Şimdi Ara

Daylux 12000 Sezonsal İnverter ( Beğendim) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
5
Favori
43.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En önemlisi olduğu için önce elektrikten başlayarak cevap vereyim. O işin şakası olmaz, ben şu uzatma kabloları ile bağlanan klimalara İNSAN SAĞLIĞI VE CAN GÜVENLİĞİ anlamında hep karşı çıktım. sizden de ricam lütfen üşenmeyin ve en azından 3 x 1.5 kesit enerji hattı çektirin lütfen klimanın takılacağı yere.

Marka ile ilgili geri dönüşlerin ben de farkındayım bu nedenle marka model konularına girmiyor olmama rağmen zaten kendi tercihiniz olması nedeniyle, Bölgenizdeki servis uygulamalarını teyit etmek şartıyla bence alabilirsiniz. kaldı ki aslında size ''Alabilirsiniz '' diyen ben değilim, kullanıcı yorumları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

En önemlisi olduğu için önce elektrikten başlayarak cevap vereyim. O işin şakası olmaz, ben şu uzatma kabloları ile bağlanan klimalara İNSAN SAĞLIĞI VE CAN GÜVENLİĞİ anlamında hep karşı çıktım. sizden de ricam lütfen üşenmeyin ve en azından 3 x 1.5 kesit enerji hattı çektirin lütfen klimanın takılacağı yere.

Marka ile ilgili geri dönüşlerin ben de farkındayım bu nedenle marka model konularına girmiyor olmama rağmen zaten kendi tercihiniz olması nedeniyle, Bölgenizdeki servis uygulamalarını teyit etmek şartıyla bence alabilirsiniz. kaldı ki aslında size ''Alabilirsiniz '' diyen ben değilim, kullanıcı yorumları

Hocam en iyisi klima montajından önce veya sonra elektrikçi çağırmak olacak. En kötü ihtimalle elektrik kablolarını dekoratif kaplama ile götürürüm diye düşünüyorum.

Servis işi artık şans meselesi :)

Ben sadece soğutma amaçlı kullanacağım acaba aşağıdakilerden hangisi kıyasla iyidir tabiki siz alın demiyorsunuz :) bu sezonsal klimalar nedir acaba ondan mı alsam hem uygun gibi duruyor

Sezonsal klim : http://urun.n11.com/klima/rota-climate12000-btuh-a-sezonsal-inverter-klima-P114746750

Midea Blanc :http://urun.n11.com/klima/midea-yeni-blanc-serisi-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-P120139714

Baymak:http://urun.n11.com/klima/baymak-elegant-plus-12-a-inverter-klima-P52833168

Bosch :http://urun.n11.com/klima/bosch-b1zmi12725-12000-btu-a-inverter-klima-100-tl-kupon-hediye-P124559323

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyor -- 9 Ağustos 2016; 11:48:45 >

