Şimdi Ara

DDR4 Anakarta DDR3 Ram (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
7.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hardcore_Eater

http://forum.donanimhaber.com/m_96010901/tm.htm Bu konuyuda okumanızda da yarar var. Bende kararsızım şu an pc yi alamıyorum ve hala araştırıyorum.

rm 850 ile yola devam ederim bende

demi berk
  • Evga ekledim bakalım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frkn3d

quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

başlığa istinaden:
    - imkan ihtimal yok

5820k işlemci almak istiyorum ama sadece ram yüzünden bütçeyi aşıyor alamıyorum. 5820K yı acaba ddr3 anakarta takabilir miyiz ?

benim 32 gb rame ihtiyacım var ekonomik olsun diye 16 gb ram ile toplayacağım ki dd4 16 gb ram, ddr3 32gb ram fiyatına satılıyor. Bir çözüm öneriniz var mı yoksa 4790k lı sistemimi toplayım mı ?

DDR4 Anakarta DDR3 Ram
     DDR4 Anakarta DDR3 Ram

Bence 4790k dan fazlasi gereksiz israf oluyor 16 gb ramli 4790k li sistem toplayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• frkn3d kullanıcısına yanıt
    vatanda tek bir tane warmış ama pahalı gerçekten diğerine girilmiyor sitede sorun var bütçeniz zaten 5xxx serisine yetmiyorsa zaten konuşacak bişe kalmamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

quote:

quote:

başlığa istinaden:
    - imkan ihtimal yok

5820k işlemci almak istiyorum ama sadece ram yüzünden bütçeyi aşıyor alamıyorum. 5820K yı acaba ddr3 anakarta takabilir miyiz ?

benim 32 gb rame ihtiyacım var ekonomik olsun diye 16 gb ram ile toplayacağım ki dd4 16 gb ram, ddr3 32gb ram fiyatına satılıyor. Bir çözüm öneriniz var mı yoksa 4790k lı sistemimi toplayım mı ?

DDR4 Anakarta DDR3 Ram
     DDR4 Anakarta DDR3 Ram

Bence 4790k dan fazlasi gereksiz israf oluyor 16 gb ramli 4790k li sistem toplayin

İsraf kullanmayarak olur. Benim istediğim şey maximum işlem gücü, olabilecek maksimum sistem bana lazım. Eğer 4930k, 5930k alabilsem 64gb ram düşünürüm(zamanla bütçe olduğunda) ama 4790k ile alırsam mecburen 32gb ram ile yola devam edeceğiz. Başlangıçta 16 gb ram olacak.

Render işi çok oluyor bizde, daha ekran kartı var zaten onu 9xx serisini bekliyorum. 16gb ram li dizüstü bilgisayarım var, kaç defa ram yetmezsizliğinden programın kapandığını bilirim.

Bana göre anakarta verilen para israf gibi geliyordu bazı arkadaşlar anakartın en önemli parça olduğunu vs diye diye beni bu hale getirdiler neyse sağlık olsun

Enes bütçe konusunda bazı ayarlamalar yapmaya çalışıyorum, acaba 4930k alabilir miyiz? , 2011 soket yapısını daha çok ram faktöründen dolayı tercih etmek istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

başlığa istinaden:
    - imkan ihtimal yok

DDR4 Anakarta DDR3 Ram
     DDR4 Anakarta DDR3 Ram

İsraf kullanmayarak olur. Benim istediğim şey maximum işlem gücü, olabilecek maksimum sistem bana lazım. Eğer 4930k, 5930k alabilsem 64gb ram düşünürüm(zamanla bütçe olduğunda) ama 4790k ile alırsam mecburen 32gb ram ile yola devam edeceğiz. Başlangıçta 16 gb ram olacak.

Render işi çok oluyor bizde, daha ekran kartı var zaten onu 9xx serisini bekliyorum. 16gb ram li dizüstü bilgisayarım var, kaç defa ram yetmezsizliğinden programın kapandığını bilirim.

Bana göre anakarta verilen para israf gibi geliyordu bazı arkadaşlar anakartın en önemli parça olduğunu vs diye diye beni bu hale getirdiler neyse sağlık olsun

Enes bütçe konusunda bazı ayarlamalar yapmaya çalışıyorum, acaba 4930k alabilir miyiz? , 2011 soket yapısını daha çok ram faktöründen dolayı tercih etmek istiyorum.

