Şimdi Ara

Dar Boğaz Yapar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ekran kartımı sattım ve gtx 1060-1070 veya rx480 kartlarından bırını alacam ama sistemim dar boğaz yaratırmı bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum
    kolay gelsin şimdididen tşkrler

gigabayt 990 fxa ud3 anakart

amd fx 8150 3.1 ghz

16 gb 1600 mhz dual bellek

• 1080p çözünürlük 60 Hz monitör kullanıyorsan, RX 480'den yukarı çıkma. Hatta onun için bile sınırda, OC yapman gerekebilir.
  • Ben 1070 i tam verimlilikle kullanamayacagınızı dusunuyorum. Dolayısı ile 1060 yada 480 oneririm. Darbogaz cok goreceli sizin acmak isteyecegınız ozellikle cok alakalı 1080p de hangi kalite ayarları AA kıl tuy efektleri vs cok goreceli. Monitorunuzlede alakalı bu secim lakin genel olarak i5 6500 den asagısı pek tavsiye edilmemesine ragmen ne olur siz 1-2 tık ekstra ozelligi kaparsınız yine aynı cozunurlukle devam edersiniz. Paranız var ise 1070 alın derim ben daha sonra işlemci upgradeinde ekran kartıda bir sekme daha kullanılamayan kısmını one cıkarmıs olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaRdWaReMaNiaC

Ben 1070 i tam verimlilikle kullanamayacagınızı dusunuyorum. Dolayısı ile 1060 yada 480 oneririm. Darbogaz cok goreceli sizin acmak isteyecegınız ozellikle cok alakalı 1080p de hangi kalite ayarları AA kıl tuy efektleri vs cok goreceli. Monitorunuzlede alakalı bu secim lakin genel olarak i5 6500 den asagısı pek tavsiye edilmemesine ragmen ne olur siz 1-2 tık ekstra ozelligi kaparsınız yine aynı cozunurlukle devam edersiniz. Paranız var ise 1070 alın derim ben daha sonra işlemci upgradeinde ekran kartıda bir sekme daha kullanılamayan kısmını one cıkarmıs olacaktır.
    merhaba 1080 p monitorüm var çokta özellik manyağı değilim ama 1300 tl 1060 iken 1900-2000 tl ye 1070 almak daha mantıklı geldi o yüzden kafam karıstı
  • krhsn kullanıcısına yanıt
    Rx 480 al.
  • tşkr ederim rx 480 alıcam
    çok sağolun
    RX480 doğru seçim. Sıkıntı olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krhsn

tşkr ederim rx 480 alıcam
    çok sağolun
    8150 eski nesil zambezi yani daha zayıf aileden geliyor .BU işlemci hem tek çekirdekte hem çok çekirdekte güncel fx mimarisinden geridedir. gtx 1070 o işlemciye olmaz.

Benim projeksiyonumda stok haliyle rx 480 için de zorlanacağı yerler olabilir. Fakat Güncel oyunlarda hissedeceğini pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 28 Temmuz 2016; 11:50:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

8150 eski nesil zambezi yani daha zayıf aileden geliyor .BU işlemci hem tek çekirdekte hem çok çekirdekte güncel fx mimarisinden geridedir. gtx 1070 o işlemciye olmaz.

Benim projeksiyonumda stok haliyle rx 480 için de zorlanacağı yerler olabilir. Fakat Güncel oyunlarda hissedeceğini pek sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar referans tasarım rx 480 aldım ilgi ve alakanız ıcın tşkr ederim diğer sürümlerini beklemeye de ınanın vaktım yoktu ıyı ettıgımı dusunuyorum orta sınıf pc ye orta sınıf kart :D

Gpu tam kullanılmayacağı için çok da ısınmaz zaten gerek yok sizin için customlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

Gpu tam kullanılmayacağı için çok da ısınmaz zaten gerek yok sizin için customlara
    rx 480 iyi gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: gravelyn

rx 480 iyi gider

Alıntıları Göster
    Rx 480 de iyi filan gitmez aslında.Yapabildiğiniz kadar oc yapın işlemciye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Rx 480 de iyi filan gitmez aslında.Yapabildiğiniz kadar oc yapın işlemciye.

