Şimdi Ara

Excel'de benzer olmayan verileri sayma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Excel'de bir sütunda benzer olmayan verilerin sayısını veren bir formul arıyorum. Microsoft Office sitesinde buldum ama formülü yazdığımda hata verdi. Yardımcı olabilecek arkadaş varsa şimdiden teşekkürler...

Bu arada resimlerle de anlatayım isteğimi.

Şöyleki A sütununda resimdeki veriler mevcut

Vereceğimiz komutla benzer olmayan verileri saymasını isteyeceğiz. Yani iki adet '1'den yalnız birini sayacak. Toplamda 5 tane olduğunu söylecek.

Bunun için nasıl bir formül yazmalıyım ?

Teşekkürler

• Yardım edebilecek kimse yok mu ?
  • şimdi aklıma geldi.iki yolla yapabilirsin
    1) gelişmiş filtreyi kullanıp sadece tekli kayıtları göster deyip count ile saydırırısın
    2)=TOPLA.ÇARPIM((A3:A1000<>"")/EĞERSAY(A3:A1000;rapor!A3:A1000&"")) formulünün kullanıp bulabilirisin verilerin bulunduğu aralık örnekte a3 ile a1000 arasısıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar_ileri

şimdi aklıma geldi.iki yolla yapabilirsin
    1) gelişmiş filtreyi kullanıp sadece tekli kayıtları göster deyip count ile saydırırısın
    2)=TOPLA.ÇARPIM((A3:A1000<>"")/EĞERSAY(A3:A1000;rapor!A3:A1000&"")) formulünün kullanıp bulabilirisin verilerin bulunduğu aralık örnekte a3 ile a1000 arasısıdır.

Çok sağol ikinci yöntemle yaptım. Tam istediğim gibi oldu.
  • arkadaşlar,

benim problemim biraz daha farklı.
    serdar_ileri'in verdiği yöntemlerden ilkini kullanıyorum.
    fakat son zamanlarda benzersiz verileri getirirken aynı veriyi iki kez yazmaya başladı. bu da bütün raporu alt üst ediyor. istatistikler şaşıyor. ekteki resim gibi bir tablo çıkıyor (benzersiz verileri al dedikten sonra)
    topla.çarpım yapmadan bu hatanın önüne nasıl geçebilirim? daha önce başınıza geldi mi?
    yardımcı olursanız sevinirim.

en son ihtimalle topla.çarpım'ın mantığını anlatırsanız öğrenmiş olurum. <> ve & işaretlerinin mantığı nedir?

• =TOPLA(EĞER(EĞERSAY(A2:A26;A2:A26)=0;””;1/EĞERSAY(A2:A26;A2:A26))) üstadım bu formüle bir koşul koyup saydırmak yapabilirsiniz yani başka bir sutunda 2017 yazanları ve başka sutunda ise aynı olanları bir kere saysın yani. eğersay (B2:b26;2017) bu iki formülü​ birleştirilebilirmiyiz Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ileri

2)=TOPLA.ÇARPIM((A3:A1000<>"")/EĞERSAY(A3:A1000;rapor!A3:A1000&"")) Frmülünde <>"" ne anlam ifade ediyor ? <>"" yazmassak sonuç neden farklı çıkıyor ? seçilen aralıkta boşluk yok ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel De ilgili Hücreye Gitme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aykut_gencfb A kullanıcısına yanıt
    <> Eşit Değildir
    "" Boş
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ileri

1. seçeneği biliyordum, ama otomatik olarak yapmadığı için tercih etmedim.

2. seçeneği denedim ve benim işime yaradı. teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.