• xyor kullanıcısına yanıt
    Hocam MİDEA yı direkt olarak geçiniz zaten
    BOSCH da klima sektöründe dikkate alınacak marka değil
    BAYMAK dediğin kulakları çınlasın bir arkadaşımın tabiri ile uçan kaçan bir şey değil ama geri dönüşleri güzel ve beni cezbeden 5 yıl koşulsuz garantisi. Şu ''garanti işini geç'' diyen arkadaşlar var. Onların bakış açılarına göre haklılar ama bakış açıları dar işte o nedenle benim 5 yıl garantiyi ürünü korumaya yönelik istediğimi sanıyorlar, halbuki ben TÜKETİCİNİN ÖZLÜK hakları da o 5 yıl boyunca DEVLET tarafından garanti altında olacağı için bu uzun garantiyi sürekli ön plana çıkartıyorum. günümüz teknoloji koşullarında bu gün aldığınız klimanın 4 yılsonra yedek parçasının OLMA ZORUNLULUĞU nu size kimse vermiyor. Bakınız ben ileri gitmeye bile gerek görmeden size BUGÜN den örnek vereyim. Daha dün takip ettiğim ve canlı canlı benim ilgilendiğim bir konudur. X marka bir ürün 2011 yılında satın alınmış kullanılmış sorun yok, ürün 5 yıl sonr aarıza yapmış anakart lazım fabrika stoklarında anakart yok. Ancak DEVLET zorunluluğu ile 10 Yıl boyunca firma yedek parça bulmak, bulamıyorsa ürünün yenisini vermek, ürünün yenisini bulamıyorsa üst modelini vermek üst modeli de yok ise ücret iadesi yapmak zorunlulukları ortaya çıkıyor, Neticede DEVLET, üreticilere ve ithalatçılara da bu hakkı tanıyor. Bakınız üreticilerin veya ithalatçıların işin kolayına kaçtıkları yer şurası. OLASI arıza durumunda kullanılması gereken OLASI yedek parçaların üretimi bir maliyettir, bunların depolama koşulları ayrı maliyettir ki işletme yönetimi okuyanlar bilir depolama maliyeti denilen çok büyük yük getiren bir mali veri vardır. aynı zamanda bunun bir de OLASI işçilik maliyetleri mevcuttur. Daha detayları da var ancak konudan sapmamak için ben oralara girmiyorum. Şimdi üretici ve ithalatçılar DEVLET imizin kendilerine verdiği haktan faydalanarak ne yapıyorlar ben size söyleyeyim. ''Hiç birisi yedek parça üretimine gitmiyor'' yani OLASI adı altında ve depolama amacıyla ESKİDEN yapılan bu uygulamaya artık hiç bir üretici firma sıcak bakmıyor. Ne yaptıklarını söyleyeyim size. Yedek parça üretim maliyetlerini OLASI adı altında yine OLASI durumlar için kullanmaktansa, bunu hiç üretmiyorlar, aynen dünkü örnekte de ve daha önce yıllarca da şahit olduğum gibi, DEVLET in verdiği o hakka istinaden diyorlar ki ''Sayın tüketicimiz bu yedek parçadan elimizde yok, artık bu model üründen de elimizde yok, üst modellerinde de bu anakart kullanılmıyor daha gelişmişi var sizinkine uymaz, bu durumda biz sizin ESKİ ÜRÜNÜNÜZÜ ALALIM, Yerine Y model daha gelişmiş modelimizi XXX TL fark ile size verelim''

bakınız bunu YAPACAKLAR demiyorum, zaten yapıyorlar diyorum. OLASI arızalar için mali portre inceleyeceklerine artık bu olguyu ortadan kaldırdılar, yedek parça üretim maliyetlerini de depolama maliyetlerini de ortadan kaldırdılar, eğer bir ürünün yedekparçası artık bulunmuyor ve tüketici o ürünü manevi nedenlerle yaptırmak istiyorsa (Zira teknoloji geliştiği için insanımız artık 5-7 yıl içinde sağlam olan ürünlerini dahi değiştiriyor) o zaman hem tüketiciyi MARKA dan kopartmamış oluyor hem de yine de SATIŞ yapmış oluyorlar. Aslında konu çok çok daha derin ama, o kadar derin detayını daha sonra gerekirse bir konu açar anlatırım.

ŞİMDİ; Tüm bunları neden anlattım, yukarıdaki senaryoda tüketicimiz ürünün garantisi bitik olduğundan dolayı firmanın kendisine önerdiği ürünü PARA ÖDEYEREK almak veya onarım işinden vazgeçmek ürününü öpe atmak gidip yenisini almak durumunda kaldı mı? evet kaldı. Peki bu ürün garanti kapsamında olsaydı kurum ne yapacaktı? Zaruri koşullar gereği o ürünün yıllar sonra çıkmış yeni teknoloji ve üst modelini 5 KURUŞ ALMADAN tüketiciye teslim edip eskisini almak zorunda kalacaktı. Yine bu gün halen bu uzun garantiye dahil olup bu haklarından yararlanmış 100 lerce isim biliyorum.

Bu nedenle ben UZUN GARANTİ konusunu bu derece ön plana çıkartmaya çalışıyorum, benim asıl garantiye almaya çalıştığım ÜRÜN değil aslında tamamen sizin HAKLARINIZ dır.
    Yani forumda yıllarca oluşturulan ''Garanti olsa ne olacak servis gelse bu elektrikten deyip yine garanti dışı bırakıyor o yüzden gerek yok'' havası kesinlikle çok yanlış bir beyandır. Kaldı ki defalarca açıkladım elektrikten dahi olsa onda dahi yine sizin HAKLARINIZ var yapmayın lütfen, Kanmayın bu tarz anlamı olmayan açıklamalara. Bağlayın vakumu sabaha kadar kalsın uzun vakumdan zarar gelmez, diyeceğimize, uzun garantiden zarar gelmez diyebilmemiz lazım eğer düşündüğümüz gerçekten bizim insanımızsa.

