Şimdi Ara

Düşük Fiyatlı Ofis Sistemi Toplama Rehberi. / En Ucuz İşlemciler. (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
671
Cevap
40
Favori
68.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1660 super

Bellek 3200 mhz

seçtiğin anakart fiyatına b550 yongalı anakart var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Münebbih kullanıcısına yanıt

Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim.

b550m değişimi değer mi ? Değer ise nedenleri nelerdir ?

Teşekkürler.

• Batman kullanıcısına yanıt

ileride işlemci yükseltmesi daha kolay olur

+ PCIe 4.0 desteği var

• Merhabalar sadece 3 ürün alacağım

Ekran kartı

Anakart

İşlemci

2200 Bütçem var oyun ve günlük kullanım için aramaktayım. (İNTEL AMD farketmez hocam siz hangisini uygun görürseniz.)

• TheKill02 kullanıcısına yanıt

• Bu kaçıncı soruşum sayamadım umarım son soruşum olur. Kafam hala kasa ve psu olayında, mevcut kasayı 10 yıl önce almıştım içinde 700w 80+ bronz aktif pfc özellikli. Yalnız son 5 yıldır memlekete sadece bayramlarda ve yıllık izinlerde gitmemin haricinde pc hiç açılmıyor. Sorum şu bahsi geçen psu da pc hiç açılmamış olsa bile belirgin bir performans düşüşü olmuş mudur? Atıyorum 700w güç yerine 450-500w seviyesine düşme durumu var mıdır? Ekran kartı olarak rx 5600 xt işlemci olarak da r3 3100 almayı planlıyorum ona göre psu konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorum.
    Kasa: xigmatek utgard pure black edition
    Psu: xigmatek nrp-pc 700w 80+ bronz aktif pfc

• muvaZaa xD M kullanıcısına yanıt

güç kaybı az da olsa olabilir

ama 5600 XT ile kullanabilirsin

sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

güç kaybı az da olsa olabilir

ama 5600 XT ile kullanabilirsin

sorun olmaz

Eyvallah hocam cevabın için çok sağ ol. Peki aynı psu 6 gb versiyonlu rtx 2060 için de yeterli olur mu yukarıda anlattığım haliyle?

• muvaZaa xD M kullanıcısına yanıt

2060 daha az güç tüketir 5600 xt ye göre

• quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

2060 daha az güç tüketir 5600 xt ye göre

Rx 5600 xt ile rtx 2060 arasında nereden baksan 500-600 TL var. Ray tracing ve dlss için bu kadar fark ödemeye değer mi? Bir de rx 5600 xt de kronik yazılım sorunları var mı kimileri siyah ekran sorunundan bahsediyordu.

• Selamlar herkese, elimde midi tower bir kasa var ancak güç kaynağı yok. Monitörüm de 75hz 24 inç. 3060ti li bir sistem toplamayı düşünüyordum ancak çok oyun oynamadığım için vazgeçtim, zaten yüksek grafik takıntım da olmadığı için orta seviye bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Belki arada bir single player oyunlar oynarım, multiplayer olacak cs go veya cod warzone oynarım ama ortalama grafikler beni idare eder. 1650 super ile 1660 super arasında kaldım ama 1650 super bana yetecek sanki. 5000 TL civarı bir sistem önerebilirseniz çok sevinirim kasa hariç.

• Cinderella Man C kullanıcısına yanıt

örnek

Intel Core i3 10100F 3.60 Ghz 4 Çekirdek 6MB 1200p 14nm İşlemci

Biostar H410MH 2933mhz(OC) M.2 1200p mATX Anakart

Corsair 8GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram

Kingston 240GB UV500 Okuma 520MB-Yazma 500MB M.2 SSD

500W 80+ PSU (400 tl civarı)

Palit GeForce GTX1650 Super GP OC 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı

₺4.500 tl civarı

sinerji

SSD 480*/500GB NVMe

bellek 2 adet yapabilirsin

• GnCfNrLi kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 9 Ocak 2021; 18:35:34 >

hocam apu sistem için Asus prime A520m K ekledim.

K ile E arasındaki fark nedir?

• GnCfNrLi kullanıcısına yanıt

E de 4 adet Bellek Slotu var

• Hocam selamlar, öncelikle tüm konularınızı yaklaşık 1 aydır okuyorum ara ara. Bilgilendirmeleriniz ve emekleriniz için teşekkürler. Bir süredir araştırıyorum, önümüzdeki ay da artık sistemimi kurmak istiyorum. Beni belli bir süre götürsün ve ileride de belli yükseltmeler ile günü yakalayabileceğim bir sistem olsun istiyorum.

AMAÇ: Ara sıra oyunlara düşerim; genelde strateji türlerini oynarım. Ama oyunda rekabetçi dertlerim yok. Kendi halimde takılmadan iyi grafiklerde oynayayım yeterli. Ek olarak iş için de kullanacağım. Sistem üzerine sanallaştırma platformları üzerinde hostlar kurup burada bazı projeler yapma düşüncem var, bu konu da benim için önemli.

BÜTÇE: 4000-6000 TL. Sadece kasa olacak, monitor vb mevcut.

FİKİR: Intel işlemciler sanırım son dönemde AMD' lere göre daha yüksek fiyat performans sunuyor. Bu yüzden Intel bir sistem düşündüm. Fakat ileride sistemi yenilemem gerekirse diye; illa AMD almam sistem toplamam gerekir mi? Öyle OC derdim falan ilerde olur mu bilemiyorum?

Ekran kartları karaborsa oldu biliyorsunuz. Bu yüzden hazır sistemlere yönelmeli miyim? Stok sorunu ne zaman biter, beklemeli miyim? Eğer GPU beklemem gerekirse dahili GPU' su olan bir işlemci alsam mı şimdilik, bunun da ekstra bir maliyeti olacak...

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• battal95 B kullanıcısına yanıt

4350G veya 4650G işlemcili li sistem toplayıp

ekran kartını sonraya bırakabilirsin

• Bu işlemcilere hiç bakmamıştım. Ekran kartı ileride almayı düşüyorum, Bundan dolayı acaba Ryzen 5 3600 alıp geçici olması için en uygunundan bir ekran kartı mı almalıyım? Ryzen 3 3100 ve 5 3600 ile bunların performans farkı var mıdır? Yoksa sadece fark dahili ekran kartı mı?

Kendimce bu sistemi yapmıştım ama bunun i5 10400' ünü alıp ileride belki 1660 super ekleyebilirim. Ne dersiniz? Teşekkürler

Düşük Fiyatlı Ofis Sistemi Toplama Rehberi. / En Ucuz İşlemciler.
  • battal95 B kullanıcısına yanıt

i5 10400 alıp ileride ekran kartı alabilirsin

ama ekran kartı alana kadar oyun oynayamazsın

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.