Şimdi Ara

DDR 4 RAM' ler Ne zaman gelir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben DDR 4 Bellek teknolojisini bekliyorum. Bu teknoloji monster notebooklara ne zaman gelir acaba bu yıl içinde çıkıcağını duydum.
    Monster bilgisayar bu teknoloji çıktığında işallah hemen bilgisayarlarına uygular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KAPLAN_ -- 17 Şubat 2012; 21:55:15 >

• ddr4 yok ki gelsin. 4 kanal oluyor dediğin şey.
  • DDR4 uzun süre çıkmaz.. Ekran kartı üzerindeki gDDR5 lerler karşılaştırmamak lazım onlar bambaşka ramler ve başlarında mutlaka 'g' harfi bulunur.

DDR4'ten kastınız 4-kanal ram ise Masa üstü PC'lerde X79 chipsetli anakart ve işlemcilerle birlikte yürürlüğe girdi satın alabilirsiniz.

Ancak laptoplar hala 2 kanal(Dual Channel)dalar.. Daha 3 kanal olmaları lazım önce :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KAPLAN_

Ben DDR 4 Bellek teknolojisini bekliyorum. Bu teknoloji monster notebooklara ne zaman gelir acaba bu yıl içinde çıkıcağını duydum.
    Monster bilgisayar bu teknoloji çıktığında işallah hemen bilgisayarlarına uygular.

ddr4 bellek teknolojisini beklemenizin amacı nedir? ne gibi extra özellikler sağlayacağını düşünüyorsunuz?
  • Şöyle 1,5aylık bi hort yaptıralım;

Samsung her zamanki gibi ilk önce, peşinden de hynix ddr4'lerin prototiplerini yaptı. Ama bunlar raflara ne zaman konur bilemeyiz tabi.

http://www.xbitlabs.com/news/memory/display/20120224123543_Leading_Memory_Makers_Show_DDR4_Prototypes_at_ISSCC.html
  • 2014 e kadar gelmeyeceği kesin
  • Ileriyi düşünerek yorumlarsak çıkması ve ülkemize gelmesi (alınabilir düzeyde bir fiyata duşmesi) rahat bir 2-3 sene surer bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goçıçı -- 5 Nisan 2012; 12:42:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten buna gerekte yok.
  • Ramin tek başına çıkması da bir şey ifade etmez.. Chipset ve CPU'nun da destekliyor olması gerekir.
  • Ivy Bridge jenerasyonunda mikroişlemci tasarımı yerine üretim süreci ve transistör teknolojisi üzerine yoğunlaşan Intel'in 2013 için planladığı Haswell tabanlı yeni nesil işlemcileriyle birlikte radikal yenilikler sunması bekleniyor. Gelen son bilgilere göre, bu yenilikler arasında DDR4 bellek desteği de olacak gibi görünüyor.

KAYNAK : Donanım Haber
  • Bu foruma Teşekkür butonu lazım :)
  • Ne geregi var ki? 4 gb ddr3 bile oyun oynama islemini fazlasiyla yapiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.