Şimdi Ara

$dbhost= '???' ne olacak? sunucu kısmında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar phpNuke kurarken dbhost = "localhost" kullanıyoruz ya bunu paralı MySQL aldıgımız servislerde sitemizden database e baglanırken neyle degistirecegiz?

mesela normalde localhost/phpmyadmin yazınca database geliyo ve sifre root falan biz asıl kullanıcıyız
    ama simdi nete koyarkenhttp://mysql.t*****.com.tr:8080 gibi bi adresten kullanıcı adı ve sifremi girerek database e ulasıyorum yani tek hesap var bana ait ne yapmam gerek fikri olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmr -- 8 Mayıs 2005, 0:15:43 >

• bırak Ole Kalsın :)
  • Sunucunun ismi ne ise onu gireceksin. Mesela freehostlarda şöyle oluyor : Mesela senin adresin merhaba.freewebhost.com ise dbhost = "freewebhost.com" oluyor mesela....

Hostu aldığın şirkettende öğrenebilirsin.
  • sana gelen e mailde yazar bi zahmet edip okursan görürsün...
  • quote:

sana gelen e mailde yazar bi zahmet edip okursan görürsün...

Aynadaki arkadasım bazen cok yararlı cevaplar yazman yanında bazen de gercekten laf olsun diye mesaj atmanı anlayamıyorum... oyle bi anına gelmistir diyerekten es geciyorum , bu arada bana gelen mailde ne yazdıgını nerden biliyorsun yazmıyor defalarca okudum database adresim yazıyor ama ordaki bilgilerle olmuyor..

Yorgunbilgin arkadasım ilgin icin tesekkur ederim hostu aldıgım sirket haftasonu calısmıyor o yuzden bilen varmı diye burada sordum ;) Artık biraz kendim denerim olmazsa pazartesine kalır.
  • 1$servername = 'localhost';
    2$dbname = 'oyunalem_vbdatabasename';
    3$dbusername = 'oyunalem_username';
    4$dbpassword = '55615156156151';

1 değişmez, 2.yi sen oluışturusun veya sana verilir 1taneyse, 3 database kullanacı adıdır database name ile ilişkilendirirsin veya hazırlarda verilir ,4 de passwordun...
  • olmuyor arkadaslar kafayı yiyecem .. neyse artık pazartesiyi bekleyecem mecbur...
    normalde benimde bildigim dosyaların bulundugu sunucu üzerinde mySQL varsa localhost olarak bırakıldıgında direk gormesi lazım database i ama olmuyor
    neyse daha fazla kasarsam sıyıracam kafayı yinede sagolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: UndeRqRo.uNd

1$servername = 'localhost';
    2$dbname = 'oyunalem_vbdatabasename';
    3$dbusername = 'oyunalem_username';
    4$dbpassword = '55615156156151';

1 değişmez, 2.yi sen oluışturusun veya sana verilir 1taneyse, 3 database kullanacı adıdır database name ile ilişkilendirirsin veya hazırlarda verilir ,4 de passwordun...

orda bulunan oyunalem vs. sabit bir kelime değildir. Onlar olmadanda olur. O senin hostun ı şekilde database oluşturuyordur. O bunun belirtisidir.

servername yerine localhost,IP,veya mysql.siteadi.com şeklindede olabilir. Bu bilgiliri sana göndermiş olmaları gerek.
  • polter hocam denedim oradaki istemlerin anlamlarını da biliyorum normal localhostta sitem acılıyor simdi dosyaları sunucuya yukledim . Hersey ok ama siteyi actıgımda
    There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.

We should be back shortly.
    gibi bir mesaj alıyorum yani database le alakali bir sorun var

$dbhost = "localhost";
    $dbuname = "kullanici_TMR";
    $dbpass = "TMR";
    $dbname = "database_TMR";
    $prefix = "nuke";
    $user_prefix = "nuke";
    $dbtype = "MySQL";

gibi düzenledim ama ordaki localhost u bana mysql database e ulasmam icin verilen adresle de degistirdim kendi domainim ile de degistirdim olmadı
    sirkete mail attım artık onlardan bi cevap bekliyorum bakalım hayırlısı
  • arkadaslar tesekkurler sonunda cozdum problemi . Polter hocam sorunu gormemi sagladigin icin tesekkurler.

$dbhost = "mysql.hostsirketi.com";
    $dbuname = "kullanici_adi";
    $dbpass = "sifre";
    $dbname = "database_adi";
    $prefix = "nuke";
    $user_prefix = "nuke";
    $dbtype = "MySQL";

seklinde düzenleyince sorun cözüldü . İlgilenen herkese tesekkurler!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tmr

Polter hocam sorunu gormemi sagladigin icin tesekkurler.

Önemli değil tmr. Burda herhese yardıcı olmaya çalşıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.