Şimdi Ara

ddr 2 destekli anakarta ddr3 ram veya ddr3 ekran kartı olurmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
3
Favori
67.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ddr 2 destekli anakarta ddr3 ram veya ddr3 ekran kartı olurmu ?

Anakart: asus marka aldığımızda ddr2 yazıyordu ddr3 olmuyordu.

• Dostum bazı anakartlar DDR2+DDR3 ram destekli olur yani Combo kart dediğimiz ürünler, ama ikisini aynı anda takıp kullanamazsın...

Ekran kartına gelince de belleğinin ne olduğu çok önemli değildir kullanım olarak yani ddr2 ram destekli anakarta ddr3- ddr4- ddr5 ram'li bir ekran kartı takıp kullanabilirsin sorun olmaz.
  • hocam benim bildiğim bir şey var ddr2 ve ddr3 ram aynı anda takılıp kullanılması mantıklı değil.Ana kartı 1 yıl önce aldığımda ( asus ) ddr3 yazmıyordu.

fakat ddr2 ramleri kaldırım yerine ddr3 ram takacam kingston hyper serisinin fakat ddr3 ram ve ddr2 ram soket giriş yerleri aynı değilmi eğer aynı ise takılır gibi .

ekran kartı ise benim pc express 16x olması lazım buna ben gddr3 256bitlik bir ekran kartı takacam eğer slot girş yeri uyarsa tabi :)

gddr3 yaıyo alcağım ekran kartında ddr3=gddr3 müdür g ile d arasındaki fark nedir?
  • Dostum yazdıklarımı dikkatli oku

*** DDR2 ram ile DDR3 Ram'in slotları farklıdır ve ikisi de farklı teknoloji kullanır.
    *** DDR2 ram ile DDR3 ram'i aynı anda kullanamazsın ya DDR2 ya da DDR3 tek başına takılı olursa ancak kullanılır.

*** Ekran kartının bellek türü ise GDDR2/3/4/5 olarak belirtilir. Bu sorun değildir. Kullanılacak ekran kartında bellek türü önemli değil yani. Performans olarak en az gddr3 bellekli ekran kartı önerilir.

Resimlerde belleklerin slotlarına dikkatli bak dostum...

http://www.exa.com.tr/images/product/3_ANAGGBIP43E04.jpg Yeşil slotlar ddr3 bellek içindir.

http://www.exa.com.tr/images/product/3_ANAASUP45P5QC.jpg Kırmızı slotlar ddr3 bellek içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 22 Nisan 2009; 18:19:12 >

• bakın tıpatıp aynı olsalarda ddr2 ile ddr3 farklıdır ne yazıyorsa odur unutmadan ekran kartı gddr5 bile olabilir g önemli birşey değil
  • leonx kısa anlatmıssın ama özlü anlatmıssın dikatli baktım.

ekran kartı slotlarında ddr ddr2 ddr3 ddr4 ddr5 kullanılabiliyor genelde herkez pc expresss ekran kartı kullandığı için sorun yok yani ekran kartında ;

ddr ddr2 ddr3 ddr4 ddr5 istediğimi kullanabilirim. Genel olarak bütce gddr3 e yetiyor

Rama gelice çuvalladım keşke ddr3 destekleseydi. fakat emindeğilim sorayım.

ddr2 ram yuvasındaki o ortadaki tırtık ddr2 sola doğru olan tırtıksa ddr3 olmalı .

Bu da demek oluyoki anakart satılacak fakat satmadan önce

ddr3 4gblik ram düşünüyordum hayaller suya düşünce 4gblik ddr2 ram alınacak gibi eğer anakart satamazsam.

şöyle diyim kısa öz

örneğin : oyun üzerinde crysis oyununu düşünelim

4gblik ddr3 ram ve 1gb 256bitlik ekran kartı ile crysis oyunu arasındaki farkla

4gblik ddr2 ram ve 1gblik 256bitlik ekran kartı crysis oyunu oynandığı zaman ne fark vardır. çok fark edermi

iyi anlayabilmem için crysis oyununu verdim. full maximumda 1440x900 çözünürlükte rahat bir şekilde oynayabilmem için 4gblik ddr2 destekli ram yetiyorsa ana kartı satmıyayım eğer sorun olacaksa satayım.

Crysisi kaldırmayan anakarta ben anakart demem gerçi bunun yanında işlemci ıvır zıvırlarında etkisi varda şimdilik ana kart üzerinde konuşalım.

