Şimdi Ara

DDR4 Anakarta DDR3 Ram (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
7.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    o testler bana çok tutarsız geldi ama doğru bile olsa 3930k alınabilir gözüküyor neyse kafanızı karıştırmayım

ddr4deki cl15 olayı ise şöyle bir test inceledim geçenlerde şu an bulamıyorum ama cl15 ddr4 cl11 ddr3den daha iyi idi gecikme bakımından
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

o testler bana çok tutarsız geldi ama doğru bile olsa 3930k alınabilir gözüküyor neyse kafanızı karıştırmayım

ddr4deki cl15 olayı ise şöyle bir test inceledim geçenlerde şu an bulamıyorum ama cl15 ddr4 cl11 ddr3den daha iyi idi gecikme bakımından

3930K pek az sitede var, vatanda ise 2000 tl

LGA 2011 yapısına girdiğimde birçok ıvır zıvır parçayı alamıyorum ve bir sürü sıkıntı çıkıyor, o testleri yapanlar kişiler, mesela orada halka kullanıcı adlı kişi benim, benim testlerim de var, yani testleri bir kişi yapmıyor bu sayede tutarlılığı az çok çıkartıyoruz yorumlama yapıyoruz. Belki 2011 soket bazı işlerde çok iyi sonuçlar veriyrodur ama gördüğünüz üzere benim kullandığım programda baya vasat durumda, 4790k oc ile 3930 normlaı geçerim belki

• frkn3d kullanıcısına yanıt
    3930kı 2. el 750 ye bile görmüştüm geçen ben sıfırdan bahsetmedim ki zaten ama 4790knın 4930kdan daha iyi bir render sonucu verdiğine ne yazık ki ben inanmmıyorum inanamıyorum çünkü mümkün değil hemen hemen aynı verimde fazladan 2 çekirdek ve bellekten gelen aşırı kazanç aynı düzeyde bile olsalar 4930knın sırf bellekten yine önde olacağını söyleyebilirim tabi işin içine fiyatı dahil etmiyorum
  • quote:

3930kı 2. el 750 ye bile görmüştüm geçen ben sıfırdan bahsetmedim ki zaten ama 4790knın 4930kdan daha iyi bir render sonucu verdiğine ne yazık ki ben inanmmıyorum inanamıyorum çünkü mümkün değil hemen hemen aynı verimde fazladan 2 çekirdek ve bellekten gelen aşırı kazanç aynı düzeyde bile olsalar 4930knın sırf bellekten yine önde olacağını söyleyebilirim tabi işin içine fiyatı dahil etmiyorum

Beni ikinci el işlemci almam, ikinci el bilgisayar almam yani, bir hevesimiz var sıfır sistem canım istiyor

4770k ile 4930k arasında çok aşırı yakın sonuçlar gördüm. (Tekrar belirteyim, bu benim kullandığım yazılımlar için geçerli, 4930k kötü demiyorum ben)

madem 4770k ile 4930k yakın sonuçlar alabiliyor, 4790k belki geçer diyorum, atıyorum yani, hipotez sadece

Birde yakın sonuçlar veriyorken 4790k yı değiştirme gereksinimini görmiyorum ben.

4770k ile yakın sonuçlar almanız beni şaşırtıyor açıkcası bi aksilik terslik olmuş olabilir diye düşünüyorum

iş oyun olsa alın derim 3üde iş görür ama 4790knın renderda geçebileceğini açıkcası gözümle görmeden inanmam bi alın deneyin o zaman ama muhakkak sonuçları banada yazın olur mu?

yada en temizi 5820k alın bütçeyi aşmaz belki 4790kdan renderda önde olduğunu biliyorum
  • quote:

4770k ile yakın sonuçlar almanız beni şaşırtıyor açıkcası bi aksilik terslik olmuş olabilir diye düşünüyorum

iş oyun olsa alın derim 3üde iş görür ama 4790knın renderda geçebileceğini açıkcası gözümle görmeden inanmam bi alın deneyin o zaman ama muhakkak sonuçları banada yazın olur mu?

yada en temizi 5820k alın bütçeyi aşmaz belki 4790kdan renderda önde olduğunu biliyorum

Abi ben hepsini düşündüm tarttım hani 5820 k yı sepete ekledim baktım, sonra 4930k yı sepete attım, tabi bunlara uygun anakart ve ramleri de sepete ekledim yok olmuyor. Yapabileceğim hiçbirşey yok.

