Şimdi Ara

DAYZ KAPLAMA SORUNU YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum DayZ oynarken şehirlere girdiğimde yada fareyi çevirdiğimde aşırı şekilde donmaya başlıyor. Oyunu açtığımda ekran çok geç geliyor, kaplamalar çok geç yükleniyor mesela bir kasabaya girdiğim zaman çok kasıyor 2 dakika sonra düzeliyor boş alanda veya ovada gezdiğim zaman böyle bir problem olmuyor. Ben sorunun HDD den kaynaklandığını düşünüyorum. Sırf oyunu oynamak için işlemcim ve anakartı değiştirdim problem düzelmedi yardımcı olursanız sevinirim

Eski işlemci ve Anakart: a8 6600k asus F2 a55 lk2 plus

Şu anki sistemim:

GTX 550 ti
    Pentium G3258
    Asus H81M-C
    GSKILL 4GB Value DDR3 1333MHz CL9 PC3
    HDD: Samsung Hd502hı 500 Gb, 5400 Rpm, 16 Mb Cache, Sata-ıı
    PSU: EVEREST EPS-1660A 400W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 71c -- 11 Şubat 2015; 9:24:35 >

• Hdd olabilir ram yetersiz geldiği için hdd içinde kendine yer açıyor bu okuma yazma esnasında donuyor olabilir. Aklıma ilk bunlar geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Hdd olabilir ram yetersiz geldiği için hdd içinde kendine yer açıyor bu okuma yazma esnasında donuyor olabilir. Aklıma ilk bunlar geldi.

Teşekkür ederim cevap yazdığınız için başka hdd ve ramle test etme şansım olmadığı için sorunun kesin olarak hangi parçadan kaynaklandığını bulmaya çalışıyorum ona göre parça alıcam
  • 7200 rpm mekanik diskler ile 5400 ler arasında ne kadar fark var bilmiyorum açıkcası. Ben hiç 5400 kullanmadım. Suçu onun üstüne atmaya meyilim var ama bunu 5400 kullanmış birisi yazsa daha uygun olur.

Ben uzun zamandan beri OCZ Vertex 4 solid disk kullanıyorum hali ile mekanik disklerin performans deneyimlerini unuttum hep.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Hocam peki kaplamaların geç gelmesi hangi parçadan kaynaklanabilir Ram veya Hdd diye tahmin ediyorum Hdd yi HdTune programıyla test edip buraya SS sini atsam sorun var mı yok mu anlayabilirmisiniz şimdiden teşekkürler
  • ben hdd konusunda pek bigili değilim ama sen testi at bu bölümde gerçekten uzman arkadaşlar var senin sorununu çözmelerinde çok yardımı olur atacağın görselin.

Benim söyleyeyebileceğim kaplamaların geçte olsa geliyor olması okuma hızı ile alakalı bir sorun olabilir. Yani en büyük pay olarak aklıma bu geliyor. Ram dedim ama baktım 4 gb ram var zaten yetersi zkalınca hdd de yer açıyor windos kendine kısacası iş dönüp dolaşıp yine hdd okuma hızına geliyor.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için eve gidince testin resmini buraya atıyım yardımcı olan çıkar umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 71c -- 11 Şubat 2015; 10:00:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FAR CRY 3 DONMA SORUNU? YARDIM!
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.