• şimdi yanlış anlamadıysam ddr li anakart ddr 3 e olurmu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam benim anakart gıgabyte ga-g31m-es2l markası var ekran kartı alacam ama dd3 almayı düşünüyorum siteden baktıgıma göre ddr2 destekliyormus aceba ddr3 takamazmıyız.Cevap Bekliyecem teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kral_Benim_91

hocam benim anakart gıgabyte ga-g31m-es2l markası var ekran kartı alacam ama dd3 almayı düşünüyorum siteden baktıgıma göre ddr2 destekliyormus aceba ddr3 takamazmıyız.Cevap Bekliyecem teşekkürler...

bakın hocam anakartın ram i önemli değil ekran kartını ddr1 de alabilir ddr 5 te alabilirsiniz sorun olmaz
  • Ekran kartında anakarta uyma açısından slot farkı olarak:
    Pcie 16x
    Agp 8x
    gibi farklılıklar var. Ddrlar ekran kartına uyma açısından problem çıkartmazlar.
    Ancak ramlerde durum şöyle ddr2 takılan slota ddr3 takılamaz.
  • quote:

hocam benim anakart gıgabyte ga-g31m-es2l markası var ekran kartı alacam ama dd3 almayı düşünüyorum siteden baktıgıma göre ddr2 destekliyormus aceba ddr3 takamazmıyız.Cevap Bekliyecem teşekkürler...

ddr3 ram takamazsın
  • Ram değil ya atı radeon hd 4670 128bit 1gb dd3 bi ekran kartı düşünüyorum alacam... anakart modelim gıgabyte ga-g31m-es2l uyar demi...
  • quote:

Ram değil ya atı radeon hd 4670 128bit 1gb dd3 bi ekran kartı düşünüyorum alacam... anakart modelim gıgabyte ga-g31m-es2l uyar demi...

ddr5 ekran kartı bile takarsın ,sorun olmaz ama 4670'in 512mb modellerinden al daha performanslı 1GBlıklarda bellek hızları düşürülmüş
  • eyw saol hocam ilgin için...
  • mrb arkadaslar aynı sorun bendede var yorumları okudum sanırım ddr2 ramleri cıkarıp ddr3 takamıyoruz.. peki benim anakartımla islemcimle uyumlu 1gb lık felan 200tlya kadar ii bir ekran kartı soyler misiniz? islemcimde bu :CPU QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
    ekran kartı su anda geforce 8500gt var

ddr 2 destekli anakarta ddr3 ram veya ddr3 ekran kartı olurmu ?
  • @ACIMASIZ1
    Evet, ddr2'yi çıkarıp ddr3 takamıyorsun
    Ekran kartı olarak da 5750 iyi olur o fiyata

http://www.netsiparis.com/detay/12833163017/VTX-HD5750--128BIT--1GB-GDDR5-DUAL-DVI-TVO-PCIX
  • oo ddr5 in super bi fiyat ya gerci daha once ben ati 1gb 4850 almıstım yanlıs hatırlamıosam istedigim performansı vermemisti bunuda geri iade yapabilir miyiz acaba... birde bu xp 3gb dan fazla ram gormuyor degil mi 2gb 2 tane ram alacaktımda sanırım bi ise yaramaz bendeki 1in tekini cıkarıp 2gb takıyım o zaman bende 2gb ram var..
  • Merhaba bi sorum olucak kusura bakmayın . Benim pc bütün oyunlarda kasıyor counter strike metin2 vb vb . Facebook oyunlarında bile kasıyor . Hatta video arada takılıyor . Hangi parçaları almam gerek 230 lira bütçem var . Özellikleri yazayım izninizle .

Operating System
    MS Windows XP Professional 32-bit SP3
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 5000+ 47 °C
    Brisbane 65nm Teknoloji
    RAM
    2,00 GB İkili-Kanal DDR2 @ 370MHz (6-6-6-18)
    Motherboard
    ASUSTeK Computer INC. M2A-MX (Socket AM2) 53 °C
    Graphics
    ASUS VW193D (1440x900@60Hz)
    ATI video (ASUStek Computer Inc)
    Hard Drives
    244GB SAMSUNG SAMSUNG HD252HJ (SATA) 30 °C
    Optical Drives
    TSSTcorp CDDVDW SH-S222A
    DTSoftBusCd00
    Audio
    VF0420 Live! Cam Vista IM
  • Asus hd 5750
    o fiyat aralığına daha iyi varsa arkadaşlar paylasabilir.
    anakart pci girişli ise ddr3-4-5 Olması sorun olmaz.
  • amd athlon x2 240 ddr2 bilgisayarım ddr3 bir ekran kartı alsam çalışır mı yardımlarınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.