Şimdi Ara

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
5
Favori
9.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Super pi 32 m dunya rekoru ddr4 4200 mhz cl12-11-11 TREFİ 65535 Eleman trefi yi çözmüş
    DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 26 Ocak 2017; 12:14:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni oyunların 8GB+ RAM kullanımı ve hız merakı yüzünden 2x8GB double-sided Crucial Ballistix Tactical LP 1.35V 1600MHz CL8 aldım. @sensation45 ve xtremesystems gibi yabancı forumların yardımıyla 2400MHz CL10 1.65V'a stabil overclock edebildim bir gün harcayarak.

Hangi siteyi gezdiysem bu RAM'lar SAMSUNG'un miracle ram'lara benzetiliyor fakat 2200MHz üstünü gören pek olmuyordu. Micron D9PFJ değil de D9QMT kullanıyorlarmış PFJ'den daha iyiymiş, 1.92V yerine 1.72V'a satüre olup PFJ'den iyi performans veriyormuş dediler. Micron IC'lerle OC yapmak daha keyifli oluyormuş çünkü bunlar tight timingleri seviyor ve stabil değilse hemen belli ediyorlarmış. Yabancı forumlarda baya eğlence döndü OC ile ilgili fakat ben ikincil zamanlamalara fazla bakmadım çünkü neredeyse kanser edecek türden kombinasyonlar oluyor ve stabilitiye bozuyor, çoğu AUTO'da kalarak daha çok birincil zamanlamalarla uğraştım.

D9QMT'ler eşit zamanlamaları seviyor veya X X+1 X+1 şeklinde iyi çalışıyorlar. 2400MHz için IMC ve VTT'yi 25mV artırdım. 10-11-11-32 yaptım. tRC 47, CR 1, tREFI default değere (4560'tı galiba) elle girdim, tRRSR 4 olacak, diğerleri AUTO'da kalabilir ya da suyunu sıkmak isterseniz günlerinizi harcayabilirsiniz, seçim sizin Bunlar böyle olmalı aksi takdirde 2400 hızın vereceği performansı alamazsınız, mesela bende hepsi AUTO iken 2400'de AIDA64 mem testinde daha düşük okuma alıyordum.

HCI Memtest ile iki kez 120%'e kadar test edilmiş ve hiç hata çıkmamıştır.

.

(
    )

9-10-10 gibi daha düşük değerlerle de açılıyor ama 1 hata falan veriyor HCI... Belki 2600MHz bile mümkün fakat 1.65V üstünde. Ben mi şanslıyım ya da bu batch böyle altın chiplerle mi geliyor bilmiyorum ama dediğim gibi bu RAM'lar max 2000-2200 olarak herkesin dilinde yer etti, 2400 görmek süper. 16FED kodlu.

• X-FI X kullanıcısına yanıt
    Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ellerine sağlik bu ramlemlerin ledli olan 1.5 voltluk olanlarini arkadaşim @@Overlord7134 almişti max 2133 mhz ye kadar çikmişti... Biraz voltajla cl11-12-12de ramlerin 2800 mhz yi rahat görür... 1.71 voltaj ile cl-10-10-10 da 2600mhz gormüşler senin ramlerle yabanci forumda.... Dediğin gibi timinglerle uğraşmak günler aliyor... Bence hynix mfr den sonra senin micron chipler geliyor hayirlisi olsun gule gule kullanin...@X-FI@Overlord7134

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 28 Ocak 2017; 2:35:5 >
    Hovam cok guzel ve aciklayici sekilde belirtmişsiniz ram overclock olayini tipki ramlerde cpu gpu gibi sansli iseniz yuksek degerler yakalayabiliyorsunuz ramin kalitesine gore degisiyor tabe ama genel olarak hynixler onde bu konuda 1600 den 3000mhz ustunu bile goruyorlar neredeyse 2kati.

micronlar ise biras ust seviye tirmalasada tepe noktalara ulasan zor.genelde en yaygin olan 2li bunlar bunlarin disindakiler biraz overclock özürlü yada bana oyleleri denk gelmis olabilir genelde zor overclock oluyor.

• sensation45 kullanıcısına yanıt
    o ramler ozel uretim kanka bide sivi azotla felan sogutuyorlar ramleri custom sivi sogutmayla felan yane bizim hava sogutmayla o degerleri yakalamaiz zor

TRC Değerlerin super hynix te 2400 mhz de TRC 200 Alti oldumu sistem açmiyor hynix te 3000 mhz civari oldumu ramlerin hizi minumum 250 TRC istiyor @X-FI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 28 Ocak 2017; 17:0:8 >
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Kanka bu ramler düşük voltaj ve chipten kaynaklandiği için azot ln2 ye gerek olmadan cl-10-10-10 da 2600 mhz yi gorur@Overlord7134

• Bu ram oc olayında okuma yazma hızlarında gözle görülür farklar elde ediliyor ancak günlük hayatta yada oyunlarda ciddi anlamda fps artışı sağlıyor mu peki ? yoksa sadece zevk mi ?
  • Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Oyunlara fazla bir etkisi yok 3 5 fps farkettirir render türü uygulamalarda etkisi daha yüksek @Emre9110

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

Bu ram oc olayında okuma yazma hızlarında gözle görülür farklar elde ediliyor ancak günlük hayatta yada oyunlarda ciddi anlamda fps artışı sağlıyor mu peki ? yoksa sadece zevk mi ?

