F/P Notebook önerisi
Merhaba,
Toshiba Satellite L50 (L50D-C-11P) kullanıcısı olarak maalesef miadını doldurmuş bulunmakta (Bataryanın ömrü çoktan doldu artık şarj bile olmuyor, adaptor zort, işlemci yavaştan son nefesini verecek, desteği yıllar önce kesildi vs.). Bunun üzerine yeni bir F/P notebook arayış içerisindeyim ancak aradığım kriterler biraz basit düzeyde ve bu düzeyde olan notebooklar konusunda özellikle fiyat konusunda az çok bilgim olduğu için sizden önerilerinizi almak istedim.
Aradığım kriterler:
- Genel olarak günlük kullanım için ve özellikle RTP (Uzak Masaüstü Bağlantısı) ile şirket bilgisayarlarına bağlanılacak.
- Bataryası mümkün olduğunca uzun olmalı. (ha bire şarjda tutmak veya şarj etmek özellikle remote (uzaktan çalışma) olarak çalıştığım adaptörle/prizle işimi epey zorlaştırıyor.)
- Oyun açısından kesinlikle buradan oynamıyorum, haliyle oyun bilgisayarım mevcut.
- Sadece SSD olması (Limit: 500 GB) benim için yeterlidir. SATA veya M.2 vesaire olması fark etmez.
- 8 GB RAM yeterlidir. (16 GB de olabilir ancak fiyatı muhtemel aşacaktır.)
- İşlemci konusunda tamamen size bırakıyorum. (Yazılım ile uğraşıyorum ancak RTP ile şirket bilgisayarımdan çalıştığım için aman aman yüksek bir işlemciye ihtiyaç duymuyorum.)
- İşletim sistemi olarak FreeDOS olabilir, fark etmez.
- Bütçe belirleyemiyorum çünkü F/P ve günlük kullanım açısından notebookların fiyat konusunda çok fazla bilgim yok.
Önerileriniz ve ilginiz için şimdiden teşekkür ediyorum,
Saygılarımla.
43" televizyon önerisi
Merhaba,
16 m² odama bir televizyon arayışı içerisindeyim. Aklımda Philips 43PUS7906 modeli var ancak sizlerin fikirlerinizi almak niyetindeyim.
Aradığım kriterler:
- İzleme mesafesi genelde 2.5 metre aralığında olacağı için 43" olması benim için ideal.
- Çözünürlük 4K olmalı.
- Çıkış yılı 2020 yılı ve sonrasında olabilir.
- İşletim sistemi konusunda tamamen sizin takdirinize bırakıyorum.
- Netflix, YouTube, Amazon gibi uygulamalarını ağırlıklı kullanacağım, işime geldiğinde bi' laptopumu veya bilgisayarımı HDMI ile görüntü aktarımı sağlayacağım.
- Yenileme hızı konusunda yine sizin takdirinize bırakıyorum ancak ilerleyen zamanlarda Xbox series S/X alabilirim, ona göre önerinizde bulunabilirsiniz.
- Ambilight olması önemli değil ancak bir tek Philips One TV modellerinde var sanırım. (ambilight deneyimini gayet iyi biliyorum, salonumda 58" Philips One TV mevcut.)
- Bluetooth, Wi-Fi, USB, Ethernet, HDMI gibi bağlantı türleri kesinlikle olmalı. Gerçi tüm akıllı televizyonlarda mutlaka vardır ancak belirtmek istedim.
- Televizyon duvara asılacak. Yani televizyon standında ve ayaklı ile kullanılmayacak.
- Bütçe 6.000 ila 8.000 arasında olabilir ancak bütçeyi esneyebilirim.
Yeteri kadar bilgi verdiğimi düşünüyorum, yine de varsa yazmaktan çekinmeyiniz.
Saygılarımla.
|
Toshiba Notebook için soğutucu önerisi
|
Databaseden veri almak PHP
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 804 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Modem, Router, Wi-Fi Adaptör, Menzil Arttırıcı ve Diğer Network Ürünleri