Şimdi Ara

Dali zensor 5 veya Polk TSI 300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pioneer 921 amfiyle film seyretmek için giriş seviyesi 5.0 hoparlör almak istiyorum. zensor 5 ile tsi 300 arasında kararsız kaldım. İki ürününde kullanan veya dinleyen arkadaşlardan fikirlerini alabilirmiyim?

• Ben 921 ile zensor 7 kullaniyorum 5.0 olarak. Sistemden genel olarak cok memnunum. Siz de 5.0 yazdiginiza gore sub dusunmuyorsunuz sanirim. Ancak sinema icin sub mutlaka gerekiyor bence. Zensor 5 icin daha da gerekli olacaktir. Eger sub almayacagim diyorsaniz en azindan zensor 7 alin derim.
    Diger hoparlor hakkinda bir bilgim yok maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk sistemim olacağı için çok bas isteyecekmiyim bunu bilmiyorum. hemde ihtiyacıma göre sonradan sub ekleyebileceğim için şuanda sadece hoperlörleri alıp daha ileriki zamanda sub düşüneceğim. size sormak istediğim net ve temiz bir sses alabiliyormusunuz zensorlerden? giriş seviyesi bir hop olmasına rağmen satılan blurayli paket sistemlerden bariz fark varmı?
  • Zensor serisini forumda belki de ilk alan ve kullanan biri olarak hem de geçen günlerde de Concept serisi ile Zensor serisini yanyana mukayese imkanı bulduktan sonra (Concept8 - Zensor7) Zensorler hakkında olumlu olan görüşlerimi tamamen kaybettim...Concept gibi bir seriden bile kapalı, tiz ağırlıklı, alt frekansları yetersiz renksiz donuk çalıyorlar....Tabii bunu ikisini yan yana dinlemeden anlayamazsınız ama bu gerçekten böyle...Mümkünse siz de demo yapın..Polk TSI serisini sinema için de stereo için de tavsiye edebiliriz.
  • polk lar bildiğim kadarıyla piyasada çok yeni ama olumlu yanıtları çok. zensor ler hakkında ise kullanan, yorum yapan, iyi veya kötü diyen neredeyse yok. bir çelişkili durumsa yabancı siteler vs zensorlerin çok daha fazla satıldığı ve kullanıldığı yönünde.Bizde bu seri neden kullanılmıyor veya yorum yapılmıyor.

yorumunuza çok teşekkür ederim. zensorler hakkında hayallerim suya düştü.... umarım yanlış seçim yapmam.
  • Benim beklentilerim kriterlerim farkli sizin ki farkli olabilir siz yine de demo yapin zensorlar ile...Daha sonra karar verin.

• ben yoğun bir bas beklentisinde değilim.(tabiki sub kullanacağım zamanları varsayarak) sub kullandığımızı varsayarsak tiz mid sesler ve verdiği tonlar güzelmi acaba fikriniz nedir? birde bu kapalı çalma olayı? cahilliğimi mazur görün..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xetec 90.4 amfi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kendim için araştırdığım dönem hedeflediğim hoparlörlerdi Polk TSI serisi. Ama bütçe yetersizliğinden basit bir sete yöneldim. Şu anda bütçem olsa TSI setini alırım. Polk lar için sizinde dediğiniz gibi yorumların hepsi güzel. İlk setiniz olacağı için, bence hangisini alırsanız alın keyif alırsınız sinemada. Eğer yanlış tercih yapma korkunuz varsa dinleyerek almaktan başka çareniz yok. Sub içinse önce 5.0 alıp duruma göre ihtiyacınız varsa alın derim.
  • zensor 5 kullanan var mı? yorumları nedir?
  • Olmasi gereken tum frekanslarin yapilan dinletide eksiksiz ve fazlasiyla elde edilmesi durumu açik calmak diye yorumlanabilir kapali calmak ise bunun tam tersi olan durumdur farkli yorumlar da gelebilir ama genel anlamda bu sekilde ozetleyebiliriz

• atalay bey siz zensor 7 leri kullanmaya devam ediyormusunuz? yoksa (yorumunuzda beğenmediğinizi söylemiştiniz) değiştirdiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Zensor serisini forumda belki de ilk alan ve kullanan biri olarak hem de geçen günlerde de Concept serisi ile Zensor serisini yanyana mukayese imkanı bulduktan sonra (Concept8 - Zensor7) Zensorler hakkında olumlu olan görüşlerimi tamamen kaybettim...Concept gibi bir seriden bile kapalı, tiz ağırlıklı, alt frekansları yetersiz renksiz donuk çalıyorlar....Tabii bunu ikisini yan yana dinlemeden anlayamazsınız ama bu gerçekten böyle...Mümkünse siz de demo yapın..Polk TSI serisini sinema için de stereo için de tavsiye edebiliriz.