Sezonsal dediğin klima da hocam 2013 yılında Avrupa'da, 2014 Ocak ayı itibari ile de ülkemizde yürürlüğe giren yeni enerji yönetmeliği gereği, bir klimanın sadece üretim yapıldığı iklim koşullarındaki verilere değil değişik 7 bölgedeki (Sallıyorum) iklim koşullarında nasıl bir enerji verimliliği sağlıyor onu görelim bakalım şeklindeki testlere tabi tutulan ürünlerden bahsediliyor.
    Yani şöyle örnekleyelim, ben klima üreticisiyim, klima tesislerimi Erzuruma kurup testleride nisan ayında yapıp ''bakın klimam ne güzel soğutuyor, hem de az enerji çekiyor, hadi verin bakiim bana oradan A++++++++ enerji etiketi'' diyen firmalara artık DEVLET imiz ''Hoop hemşerim, Erzurum'da Nisan ayında bu veriler iyi güzel de, Antalya'da Temmuz ayındaki veriler nerede?'' diyor. Eskiden demiyordu. Bu da biz tüketicilere, ürünlerin gerçek enerji verimliliğini görmek imkanı sağlıyor vs

Yine çenem düştü yine uzun uzun yazdım. Sonuç itibariyle hocam, kalitesi 10 numara 5 yıldız olmasa da verdiğin listede BANA HİTAP EDEN klima BAYMAK tır.Bakınız tekrar ediyorum bu benim şahsi yaklaşımımdır. diğerlerine çürük kalitesiz kötü demiyorum ancak bir ürün satın alırken sadece kalite değil UYGULAMA ları da mutlaka araştırmakla mükellefsiniz aslında. Yoksa dünya lideri MITSUBİSHİ nin bozulan klimalarını da görüyoruz sonra klima parası kadar tamir parası istiyorlar

• Daikin servis eve girerken baktım vakum cihazı yanlarında yok, vakum yapmayacaksanız kurulumu iptal edin dedim, sıfır cihaz gerek yok ama yine de yapalım dediler. Ben elektrik kablosu almaya gitmiştim baktım cihazı çalıştırmışlar, vakum yapmazsanız kabul etmem dedim, sıfır cihaz gerek yok dediler ısrar edince de yanlarında vakum cihazı yokmuş onu almaya gittiler. Cihaza gaz salındıktan sonra vakumun faydası olmaz diye okumuştum biryerde, herhangi bir sorun yaşar mıyım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • melih06 M kullanıcısına yanıt
    Allah müstahaklarını versin diyorum başka da bir şey demiyorum.
    Hocam çatlayıp patlayacak bir şey olmasa da, bu güne kadar pek karşılaşılmasa da, teknik altyapısı gereği vakumsuz montaj yapılan klimalarda boru içerisinde kalan nemin yüksek basınç hattında soğuğun etkisi ile buza dönüp kılcal gurubunu tıkama riski olduğu bilinir.
    tabi burada ne kadar mesafe, ne kadar hava ne kadar nemden bahsedildiği ayrı muammadır.
    Vakumsuz gazı salıp çalıştırıp siz itiraz edince gazı geri toplayıp vakum yapıp yeniden gaz salmalarının anlamı yok, olması gereken gazın boşaltılıp sistemin vakumlanıp gramınca yeniden gaz verilmesiydi.
    Aslında yine teknik olarak onun da anlamı yok zira artık kompresör yapına bulaşan nemin ayıklanma olasılığı yoktur vs vs ama bakınız tüm bu anlattıklarım mikron tarzında şeylerdir.
    Aslında işin gerçeğine bakacak olursanız şunun da değerlendirilmesi gerekir.

