Şimdi Ara

dark mini mania2 güncelleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dark mini mania2 yi güncelleme yapmaya çalışırken usbden olmadı usb den yapmaya kalktıgımda ekrandı kapatıyor açmıyor vel hasıl bende aşagıdaki yöntemi deneyeyim dedim şimdide sanki açılırken power tuşuna basmışım gibi açılışda usb den güncelleme yapıyormuş gibi açılıyor öylece kalıyor menüler gelmiyor bunu düzeltmenin yöntemi varmıdır ne yapmam gerekir bilen bir arkadaşım varsa yardımcı olabilirmi cihaza şu komutu verdikden sonra oldu
    echo " " | dd of=/dev/mtdblock/0 bs=2048 seek=8192

reboot :... flaş bellegi takıyorum ama yükleme yapmıyor

1. YÖNTEM
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bu cihaz ekrana görüntü verirken takılsada arka planda işletim sistemi açılıyor.
    İşletim sistemi açıldığında default olarak 192.168.0.9 ip'sini alıyor.

Cihazı kurtarma aşamasında cihazı televizyona HDMI kablo ile değil de component kablo ile bağlayın.

Öncelikle cihaza yanlış yazılım attınız ve cihaz sürekli olarak kendi kendine kapanıp açılıyorsa, bu cihazı (bende modem 4 çıkışlı olduğu için modeme bağladım) ya boştaki bir ethernet portuna ya da doğrudan bilgisayarınızın ethernet portuna bağlayın. Bilgisayarın kablolu ağ bağlantısı TCP/IP ayarlarından aşağıdaki ayarları yapın.

IP adresi: 192.168.0.2
    Alt ağ maskesi: 255.0.0.0
    Varsayılan ağ geçidi: 192.168.0.254

daha sonra telnet'e ihtiyacınız olacak. Windows 7 de bu hizmeti, Denetim Masası --> Programlar ve Özellikler -> Windows Özelliklerini Aç veya Kapat --> Telnet İstemcisi ve Telnet Sunucusu seçeneklerini aktifleştirerek açıyoruz.

Cihazın orjinal firmware'ini boş bir usb belleğe atarak cihazın arkasındaki usb girişine takın. (Zipten çıkarılmış halini. Yani install.img dosyasını)

Cihaza enerji verin ve cihaz her zamanki gibi açılıp kapanmaya devam etsin. Biz onu yakalayacağız.

Hemen Başlat --> Çalıştır --> cmd komutunu vererek komut istemcisini açalım.

Aşağıdaki komutları uygularken mümkün mertebe acele etmeniz lazım.

Komut penceresine telnet 192.168.0.9 yazıyoruz ve cihaz tam restart attığı anda (bu an ekrandaki görüntünün kaybolduğu ve televizyonun sinyal yok uyarısı verdiği andır) enter'a basıyoruz.

Eğer komutu zamanında uygulamışsak bizden giriş kullanıcı adını ister.

root yazarak enter'a basıyoruz.

Cihazın işletim sistemine girdikten sonra tekrar aşağıdaki iki komutu uygulayarak enter'le geçiyoruz.

echo " " | dd of=/dev/mtdblock/0 bs=2048 seek=8192

reboot

Cihaz bu aşamada yeniden başlayacak ve usb bellekteki orjinal firmware'i yükleyecektir.
    Eğer bu aşamada yükleme işlemi başlamazsa, cihazı kapatın. Power düğmesine basılı tutarak açın ve 10 sn boyunca elinizi power düğmesi üzerinden bırakmayın. 10. sn sonunda power düğmesini bıraktığınızda cihaz tekrar otomatik olarak yükleme işlemini başlatacaktır.

ama başlamıyor öylece kalıyor bi zaman sonrada ekran kapanıyor bu durum için önerisi olan arkadaşım varmı acaba?

• arkadaşlar dark minimania bildiginiz gibi 1073 çipli degil bunun içinde sitesinde verilen image dosya yüklenmiyor ben cihazın içini açdıgım zaman rtd 1185 çip oldugunu gördüm ve buradaki 1185 çipli olan yazılımlar oluyor cihaza yüklenebiliyor ama kumandada sorunlar çıkıyor kumandada bazı tuşlar çalışmıyor cihaza yazılım yükleme ise cihazın fişini çekin yazılımı yüklediginiz (image)usb yi takın ve cihazın power tuşuna basılı tutarak açın instal usb diyerek açılacak ve biraz sonrada yüklemeye başlıyacak yükleme bitip tekrar başlayana kadar cihazı açmayın bu konu tarafımdan denenerek açılmıştır ilgili bölümlere yazıp cevap alamadıgımdan dolayı kendi araştırlarım sonucu bu yöntemi buldum ..yükleyip denedigim yazılımlar ise

CS_rev0.9.6_R1-II_FW_2.5.0.2.rar - katı RAR arşiv, paketsiz boyut 193.929.080 bayt
    Xtreamer_SW2_3.0.12a_for_EG-R1-II_R6-II
    CS_r1.0.6b_SDK4_1.0.4_for_EG-R1_R6_R200
    HiMedia_HD600_FW_1.0.4.21_for_Egreat_RTD1185
     dark mini mania2 güncelleme sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut025 -- 12 Şubat 2013; 13:42:59 >

• merhaba ,

TF dada konu açmışsınız. Eyvallah gelişmeye katkıda bulunmak iyi bir şey
    ancak yüklenen yazılımda kumanda kodları uymuyor .

orjinal dark firmwaresi de bulunmuyor.
    Yani yazılımı yükleyelim daha iyi çalışsın derken kumanda edilemez bir cihaz ile
    başbaşa kalmış oluyorsunuz.

YÜKLEME YAPMADAN ÖNCE MUTLAKA 2 KEZ DÜŞÜNÜN

NOT :

Cihazı kumanda etmek için tek yöntem kalıyor. cihazı ehternet ve ile ağa bağlamak,
    web arayüzüne gidir oradan kumanda etmek. (yani takla atmak)
  • evet kumanda sorunları var benim amacım araştırdıgım ve edindigim bilgileri paylaşmakdı örnegin heryerde cihazın cipseti 1073 diye biliniyordu cihazı söküp içini açdıgımda 1185 oldugunu gördüm 1185li yazılımları atıp denedim ve yukardaki konumda kumanda sorunu oldugunu belirttim.nitekim şuan ben egrat yazılımını kullanıyorum tabi dark beni şaşırtıp bir yazılım eklyene kadar ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.