Merhaba Arkadaşlar Benim bi arkadaşın VİA Chipset'li p4m800pro-m v1.0a bi anakartı var Bu Anakart çok ilginç ki 2 tane DDR Slot ve 2 Tane de DDR2 slot var Sistem max 2 gb destekliyor
bizim sorunumuz şu bu sistemi bir türlü 2 gb ta çıkartamadık 1 gb DDR2 Aldık sistem açılmadı şu an elimizde 2 tane DDR2 2 Tane DDR400 VE 2tane de 256 DDR Ram var ancak ddr2 ile ddr ı taktığımızda sistem sadece 512 MB görünüyor bi türlü anlayamadık acaba bu konudabilen böyle bi anakart kullanan var mı acaba??
dostum onu anladım ok peki neden 1 gb takınca çalışmıyor acaba bilgisayar o zaman bunu 2 gb asla yapamayız Gold'un Teknik servis kısmında denenmedik ram kalmamış ancak 1 gb takılmıyor 512+512 ddr2 ancak 1 oluyor neyse konuyu anladık ikisi takılmayacak Teşekkür ediyorum sanırım konuyu da yanlış yere açmışım
hayır dostum ddr yok sadece 1 gb ddr2 takıldığında bile çalışmıyor bizde anlayamadık gold daki adam da kafayı yemiş değişik bi anakart
aynı anakart bende de var 512 mb ddr kullanıyordum yükselteyim dedim ve 1 gb ddr2 aldım 512 ligi cıkardım ve sadece ddr2 yi taktım 512 mb olarak görüyor anlamadım gittii.............. yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
bios update istiyor olabilir mi? belki anakart çıktığı zaman ddr2 ramler yeni çıkmıştır.