Şimdi Ara

ddr sdram ekran kartı ddr 2 alsam . . .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim bilgisayarım ddr sdram ekran kartı pcı express x 16 ram ddr 2 destekliyor fakat ekran kartında ddr sdram yazıyor , ddr 2 alsam sorun çıkar mı ?

not 1 : arkadaslar ddr onemli degil diyor pcı express x 16 olsun yeter diyor

not 2 : zaten ddr 2 den baslıyo ekran kartları

• Anakartı'nın desteklediği ram tipi ve hızı anakart üzerindeki ram slotları içindir, ekran kartı üzerinde'ki ram'i ise ekran kartı kullanır yani anakart ve VGA üzerindeki ram'ler 1- 1'leriyle bağlantısızdır.
    Kısaca pci-e 16x slotuna sahip isen istersen bu slota uygun GDDR5 ram kullanan 1 VGA'da kullanabilirsin.
  • DDR 2,3,4,5 farketmez istediğini takabilirisn arkadaş.
  • sagolun ikinizede arkadaslar eminsiniz demi ? cünkü yarın yada öbür gün alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: AgeonClash

sagolun ikinizede arkadaslar eminsiniz demi ? cünkü yarın yada öbür gün alıcam

Tekrar tekrar söylemek en azından aynı kişiye sıkıcı oluyor fakat Anakartı'nın desteklediği ram tipi ve hızı anakartındaki ram slotları için geçerlidir ve anakart'ın o slotlar haricinde taktığın herhangi 1 ram'in tipini ve hızını göremez yani flash bellek'te ram anakartın flash belleğin ram hızını ve ddr kaç olduğunu algılyabilirmi sence ? Hyr, Anakart'ın onu Usb aygıt olrk algılar.
    PCI slotuna takıcaın ekran kartın'da, anakartın için PCI ne yüdüğü belirsiz 1 aygıt'tır ne üzerindeki ram'i bilir nede ismini bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 31 Temmuz 2009; 17:16:43 >
  • iki sorum daha var danthe cok bigili birisin heralde

1.ben ekran kartı aldım 450 w ama benim pc 280 w adam bana kasar dedi peki ben yeni güç kaynagı alana kadar idare eder mi yoksa kartı okumaz mı ?

2.arkadaslar babam bana 800 mhz ram almış daha gelmedi bana takamadım yani sorun ana kartım sanırım 533 mhz destekliyor bu taktirde ne olur ? yani 2 gb rami okur ama mhz 533 mu olur yardım lütfen
  • UPUPUPUPUPUPUP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AgeonClash

iki sorum daha var danthe cok bigili birisin heralde

1.ben ekran kartı aldım 450 w ama benim pc 280 w adam bana kasar dedi peki ben yeni güç kaynagı alana kadar idare eder mi yoksa kartı okumaz mı ?

2.arkadaslar babam bana 800 mhz ram almış daha gelmedi bana takamadım yani sorun ana kartım sanırım 533 mhz destekliyor bu taktirde ne olur ? yani 2 gb rami okur ama mhz 533 mu olur yardım lütfen

1.si Yeni PSU'yu 1 kısa zamanda alıcaxan takar kullanırsın yani kart'ın çalışır fakat oyun oynarken başına iş açabilir oyun'da atılabilirsin PC'n reset atabilir v.s. yani yeni PSU alana kadar oyunlara sadece girip belki 1 süre bakabilirsin hiç belli olmaz az güç tüketen 1 system'in varsa bu bahsettiğim sorunları'da yapmıyabilir fakat kartın yada systemin'nin oyunlarda genel olrk performance'ı düşük olabilir.

2. si 800Mhz ram modülün çok bilindik firmalardan 1'îne ait'se anakart'ın bu modülleri kullanan Ram'leri (samsung kingstone v.s.) düşündüğün gibi 533Mhz olrk çalıştırıcaktır, Yani çok extreme 1 marka değilse sorun olmaz.

Edit :

800Mhz Ram'lerin geneli 667 ve 533mhz'i üstelik daha düşük gecikme zamanlamaları ile destekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 1 Ağustos 2009; 1:50:28 >

• sagol sorular biraz daha var

sana bir kaç sorum daha var

1.ekran kartını alırken adama uyum sorunu olur mu dedim o 450 w seninkinin ole olması lazım bide pci express x16 olması lazım dedi başka var mı ?

2. güç kaynagını nerden almam lazım ne kadar ?

3. güç kaynagı içinde mi dısında mı pcnin (bu biraz cahilce )

4. ekran kartı 450 w benim 280 w kullanırsam yanar mı
  • 1.Anakart ile VGA arasında Uyum sorunu genelde olmaz, (genelde) dedim fakat çok çok düşük ihtimal olduğu'da görülebilir, pci-e 16x slotuna sahip bütün ekran kartları bu slotu kullanan akartlar'da genelde sorunsuz çalışır.
    450W meselesi kullandığın system bileşenleriyle orantılıdır, kimse kafasına göre herhangi 1 system için şu watt kesinlik'le gerekli diyemez aslında, çünki hangi system üzerinde 450W ? mesela bazı kullanıcılar vardır'ki anakart üzerindeki bütün slotları doldurabilir ve o 450W gereksinimi var denilen kartı'da takarsa 450W 1 psu bu kullanıcıya yetmez.

2. Ekran kartını aldığın yerden alabilirsin , kartı 2.el olark 1'inden aldıysan ozaman herhangi Oem malzemeleri satan 1 mağazadan alman gerekicek veya bu forum'un 2. el kısmından kendine uygun hesaplı 1 şeyler'de alabilirsin.

3. Güç kaynağı kasanın içinde, Pc fişini taktığın kutu PSU'dur (güç kaynağı).
    PC'nn yan kapaını açıp bu kutu üzerinde yazan Watt değerini ve markasını burda paylaşman iyi olur. (örnk: Nec 350W) şeklinde, bu kutu üzerin'de büyük puntalar'la yazması lazım zaty, burdan marka olrk Nec, Watt olrk'ta 350Watt olduğunu anlarız, tekrar belirtiyim yukarıdaki marka ve Watt'ı örnek olarak yazdım sende başka isim ve watt yazıyor olabilir.

4. 280W kaliteli 1 PSU hertürlü kendini ve dolayısıyla system'i koruyabilir, yani Pc bileşenlerin PSU'nun verebilicei watt değeri üzerinde 1 gereksinime sahipse ve PSU'dan verebilicei değerin üzerinde wat çekilmek istenirse PSU switch mode veya benzeri hangi system'e sahipse, kısaca kendi koruma şekline göre kendini 1 süreliğine kapatıcaktır, bu durum'da PSU üzerindeki düğme kapatılıp açılarak PSU tekrar aktif edilebilir yada düğmesi yoxa fişi çekilip takılarak PSU'nun kendi için'de kapat'tığı role açılabilir bu markaya modele göre değişir, düşük veya orta kalite 1 psu'da genelde PSU üzerindeki sigorta atabilir, kalitesiz PSU'lar ise systemin'e ve kendine zarar vermeden kapanamazlar.

Kartım yanarmı ? sorusu'nun cevabı kullandığın PSU markasıy'la alakalıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.