Bu kompresörler, fabrika ortamında takılma sırası beklerken, ağızları vakumla bükülü vaziyette oksijenden ve nemden arınmış yerlerde mi bekletiliyor?
    Bunun da cevabını daha sonra verelim hadi. bununla ilgili de bir çalışma yapacağım kısa zaman içinde

• Bana borunun ucunu gösterdiler, bir tıpa vardı, eğitimlerde bunun çıkmış olması durumunda vakum yapmamız söylendi dediler. Yani oksijen ve nemden arındırılmış mıdır?

Yok sayın hocam, o şartlarda oksijen ve nemden arındırılmasının imkanı yok, hiç bir açıklaması yok hocam o vakumu yapacaklardı. havada bulunan ve dolayısı ile boruların içerisinde bulunan oksijen ve dolayısıyla nem, R410A gazının ve yine dolayısı ile kompresör yapının orijinalitesini bozar, köpüklenmeye yol açar, gazın ve kompresör yağının kimyası değişir, buna bağlı performans düşer, süre uzar, tüketim artar.

Vakum yapılmama konusunda 3 husus vardır

1- vakum yapılmamış ve yapılmadan çalışmaya devam etmiş aylarca yıllarca (bu tam sakıncalı)

2- vakum yapmadan servis işin uyanıklığına kaçıp zaman harcamamak için gazı salmış ama tüketici bilinçli çıktığı için gazı geri toplatıp vakum yaptırıp sonra gazı saldırtmış (sakıncalı)

3- vakum yapmadan servis işin uyanıklığına kaçıp zaman harcamamak için gazı salmış ama tüketici bilinçli çıktığı için gazı tamamen boşalttırıp, MANOMETRE İbresi sıfırın altına düşene kadar vakum yaptırıp daha sonra dijital terazi ile gramınca gaz şarjı yaptırır (bu daha az sakıncalı- neredeyse sakıncasız)

• Aynı problem bende de vardı. Balkonun ışığını iptal ettim ve direk tavandan aldım.

İstanbuldayım. Bugün bir test daha yaptım. Odanın kapısı yok, 25m2 ve akşam güneş almıyor.

Dışarısı 27C iken düşük fanda 7.9-9.9C arası değişti. Yüksek fanda 11C. Klima yaklaşık 4 saattir çalışıyordu.

Odanın sıcaklığı 26.7 dereceye iniyor ve rahat bir ortam oluyor. Klimanın bulunmadığı diğer odalar ortalama 29 derece.

Bunların üzerine kesinlikle 24C civarı bir ortam sağlayamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koylav -- 9 Ağustos 2016; 22:30:42 >
  • koylav kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle örnek vereyim size. Her ne kadar bizler, klima ile ortam soğuttuğumuz bilsek de, işin bilimsel tarafında aslında içerideki sıcak havayı dışarı atma eylemi söz konusudur. Elbette bu esnada soğutulmuş borulardan da içeriye soğuk hava üflüyoruz. Sizin konuda aklıma gelen tek şey, odanın kapısının olmaması nedeniyle, odadan içeriye giren sıcak ve nemli hava akışı kesilmiyor. Dolayısı ile dışarı at at içerideki sıcak hava bir türlü bitmiyor. neden? E makinemiz 25m2 alan için yeterli, ama 25m2 alandaki havanın korunması söz konusu değilse makinenin yetersizlik durumu ortaya çıkıyor.
    Teknik olarak 25m2 kapalı bir alanda 12 lik bir klimanın 4 saat gibi bir sürede dış ortam 27 derece iken iç ortamı 24 yapamamasının kesinlikle imkanı yok, Ya evin içerisinde yoğun ve nemli hava akışı kesilmediği için odada bulunan ve soğutma sistemi ile kondanser vasıtasıyla dışarı atılan sıcak havanın ardı arkası kesilmiyor, ya da senin klima çalışmıyor. Klimanın 9 lu derecelere kadar üflediğini de görüyorsak makine aldığı değere 20 derece fark koyuyor görülüyor ki bu da bize sistem çalışmasında sorun olmadığını anlatıyor.
    Bunu denemenin en basit yolu hocam, olmayan kapı yerine oraya bir perde vs asıp 1 saat o şekilde çalıştırmak olacak yani ben perde dedim ama, önemli olan hava akışını kesmek. 1 saat içerisinde en az 2 derece fark etmesi lazım.

