Şimdi Ara

DDR2 ve DDR3 RAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bugün GIGABYTE EP45C-DS3R anakart ürününü aldım, bildiğiniz üzere DDR3 ve DDR2 destekli.

Şimdi RAM alıcam fakat DDR3DDR2 mi alıcam karar veremedim, aralarındaki farklar nedir? Tek bildiğim 1333hz lere çıkabiliyor DDR3 ram'ler DDR2 ler 1066hz a çıkıyor.. bundan başka konu hakkındada pek bilgiye sahip değilim.

Sizce ne yapmalıyım, önerilerinizi bekliyorum..

Hoşçakalın

• Arkadaşım bu biraz senin maddi durumun ve diğer sistem bileşenlerinle alakalı bana kalırsa.

Bu iki bilgiyide verirsen daha net bir cevap verebiliriz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: _sphinx_34

Arkadaşım bu biraz senin maddi durumun ve diğer sistem bileşenlerinle alakalı bana kalırsa.

Bu iki bilgiyide verirsen daha net bir cevap verebiliriz..

Ekonomik bir sistem düşünüyorum,

ekonomikten kasıtım : çift çekirdekli bir core2duo işlemci, 8600gt yada belki 8800gt bir ekran kartı,( bunlar ileriki zamanlarda alıncak, şimdilik yukarıda bahsettiğim anakarta celeron ve dandik bir ekran kartı ile kullanıcaım, sadece ram alıcam yarın )

sonuçta ddr3 ve ddr2 ram ler arasında pek bir fiyat farkı yok

eksen bilgisayar kataloğu elimde

1 GB DDR3 - 1333Mhz PC3 10666 CL9 OCZ Value, modeli 48$
    2GB DDR2 1066Mhz PC2 8500 CL5 OCZ Titanium 66$

yani 10 yada 20 dolarlık bir fiyat farkı problem yaratmıyacaktır benim için.

• Madem celeron işlemci ve dandik bir ekran kartı ile kullanacaksın bana kalırsa 1 tane ddr2 ram işini görür ..

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2181

İlerde iyi bir işlemci ve iyi bir ekran kartı aldığında ddr3 ramlerinide alırsın bence..
  • quote:

Madem celeron işlemci ve dandik bir ekran kartı ile kullanacaksın bana kalırsa 1 tane ddr2 ram işini görür ..

İlerde iyi bir işlemci ve iyi bir ekran kartı aldığında ddr3 ramlerinide alırsın bence..

Sistemi minimalist en iyi şekilde toplamak istiyorum :)
    yani tek tek alsamda parçaları en iyisni almak istiyorum. şimdi bu celeronlu ve dandik ekran kartlı sisteme ddr3 bellek alsam, ddr2 bellekten daha mı düşük performans verir ? sorun yaşarmıyım?

şimdi ddr2 alıpda sonradan ddr3 alıp zarara girmiyim diyorum :)

• quote:

Orjinalden alıntı: haliko1903

quote:

Madem celeron işlemci ve dandik bir ekran kartı ile kullanacaksın bana kalırsa 1 tane ddr2 ram işini görür ..

Sistemi minimalist en iyi şekilde toplamak istiyorum :)
    yani tek tek alsamda parçaları en iyisni almak istiyorum. şimdi bu celeronlu ve dandik ekran kartlı sisteme ddr3 bellek alsam, ddr2 bellekten daha mı düşük performans verir ? sorun yaşarmıyım?

şimdi ddr2 alıpda sonradan ddr3 alıp zarara girmiyim diyorum :)

DDR3 bellekte bu sistemle sorun yaşamazsın fakat o ramden de performans bekleyemezsin..

Sen en güzeli 20 dolar verip 1GB ddr2 800MHZ alıp şu anlık yoluna devam et

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.