Oyun için olsa ben i5 alırım hızaşırtma yaparım , tüm parayı ekran kartına yatırırım.

Sonuçları atarım tabiki, tr3d sayfasındanda yayımlayacağım, unutursam da hatırlatın, inşallah haftaya hazır olur sistem.

hayırlı olsun aslında ekran kartı destekli bi render motoruna geçip daha ucuza daha hızlı işlemler yapmakta mümkün tabi o seçeneğide değerlendirin gelecek gpuda sonra pişman olmayın asıl pişmanlığın büyüğü burda olur benden söylemesi

neyse tekrar hayırlı olsun
  • quote:

hayırlı olsun aslında ekran kartı destekli bi render motoruna geçip daha ucuza daha hızlı işlemler yapmakta mümkün tabi o seçeneğide değerlendirin gelecek gpuda sonra pişman olmayın asıl pişmanlığın büyüğü burda olur benden söylemesi

neyse tekrar hayırlı olsun

O seçeneği çok düşündüm zaten, çok üzerine uğraştık, hatta aynı paraya alınan işlemci, ekran kartından yaklaşık 4 kat yavaş render alıyor, bizZat kendim testleri yaptım.bu tür konularda bilgim var, ama sıkıntılarıda var, yok değil, gpu renderin her türlü hesaplamayı yapmaması gibi, hala geliştirilme aşamasında olmasından kaynaklanan bir çok sorunlar gibi. Ben gtx 980 almayı düşünüyorum, vaktim olursa gpu render konusuna da girerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Walla kullandigin render motoruna bagli ben bi tanesini kullandim cok iyi idi hatta photoshop gerektiren bazi konulari bile bunu icinden yapiyodun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Walla kullandigin render motoruna bagli ben bi tanesini kullandim cok iyi idi hatta photoshop gerektiren bazi konulari bile bunu icinden yapiyodun

Blender'ın içinde güzel render motorları var ama programı kullanmasını bilmiyorum.

3ds max de corona çıktı, sadece işlemci ile render aldığı halde fena hızlı, bence render dünyasını değiştirecek, denemekte fayda var.

Bide vray kullanıyorum, çok az da mental ray
    bu işleri bırakmadan önce octane kullanıyodum 1.2 sürümü en son kullandığım güncel hali hatta sonradan öğrenciye bedava dağıtmaya başladılar sonraki sürümlere geçemedim zaten octne'i Türkiyede ilk kullananlardanım muhtemelen ve gerçekten çokta sevdiğim bir motor kalite ile ilgili ayarlarla performansa aşırı fark oluşuyor
    650 ti ile bile adamların 10 saatten aldığı 4-5 saate düşürebiliyordum ve octane ile öyle bi yere varmıştım ki tamam artık bilim kurgu film çekmeliyim diyordum kendi kendime sonra bi baktım aslında boş işlerle uğraşıyorum bıraktım octane ile ilgili testlere ulaşabilirsin 760-770-780-780 ti titan vb gibi kartların performansını çok güzel incelersin
  • quote:

bu işleri bırakmadan önce octane kullanıyodum 1.2 sürümü en son kullandığım güncel hali hatta sonradan öğrenciye bedava dağıtmaya başladılar sonraki sürümlere geçemedim zaten octne'i Türkiyede ilk kullananlardanım muhtemelen ve gerçekten çokta sevdiğim bir motor kalite ile ilgili ayarlarla performansa aşırı fark oluşuyor
    650 ti ile bile adamların 10 saatten aldığı 4-5 saate düşürebiliyordum ve octane ile öyle bi yere varmıştım ki tamam artık bilim kurgu film çekmeliyim diyordum kendi kendime sonra bi baktım aslında boş işlerle uğraşıyorum bıraktım octane ile ilgili testlere ulaşabilirsin 760-770-780-780 ti titan vb gibi kartların performansını çok güzel incelersin

Kardeşim söylediklerini dikkate alacağım ekran kartı aldığımda denerim, dahili ekran kartı ile bir yere varamayız sanırım. Ekran kartınıda 1-2 ay içerisinde inşallah alırım.

Inşallah ama nvidia olmasi şart aklında bulunsun

• quote:

Inşallah ama nvidia olmasi şart aklında bulunsun

Sıkıntı yok biliyorum, Gtx 980 , 970 bütçeye göre bakacağız artık.
  • Limiti aş biraz benim sistemi satim sana güzelden öte.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.