Şimdi Ara

database de verileri tutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sitemde makele yorumları var ve ben her makaleye ait en fazla 10 tane yorum tutmak istiyorum. o kadar kaynak aradım bulamadım, yardımcı olabilirmi bilen arkadaşlar, teşekkürler şimdiden...

• yorum yapılan formda sayfa ilk açıldığında kontrol edersin eğer yorum sayısı 10dan büyük ise yorum ekle butonunu pasif yaparsın...
    veya yorum ekle butonuna basıldığı zaman ilkönce kontrol edersin eğer yorum sayısı 10dan büyükse yorum yaptırmazsın.
  • yok yapmak istediğim o değil, 10 yorumdan sonra gene yorum ekleyebilecekler ama yeni eklendiği zaman en eskisi silinecek. maximum 10 yorum tutacak database de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memox -- 1 Ekim 2006; 14:15:31 >
  • O zaman kullanıcı "Yorum Ekle" butonuna bastıgında o makaleye ait yorumları bir "SELECT count ....." şeklinde alırsın. Bu sonuc 10a esitse bu ilk kaydı silersin.. Tabi ilk kaydi bulmak icin de yorum listesini alırken tarih sıralaması yapman gerekecek. Daha sonra da eklemeyi yapacaksın. Zaten sonuc 10dan kucukse direkt eklemeyi yapacaksin.

1. - SELECT COUNT(*) FROM Yorumlar WHERE MakaleID = X 'X numaralı makaleye ait yorumların sayısı

2. - SELECT TOP 1 YorumID From Yorumlar WHERE MakaleID = X ORDER BY YorumTarihi 'X numaralı makaleye ait 10 yorum varsa en eski kaydın ID si seciliyor.

3. - DELETE Yorumlar WHERE YorumID = OncekiSorgudanGelenYorumID 'En eski kayit siliniyor.

4. - INSERT Yorumlar (EklenecekAlanlar) VALUES (AlanlarinDegerleri) 'Her durumda bir kayit ekleniyor.

Istersen 1-2-3u bir store procedure hale getirip kullanirsin. PArametre olarak makaleID yi verirsin bu SP ye. Daha kolay olur. Boylelikle kod tarafinda sadece bu SPyi calistirirsin. Diger kontrolleri hic yapmazsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel'de Sayaç Yapmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.