Şimdi Ara

DDR3 Anakart DDR2 800mz Ram takılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
13.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktaki gibi henüz ddr3 pc kullanmadıgım ıcın arkds alıcak ve elinde ddr 2ram mevcut ddr3 lu anakrta takılıp kullanılablr mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

DDR3 Anakartlara DDR2 RAM Takılabilir mi?

DDR2 ve DDR3 RAM'ler, farklı pin yapılarına ve çalışma frekanslarına sahip iki farklı RAM türüdür. Bu nedenle, DDR3 anakartlara DDR2 RAM takmak mümkün değildir. Anakartın DDR2 RAM yuvalarına sahip olması gerekir. Benzer şekilde, DDR2 anakartlara DDR3 RAM takmak da mümkün değildir.

Bunun nedeni, DDR2 RAM modüllerinin 240 pimli olması ve 400-800 MHz frekanslarında çalışmasıdır. Öte yandan, DDR3 RAM modülleri 244 pimlidir ve 800-1600 MHz frekanslarında çalışır. Farklı pin yapıları ve çalışma frekansları nedeniyle, bu iki RAM türü birlikte çalışamaz.

Dolayısıyla, DDR3 anakartın varsa, yalnızca DDR3 RAM modüllerini kullanabilirsin. DDR2 RAM modüllerini DDR3 anakartlara takmaya çalışmak, anakartın hasar görmesine veya çalışmamasına neden olabilir.

Ayrıca, DDR2 RAM'leri DDR3 anakartlarda kullanamayacağın gibi, DDR3 RAM'leri de DDR2 anakartlarda kullanamazsın. DDR2 anakartlar yalnızca DDR2 RAM modüllerini destekler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • anakart desteklerse takarsın, desteklemezse zor. Ama ddr3 ve DDR2 yakın zamanda geçiş teknolojisi bu yüzden destekler %70
  • Kardesım yardım etmek mı ıstıyoun yazmıs olmak ıcın mı yazıosun bızde bılıoz desteklıosa takılır ole bı laf yok zaten desteklıosa çalışır yanı

bnm sordugum sadece ddr3 olan bı anakart dusuk mhz de ddr2 gorur mu , veya ddr2 olan bı anakart ddr3 takılırsa 800 mhz den gorur mu.

ddr1 de bole bısı olmadını bılıorum. ama ddr3 belkı farklı olr dedım bole bı ıhtıyacımız varda :D
  • everest in son versiyonunu indir, orda desteklenen ramleri mhzleri ile net olarak görürsün burda kimse medyum değil, ama sana medyum çıkabilir...

benim laptopun anakartı hem ddr3 hem ddr2 destekliyor misal.

tekrar ediyorum iyi oku yakın zamanda çıkan teknoloji olduğu için %70 destekler
  • Benim bildiğim, DDR2 bellekler ile DDR3 belleklerin soket tipleri farklı.
    Yani, en başta sokete oturmaz. Yanılıyor muyum?
  • TAKILMAZ
  • SDRAM>PIN Sayısı - DIMM 168-pin
    DDR > PIN Sayısı - DIMM 184-pin. 2.5V
    DDR2 > PIN Sayısı - DIMM 200-pin. 1.8V
    DDR3 > PIN Sayısı - DIMM 240-pin. 1.5V
    DDR3 modüller DDR2 yuvalarına uymaz, aynı şekilde DDR2 modüller DDR3 yuvalarına uymaz. Bellek üzerindeki pin sayısı, veri yolu genişliğini belirtir... Anakartınızda her iki tip RAM'a ait slotlar mevcutsa birini tercih edebilirsiniz, bazı aparatlarla DDR3 yerine DDR2 takılabildiği konusunda birşeyler duyduysamda görmedim. Yada ben yanlış biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eyw saol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.