Anladim sizi o zmn herseyden max istediginize gore ona gore bir butceniz vardir heralde o zmn soyle bir sistem olusturalim

Intel Core i7 5930K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.5GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci

Asus X99-DELUXE Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000Mhz (O.C) Anakart

GSKILL 32GB (4x8GB) Ripjaws4 DDR4 2400MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

başlığa istinaden:
    - imkan ihtimal yok

DDR4 Anakarta DDR3 Ram
     DDR4 Anakarta DDR3 Ram

Anladim sizi o zmn herseyden max istediginize gore ona gore bir butceniz vardir heralde o zmn soyle bir sistem olusturalim

Intel Core i7 5930K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.5GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci

Asus X99-DELUXE Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000Mhz (O.C) Anakart

GSKILL 32GB (4x8GB) Ripjaws4 DDR4 2400MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram

O sistemin hesabını çok yaptım, kaç defa sepete ekledim olmuyor, bütçem sınırsız değil. Sınırsız güç istiyorum ama sınırsız para bulamaıyorum. Şimdiki bütçeme göre 5xxx serisi işlemci almam mümkün değil.

Ram'a şimdi para vermeden sonra yükseltecem.

Şuanki bütçeye göre anakartı ucuz alıp işlemciyi 4930k yapma gibi bir durumum belki olabilir. 2011 sokette farklı ram mi var aynı ram mi var.

Monitör, anakart, güç kaynağı, ram, kasa, işlemci, 3000tl bütçe vardı, zorladık 3500tl yaptık, sadece 4930k olma durumu için bir zorlama daha yapalım mı? 4000 belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkn3d -- 12 Eylül 2014; 12:02:50 >

ram anakartın ddr4 destekliyorsa ddr4 takılabilir
    benden tavsiye render işiniz çoksa ve bir kez işlemciyi alıncaksa işlemciyi en iyisi yapmak daha iyi olur ram sonradan artırabilir yani rami 16 yapın ddr4 işlemciyide 4930k ya düşürün ve alın
  • quote:

ram anakartın ddr4 destekliyorsa ddr4 takılabilir
    benden tavsiye render işiniz çoksa ve bir kez işlemciyi alıncaksa işlemciyi en iyisi yapmak daha iyi olur ram sonradan artırabilir yani rami 16 yapın ddr4 işlemciyide 4930k ya düşürün ve alın

benchmark testlerinide inceliyorum şimdi teknik olarak 4930k ile 4770k arasında uçurum olması gerekirken çok az fark var, ne yapsam bilmiyorum

dd4 işi olmaz ramlar ciddi pahalı, o kesin olmaz yani onu çok düşündüm bilgisayarın fiyatı fırlıyor
    eğer bütçeni çok zorluyorsa 2. el 3930kyı ucuza bulabilirsin

ama ben ddr4ün bant genişliğinden dolayı sana katkısının daha fazla olacağınıo düşünüyorum lakin bütçe meselesi işte
    eğer ekran kartına dayalı render alacaksan o zaman zaten haswell-e çok daha iyi olur

birde ram yetmediğinden kapandı demişsin okudum o benim tahminim şöyle:
    maxte ekranda gördüklerin vramide yorar vram tıkanınca ramden çalar ramin bant genişliği yetmemiş olabilir
    8 slotuda doldurursan ram konusunda ddr4 direk lider konumuna çıkacaktır ama bekleyebilirsen biraz daha beklemen avantajına çünkü;
    ddr3 çıktığında 1066 yani ddr2nin son frekansı ile çıkış yaptı şimdi ise ddr4 2133 yani ddr3ün oc'suz son frekansıyla çıkış yaptı tahminlerime göre 2800-3200mhz arası bi değer standartlaşacak o zaman pişman olabilirsin ddr4lü haswell-e her türlü avantaj ama toplamak için erken işte naparsın

çok acelen varsa en mantıklısı seninde dediğin gibi 4930k yalnız anakartını iyi araştır sata 6gb kaç tane falan onlara bak sana lazım olduğu ölçüde
    çünkü bişeyler eksikti diye hatırlıyorum ama neydi çıkaramadım

