Şimdi Ara

TP-Link TL-WA801ND Extended Repeater ile Sınırlı Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

NetMaster CBW-383ZN modemi kullanıcısıyım, aşağı katta 2 seneden fazla kullandığım TP-Link WA801ND aygıtı mevcut ve Extended Repeater olarak çalışmakta fakat son zamanlarda (yaklaşık 1 haftadır) bağlanmama sorunu yaşıyorum. Gerekli ayarları yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde bağlanıyorum fakat bir müddet sonra (diyelim ki ertesi gün sabah) telefonumdan veya laptopla girdiğimde bahsettiğim WA801ND aygıtı görüyor ama internete bağlanamıyor velakin o aygıtı kapatıp tekrar açtığımda bağlanıyor ama yine bir müddet sonra tekrar bağlantı kesiliyor. Bu sorunumu nasıl çözebiliriz?

WA801ND ayarları:

• Operation mode: Repeater(Range Extender)
    • Repeater mode: Universal Repeater
    • Wireless Security Mode: WPA/WPA2-PSK
    • Type: Static IP
    • DHCP Server: Disable

Not: NetMaster CBW-383ZN ile WA801ND aygıtların firmware güncellemesi yapıldı.
    Dipnot: Bu konuyu TP-Link WA801ND ile bağlanarak açtım ve soruyu yazarken yaklaşık 40 dakika sonra bağlantı kesildi.

• Bahsettiğin modemde vede tplink cihazında wds özelliği varsa bağlantıyı öyle gerçekleştir dene bakalım sonuç daha iyi olur sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enginozen E kullanıcısına yanıt
    Konuya dönüş için teşekkür ediyorum, akşam dediklerinizi uygulayıp tekrar geri dönüş yapacağım. Teşekkürler.
  • Maalesef yine aynı sorun.
  • Sanırım tplink cihazınız arızalanmış cihaz belirli müddet sonra susuyor siz istanbuldamısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enginozen E kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz doğrudur; bir müddet sonra sanki boşta olunca hemen kesiliyor. Ben şöyle bir çözüme kavuşturdum, benim gibi sorunu yaşayan bu yöntemle çözebilirler.

TP-Link arayüzüne girip Ping WatchDog özelliğini aktif edebilirsiniz.

- Ip Adress to Ping: Ping göndermek istediğiniz IP adresi. Örn: Google IP adresini yazabilirsiniz, IP adresi internette mevcut.

-Interval: Process etmek (başlamak) için bekleyeceği süre. Örneğin; 300sec. başlamak için 300 saniye (5 dakika) bekler sonra ping atar. Ping'e cevap gelmezse hata olarak kaydeder.

-Ping'e cevap gelirse hata olarak kaydetmeden Delay'daki süreye kadar bekler. Delay'a yazılan süre bittiğinde tekrar ping atar ve pinge cevap gelmezse hata sayısını 1 arttırır.

-Hata sayısı Fail Counta yazdığın sayıya ulaştığında cihazı resetler.

Not: Öte yandan DHCP disable durumundan aktif durumuna geçirdim; şuana kadar herhangi bir problem yaşamadım ama yukardaki yazdığım Ping WatchDog özelliği sorunu tamamen çözmektedir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.