Alıntıları Göster
    5GHz civarına çıksan bile 1070'i CPU'ya orta derece yüklenen oyunlarda tam verimle kullanamazsın. İşlemcin eski nesil. 4.5GHz i7 2600K 1070'e yer yer fren yapıyorken AMD işlemciler hayli hayli yapar. 480-1060 üst sınır, sonrasında ciddi performans kayıpları başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

5GHz civarına çıksan bile 1070'i CPU'ya orta derece yüklenen oyunlarda tam verimle kullanamazsın. İşlemcin eski nesil. 4.5GHz i7 2600K 1070'e yer yer fren yapıyorken AMD işlemciler hayli hayli yapar. 480-1060 üst sınır, sonrasında ciddi performans kayıpları başlar.

Alıntıları Göster
    merhaba İşlemcim fx 8150 hatta super bi soğutucu da almıştım (akasa wenom Çift fanlı) yazın bıle 35 u geçmiiyor :) samimimiyim çokta over clock dan anlayanda bırı değılım ama

işlemcim 4.1 ghz kadar overclock yapıyor programla zaten rx 480 alma nedenim the witcher,Gta V ve Bf4 kalıtelı bıcımde oynamak windows 10 da yükliycem inşallah umdugumu bulurum eski ekran kartım (650 ti) overcock bıle yapmamıstım bunada yapmam 2 sene getirse benı bana yeter olmazsa rx 480 alır birtane daha crosfıre yaparım :) nvidea kullandım bunca sene ama ınanın para olarak hakkını verdıler ama bu sefer abarttılar 2000 tl orta ust sınıf 1500 tl orta sınıf karta para vermek insanın zoruna gıder cidden herkes wosvagen al demıstı ben hyundaı almıstım aynı ıse cok para vermek mantıksızlık gelıyor

• quote:

merhaba İşlemcim fx 8150 hatta super bi soğutucu da almıştım (akasa wenom Çift fanlı) yazın bıle 35 u geçmiiyor :) samimimiyim çokta over clock dan anlayanda bırı değılım ama

işlemcim 4.1 ghz kadar overclock yapıyor programla zaten rx 480 alma nedenim the witcher,Gta V ve Bf4 kalıtelı bıcımde oynamak windows 10 da yükliycem inşallah umdugumu bulurum eski ekran kartım (650 ti) overcock bıle yapmamıstım bunada yapmam 2 sene getirse benı bana yeter olmazsa rx 480 alır birtane daha crosfıre yaparım :) nvidea kullandım bunca sene ama ınanın para olarak hakkını verdıler ama bu sefer abarttılar 2000 tl orta ust sınıf 1500 tl orta sınıf karta para vermek insanın zoruna gıder cidden herkes wosvagen al demıstı ben hyundaı almıstım aynı ıse cok para vermek mantıksızlık gelıyor

Alıntıları Göster
    AMD twitch yayininda msi afterburner acik olarak Fx8370le iki tane asus rx480 cf yapildiginda dahi darbogaz yapmadigini gosterdi ve ben de canli olarak izledim. O islemciyle rahat bir sekilde 480 veya 1060 kullanabilirsin.

• quote:

Alıntıları Göster
    Hayır yaratmaz.

• darbogazcilara bakma al tak kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

darbogazcilara bakma al tak kullan
    En fazla 1060 falan al, 1070 i beslemez o işlemci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cr10ns35

En fazla 1060 falan al, 1070 i beslemez o işlemci.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar dün geldi taktım rx 480 dar boğaz yaratmadı ama win 10 kurmak zorunda kaldım pc sağlıklı çalışıyor bır dar boğazda yaratmadı ama overclock yaparsam 5-10 fps daha fazla alır gıbı oldum

gta v verr hıgh hersey acık 45-60 fps arası verdı
    cs go 150 fps :D
    bf4 75 fps full ultra acık

tavsıye ederım
    cs go da çok bariz az fps alıyorsun o kartla ara ara drop olsa bile 250 altını görmemen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 2 Ağustos 2016; 12:13:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.