• quote:

eğer bütçeni çok zorluyorsa 2. el 3930kyı ucuza bulabilirsin

ama ben ddr4ün bant genişliğinden dolayı sana katkısının daha fazla olacağınıo düşünüyorum lakin bütçe meselesi işte
    eğer ekran kartına dayalı render alacaksan o zaman zaten haswell-e çok daha iyi olur

birde ram yetmediğinden kapandı demişsin okudum o benim tahminim şöyle:
    maxte ekranda gördüklerin vramide yorar vram tıkanınca ramden çalar ramin bant genişliği yetmemiş olabilir
    8 slotuda doldurursan ram konusunda ddr4 direk lider konumuna çıkacaktır ama bekleyebilirsen biraz daha beklemen avantajına çünkü;
    ddr3 çıktığında 1066 yani ddr2nin son frekansı ile çıkış yaptı şimdi ise ddr4 2133 yani ddr3ün oc'suz son frekansıyla çıkış yaptı tahminlerime göre 2800-3200mhz arası bi değer standartlaşacak o zaman pişman olabilirsin ddr4lü haswell-e her türlü avantaj ama toplamak için erken işte naparsın

çok acelen varsa en mantıklısı seninde dediğin gibi 4930k yalnız anakartını iyi araştır sata 6gb kaç tane falan onlara bak sana lazım olduğu ölçüde
    çünkü bişeyler eksikti diye hatırlıyorum ama neydi çıkaramadım

Render için testleri yeteri kadar inceledim. 4790k dan devam etme kararı aldım. ddr4 konusunda pişman olabilirim belki ama çok tutuyor ya. birde adamlar ddr4 16 gb rami 4 parça halinde satmış öyle iş mi olur ben anlamıyorum, o bana yaramaz. benim 8*8 olarak yatırım yaparım. 4*8 satılıyor ram sadece 1600. Yani anladığım ddr4 olayı son derece pahalı.

4930k ile 4770k arasında render uçurumu göremedim, bunlarda o kadar fark yoksa 4790k iş yapar diye düşünüyorum.
    Bu kadar kafa patlattığım yeter ya, psu da evga g2 850 gold.

hayırlı olsun şimdiden 4930k daha iyi olur ama siz bilirsiniz tabi
  • quote:

hayırlı olsun şimdiden 4930k daha iyi olur ama siz bilirsiniz tabi

O kadar çok fikir değiştirdim ki ne alsam bilemedim

Bir sıkıntı çıkmazsa sistem böyle olacak.
     DDR4 Anakarta DDR3 Ram DDR4 Anakarta DDR3 Ram

4790k + msi z97 gaming 5 + 16 gb gskill ram al o zmn

• Uyumsuz olurlar, çalışmaz tahminimce

• takılsaydı fiyatları o derece uçuk olmazdı hali hazırda piyasada binlerce ddr3 beleş ram var zaten al kullan olurdu ama nerdee
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetGüler

takılsaydı fiyatları o derece uçuk olmazdı hali hazırda piyasada binlerce ddr3 beleş ram var zaten al kullan olurdu ama nerdee

Zalman z3 plus kasaya h110 takma imkanımız olur mu internette bulamadım, kasaya çok para vereemeyiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    hepsini tek tek incelemedim ama işlemci konusunda render alacağınız için hem ram hem işlemci önemli diye 2011 soket ben olsam tercih ederdim nede olsa birisi 6 diğeri 4 çekirdek ve 6 çekirdek
  • Canım DDR4 çekti
  • http://www.tr3d.com/forum/oku/donanim/3ds-max-vray-cpu-testleri/

Ana sayfada test sonuçları var, kullanılan yazılıma göre de sonuçlar ayrılmış, vray embree on, veya off olarak. Forumun en son sayfalarındaki sonuçlar ana ilk mesaja eklenmemiş, analiz yapmak için son mesajları inceleyip anlamak gerekiyor. Benim vardığım sonuç 3ds max vray tabanlı çalışmalarda 4930k ya para vermenin gereksiz olduğu yönünde oldu.

Ya zaten maddi yönden bütçeyi aştık gidiyoruz daha da zorlamanın bir mantığı yok ben uçurum göremiyorum. DDR4 deki cl15 ler ne olur ne olmaz onuda anlamadım.

Yeni teknoloji PC olmasını çok isterdim ama artık sağlık olsun.

Belki 5960x alırız, belkide 6960x

Zalman z3 Plus ile H110 kullanabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkn3d -- 13 Eylül 2014; 10:13:11 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.