özellikle yeni nesil oyunlarda işlemciye yük bindiren yerlerde hızlı ramlar rahatlatıyor ve min fps artıyor.
    sensation45 kullanıcısına yanıt
    Multiplayer oyunlarda biraz daha fyadalı o halde ram oc ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

Bu ram oc olayında okuma yazma hızlarında gözle görülür farklar elde ediliyor ancak günlük hayatta yada oyunlarda ciddi anlamda fps artışı sağlıyor mu peki ? yoksa sadece zevk mi ?

Bulent aga fazla oyun oyanamiyor benim kadar sen onh bana sor sana soyle anlatayim.

Bir sitede youtube videisuyla beraber gormustum ornek i7 4790k ve 6700k karsilastirmislar ani hizda ve ayni mhz ramler ile oyunlarin %99 unda ayni fps veriyor ama intel uyanikligi burada yapiyor 1333mhz ddr3 ram kullanan 4790k ile 2400 mhz ram kullanan 6700k karsilastiriyorlar haliyle 5fps fark atiyor demekki neymis yuksek mhz ram oyunlarda ozellikle online oyunlarda daha cok fark ettiriyormus bunu bizzat test ettim bf4 te 1333mhz cektim rami sonra 2666mhz cektim arada en az 15fps fark oynadi az mi?

hele hele 1333mhzden 3000mhz gibi degerlere cikinca oyununa gore minimum 20fps cs go gibi oyunlarda 40fps kadar fark çıkar neredenmi biliyorum denedim cunku!..

Bu yuzden ddr4 sistemler suan revasta cunku dusuk voltajda daha hizli calistigindan hizli ramle hem gunluk kullanim hem oyunlarda daha fazla hiz ve fps aliniyor hiz=fps yane cpu gpu ram ne kadwr hizliysa okadar fazla fps aliyorsun

ddr3 ramler cok voltaj istemese cl degerleri daha dusuk oldugundan ayni hizdaki ddr4lerden dha iyi performans bile verebiliyor.Ama iste 3000mhz ddr3 ram bulmak zor iken ddr4 lerde iste 4000mhz ramler bile peynir ekmek gibi satiliyor buda daha dusuk voltajlarda ddr4lerin calismasindan kaynaklaniyor.ne kadar az voltqj okadar az isi demek

bizim bulentten aldim 3000mhz goren hynixleri bakalim gelince 3300 deniycem

Kanka aynen oyunla aram yok@Overlord7134

Msi gaming 6 3300 mhz ram denenmiş bellek listesinde @Overlord7134

Aynen ben gaming 5 sanıyordum sen denemişmiydin hiç 3000mhz üstünü?
    Denedim yememişti @Overlord7134 adata marka da 3300 mhz ulkemizde bilinmiyor bu marka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 29 Ocak 2017; 0:46:20 >
    Haci dikkatlice baktim parantez içinde o.c yaziyor yane max 3100mhz tmingle çikabiliyorsun 3300mhz'e fps artirarak çıkman gerekiyor
    gaming 5'lerde ise 3000mhz çünkü bende asus z97 gene varken eski dominatörlerle 3200 çkiyordum onun üstü çikmiyordu fps ile 3300 felan oluyordu timingle çikmiyordu
    Sattiğim arkadaş ulaşabilirsem söleyim bi ss atarsa koyucam buraya o ramler hynixti çipi sanırsam 2133 cl9 1.5v du 3200mhzde kullanıyordum onları 3300 fps ile çıkıyordu

Msi gaming 6 ram konusunda ve ram inceayarlarda mukemmelldi biliyormusu kanka ilk 1 adet 4gb ram aldim gskill ripjaws eve geldim msi gaming 6 ya taktim biosta MEMORY TRY İT menusunde otamatik ram sekmesi var hazir modlar var kendi ayarliyor 2400 mhz yi seçtim baktim ramim 2400 mhz de açti sorunsuz sonra yavaş yavaş yukseltmiştim@Overlord7134

MEMORY TRY İT ekran görüntusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 29 Ocak 2017; 1:1:25 >
    Fsb ye gerek yok kanka msi in biosunda 3300 mhz hazir geliyor piyasadaki en yuksek ddr3 3100 mhz oldugu için 3100 mhz rami 3300 mhz overclock yaptiklari için 3300 mhz nin yanina oc yazmişlar @Overlord7134

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.