< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
DATA SCİENTİST İŞ OLANAKLARI (2. sayfa)

-
-
Tıp öneririm hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sıralama tahminlerim ;
odtü 35k
ytü 110k
marmara 135k
hacettepe 155k
İstatistik bölümlerinin sadece devlet üniversitelerinde ve az sayıda bulunması bu alanda mezun sayısının az olması sektörde bir avantaj. Ayrıca veri bilimine en uygun alan istatistik olduğundan dolayı gerçekten veri bilimine yönelik eğitim veren üniversitelerin iyi pr çalışmaları yaptıkları taktirde çok daha iyiye yönelim yapacaklarını düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda Yapay Zeka , Veri Mühendisliği gibi bölümlerin sayısı arttırılmazsa istatistik sıralamaları mühendislik sıralamalarına yakınsar.
-
odtü aşağı yukarı doğru
ytü 102-103e inebilir
marmara hacettepenin gerisine düşer
-
Efsane bir sektör data sektörü. Linkedinde bağlantılarımın azımsanamayacak bir oranı stajlarını data science üzerine yapıyor ve junior data scientist olarak işe başlıyor. Londrada milyarlık bir analiz şirketinin üst düzey çalışanlarından olan 15 yıllık deneyimli bilkent ceng mezunu tanıdığım da tercih döneminde bilgisayar seç data'ya yönel demişti 2 yıl geçti hala aynısını diyor. ytü ce okuyorum ama 40k falan yapsaydım gidip sakarya ce seçeceğime odtü istatistik seçerdim python R SQL ML çalışır data scientist olmaya odaklanırdım tamamen. Tabii ilginin olması da önemli. Mobil programlamaya tutkulu birisi mobile programmer olarak daha başarılı olur tutku çok önemli bir faktör çünkü kendini geliştirmen için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnowyOwl -- 6 Ağustos 2022; 16:5:49 > -
türkiyede bu alanda iş yok arkadaşlar. boşuna bu alanla uğraşmayın. tanıdık varsa ancak bir yerde başlarsınız. yoksa imkansız.
-
Bu data scientist’lerin güncel iş olanaklarını yurtiçi/yurtdışı ben de merak ediyorum. Alan olarak ilgimi çekmiyor ama çok fazla duyuyorum bootcampler vs.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gerçekten veri bilimci olmak istiyorsanız istatistik bölümü okuyun. Her ne kadar matematik, bilgisayar bilimleri , ekonomi gibi bölümleri bitirdikten sonra veri bilimci olsalar bile istatistik bölümünden veri bilimci olmak işverenler için ilk tercihi oluyor.
-
Sizce bu alanda uzmanlaşmak için hangi yollar takip etmek gerekir? sizin bölümünüz nedir, bu alan üzerine mi çalışıyorsunuz?
-
Matematik.
Eskiden çalışıyordum ve bıraktım.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Veri bilimi alanı da kendi içerisinde ayrılıyor artık. Grafik üzerinde daha iyi anlaşılır ve altta verdim. Zaten buna benzer alanlardan oluşuyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X