Şimdi Ara

Databaseden veri almak PHP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir movie information sitesi yapıyorum IMDb sitesine benzer. Detaylı anlatmak gerekirse, film türü kategori bölümü oluşturdum misal korku, aksiyon, macera vs. listesi var. Daha sonra ben kategoriden aksiyon seçtiğimde databaseden oluşturduğum aksiyon türü filmleri çıkıyor, buraya kadar problem yok. Asıl sorunum şu; çıkan film sonuçlarından bir filme tıkladığımda (misal Taken filmi) ayrı bi sayfa açılıyor (details.php) fakat o filme tıkladığımda "sadece" filme ait bilgileri çıkmasını istiyorum -tüm film bilgileri değil- onunla ilgili database queryi oluşturmaya çalıştım fakat beceremedim... yardımcı olursanız sevinirim.

• Filmlere bir id ver ve o filme tiklandiginda o filmin id sini get ile details.php ye gondert ordanda cekip dbde o idye gore detaylari cek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler öncelikle konuma cevap verdiğiniz için teşekkürler. Dediğinizi yapmaya çalıştım fakat bu konuda acemi olduğum için beceremedim. Daha detaylı anlatmam için ekran görüntüleri ekledim. O yoldan giderek tekrar anlatabilir misiniz?

Burda benim oluşturduğum dbnin movie verileri...

Bu da benim sitem, kategoriden seçerek filmler çıkıyor gördüğünüz gibi 2 film çıkıyor, burdan birine tıkladığımda...

Filme ait bir sayfa çıkıyor (details.php olayından vazgeçtim function çağırarak tek sayfa haline geçtim.)

Bu da benim function kodum showmoviedetail olarak yaptım, işte sorun sizin dediğinizden giderek yapmaya çalıştım fakat beceremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler kolay gelsin.

• listelenen yere

<a href="detail.php?id=<?php echo $filmin_idsi ?>">
    listeleme
    </a>

details.php ye

$id=$_GET['id'];

bunları yap details.php ye filmin idsini çekmiş oldun filmin gerekli bilgilerini idsine göre çek artık

select * from tablo_ismi where id=$id

bu arada yan taraftaki kategorinin ul tagına list-style-type:none; ver a tagına da text-decoration:none; yap işaret ve çizgilerden kurtulursun tasarıma önem ver kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylancan96 -- 17 Haziran 2016; 11:03:18 >
  • Cevabınız için teşekkür ediyorum, ben fikrimi değiştirdim details.php'ye birşey yazmayacağım hatta sildim. Tek sayfa şekilde devam edeceğim, 2. mesajımda detaylı anlattım ordaki showmoviedetail fonksiyonuna istediğimi yapmak istiyorum onu beceremedim :) Tasarım kısmına gelirsek önce yazılımı halledeyim daha sonra tasarım işine gireceğim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.