Bu yorumun üzerine iyi ki TSI 400 almışım diyorum.
    Gerçi dediğiniz gibi ses olayı biraz göreceli fakat "kulak aşinalığı iyi olan ve başka hoparlörlerle yanyana dinlemiş birisi için" referans alınabilir bir yorum benim açımdan.
    Bu arada bildiğim kadarıyla TSI 400'ler 3-5 yıldır piyasadalar, yeni değiller ama Zensorlar 2012 'de çıktı sanırım.

• Albati; Aynen öyle zensor serisi yeni bir seri 2012 veya 2011 de cikmis olabilirler tam bilemiyorum bu arada zensor7 ilk ciktiginda hemen demo yapmistik heco 700 lerden sonra pek etkilenmemistim ondan oncede kisa bir sure 2 ay kadar zensor1 kullanmistim topping tp21 tripath ampli ile iyi besleyemedigim icin baska bir arkadasa vermistim

• quote:

Albati; Aynen öyle zensor serisi yeni bir seri 2012 veya 2011 de cikmis olabilirler tam bilemiyorum bu arada zensor7 ilk ciktiginda hemen demo yapmistik heco 700 lerden sonra pek etkilenmemistim ondan oncede kisa bir sure 2 ay kadar zensor1 kullanmistim topping tp21 tripath ampli ile iyi besleyemedigim icin baska bir arkadasa vermistim

Hocam sizi ben foto bölümünden anımsıyorum eskilerden sanki, ses sistemleriyle meşguliyetinizi bilmiyordum.
  • Aynen albati ben de seni oradan biliyorum benim böyle birkaç hobim var hifi da bunlardan biri :) canon sx serisi kullanıyorduk o yıllarda şimdi Sony Nex3 var bende aps-c sensor var ve yetiyor şimdilik :)
  • albati
    forumdan takip ettiğim kadarıyla polkları yakın zamanlarda aldınız zannedersem ...
    nereden ve ne kadara aldınız yazarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: drosg

albati
    forumdan takip ettiğim kadarıyla polkları yakın zamanlarda aldınız zannedersem ...
    nereden ve ne kadara aldınız yazarsanız sevinirim

Pm attım.

• quote:

Orijinalden alıntı: drosg

ilk sistemim olacağı için çok bas isteyecekmiyim bunu bilmiyorum. hemde ihtiyacıma göre sonradan sub ekleyebileceğim için şuanda sadece hoperlörleri alıp daha ileriki zamanda sub düşüneceğim. size sormak istediğim net ve temiz bir sses alabiliyormusunuz zensorlerden? giriş seviyesi bir hop olmasına rağmen satılan blurayli paket sistemlerden bariz fark varmı?

Hocam öncelikle paket sistemlerle kıyaslamaya bile gerek yok, o açıdan içiniz rahat olsun.
    Zensor serisi mid-tiz ağırlıklı hoparlörler, bu konuda yukarıda söylenenlere katılıyorum. Almadan önce de hoparlör hakkında yazılan ne varsa okudum diyebilirim. Yabancı forumlara ve incelemelere (örneğin ; stereophile) de baktığınızda da handikap olarak bassın azlığı söyleniyor. Ancak bunu daha natürel bulduğunu söyleyen bir çok kullanıcı da var. Dali'lerin genel karakteri böyle sanırım. Ancak kapalı çaldığını söyleyen bir yoruma daha önce rastlamamıştım. Genelde inceleme ve yorumlara bakarsanız seslerde detay ve dinamizm anlamında fiyatına göre aynı sınıftaki bir çok hoparlörden çok önde olduğu söyleniyor her yerde. Burada dinleyip kendinizin değerlendirmesi gerek. Mümkünse iki hoparlörü de aynı odada dinleyin, öyle karar verin.

Ben daha önce de bir yazımda R&B , techno vb. gibi derin bass ağırlıklı müzik seviyorsanız başka hoparlör düşünün demiştim. Ben bass ağırlıklı müziklerden çok hoşlanmadığım için tercihimden memnunum. 2 gün önce sub aldım ancak müzik dinlerken kullanmıyorum yine. Fakat sinemada mutlaka ihtiyaç olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostile -- 27 Aralık 2012; 0:55:47 >

• Diğer yazan yorumlara değil kulaklarımıza güvenirsek daha net ve kesin sonuçlara varırız..Concept8 - zensor7 mukayesesinde (ben genel anlamda ikon ve üstü seriler harici dali sevmiyorum) Concept8 zensor7'yi alenen geride bırakıyor....Concept serisini yerlere sokanlar bu iki seriyi yanyana dinlesinler ne dediğimi anlayacaklar ....Zensor öyle detaylı çalan bir hoparlör değil sadece tweeter çözünürlüğü kullanılan görece kaliteli sürücüden ötürü fark edilir derecede yüksek ve baskın..
  • quote:

Diğer yazan yorumlara değil kulaklarımıza güvenirsek daha net ve kesin sonuçlara varırız..

Buna kesinlikle katılıyorum. Zaten arkadaşa da bunu yapmasını önerdim. Herhangi birinin yorumu ile hoparlöre karar vermek doğru bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostile -- 27 Aralık 2012; 2:28:27 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.