• Otomatik fanda üfleme sıcaklığını sıradan bir termometre ile (süs eşyalarında kullanılan 1-2 liralık termometre) 5-8 dk ölçtüm, düzgün vakum yapılan klima ile gaz salındıktan sonra vakum yapılan klima aynı sıcaklık değerini verdi(10 derece). Performans kaybı yok, düzgün vakum yapılmamasından dolayı kompresör arızası verirse, zaten 1.300 lira gibi bir fiyata aldım, yenisini alırım, kafaya takmama gerek yok ustam. Bu arada mitsubish sf42'fe ağız sıcaklığı 9 derece çıktı aynı şartlarda yapılan ölçümde, biri 3.900 lira, diğeri 1.300 lira, me fiyatına 3 tane Kumtel alınabiliyor. Kumtel biraz fazla yakıyor, sanırım kompresör hiçbir şekilde durmuyor, minimum 280 Watt'ı gördü, me ise adeta çalışmamaya programlanmış, haliyle çok az yakıyor.

Güzel tespit

Şu forumda sadece bunun bilinmesini istedim o kadar.

Yani o da bir tercih, bu da bir tercih. Herkes birbirinin tercihine saygı duyduktan sonra ne sorun yaşanır ki?

Ne MITSUBİSHİ kullananlar KUMTEL kötülesin.
    Ne AİRFEL kullananlar MITSUBİSHİ kötülesin

Hepsinin kullanım alanları ayrı, herkesin bakış açısı ayrı, herkesin ekonomik gücü ayrı, herkesin teknolojiye yaklaşım tarzı ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyor

Üstad bu cihaz a elektriği nereden aldınız ? Benim klima kurduracağım yere Elektrik bağlantısı alabilecei bir yer yok tek çare uzatma kablosu ile elektrik götürme Önerisi olabilecek var mı ?

merhabalar, prizden duvarı delip dış ünitenin yanına kablo çektik. Kabloyu sigortaya bağladık. Cihazın kendi sigortası var. Çok da güzel oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kysis -- 10 Ağustos 2016; 21:23:22 >
  • Arkadaşlar benim klima hiç durmuyor. Hani bu inverterdı? Cihazdan çok memnunum, soğutması harika ama benim klimanın kendi kendine durup çalıştığını hiç görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kysis -- 10 Ağustos 2016; 21:25:01 >
  • Kysis kullanıcısına yanıt
    bugün yarın benimde kurulum olucak cihaz işin sigorta alıcaktım siz kendi sigortası var demişsiniz kutudan şartel sigortamı cıkıyor nasıl bir sigortası var
  • quote:

Orijinalden alıntı: barut78

bugün yarın benimde kurulum olucak cihaz işin sigorta alıcaktım siz kendi sigortası var demişsiniz kutudan şartel sigortamı cıkıyor nasıl bir sigortası var

siz kendiniz sigortayı alacaksınız elektrikçi bağlayacak.
  • baglanmaya gelmeden aradilar vakum sordum yapicaz dedi geldi bagladi vakum makinesini getirmemis yani üstüne dusmesem tam montaj yapip gidecekler simdi ikinci bir is cikti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kysis

Arkadaşlar benim klima hiç durmuyor. Hani bu inverterdı? Cihazdan çok memnunum, soğutması harika ama benim klimanın kendi kendine durup çalıştığını hiç görmedim.

oo desene artık yüklü faturalar ödicez
  • Kumtel Daylux'tan memnun musunuz? Klimanın elektrik fişi var mı? Baymaklarda 12.000 btu olanlarında elektrik fişi çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barut78

quote:

Orijinalden alıntı: Kysis

Arkadaşlar benim klima hiç durmuyor. Hani bu inverterdı? Cihazdan çok memnunum, soğutması harika ama benim klimanın kendi kendine durup çalıştığını hiç görmedim.

oo desene artık yüklü faturalar ödicez

Hocam geçen ay 74 tl ödedim. Klima takıldıktan sonra 150tl bekliyordum faturayı bir geldi 72 tl akşam 6'dan sonra günde ortalama 6 saat çalıştırıyorum. Bence harika. Kokluyor resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Kumtel Daylux'tan memnun musunuz? Klimanın elektrik fişi var mı? Baymaklarda 12.000 btu olanlarında elektrik fişi çıkıyor.

Elektrik fişi yok. Kendiniz almanız gerekecek.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.