arkadaşlar merhaba üst seviye ve göze hitap eden bir bilgisayar toplamak istiyorum.. ram olarak şu an yüksek frekanslarda uygun olarakhttp://www.amazon.com/gp/product/B00NP6671M?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER bu modeli buldum. yalnız sorum şudur ddr 4 lerden çok iyi anlamadığım için bu ramin performansı iyi midir? Soket 1151 sistem toplayacağım bu ramin uyumluluğuna x99 demiş kendi sitesinde corsair. 4x4 yerine 2x4 kitlerden 2 adet alsam daha mı mantıklı bu durumda? Ne yapmayalım bana yardımcı olun lütfen. ek olarak montajcıyım. Render vs işlemlerle çok haşır neşirim.
canporo
kullanıcısına yanıt
X99 üst seviye bir yongadır ve ddr4 destekler ancak z97 h97 gibi orta segment kartlar ddr4 desteklemiyor. Yeni nesilde orta ve alt seviye anakartlar ddr4 destekliyor ddr4'ün yaygınlaşması için sonuç olarak sizin alacağınız yeni nesil skylake sistem için olan anakart da ddr4 destekleyecektir hatta sadece ddr4 destekliyor bunlar. 1151 soket sklylake işlemciler için anakartlarda bulunur ve her türlü ddr4 ram takabilirsiniz zaten. X99 kafanızı karıştırmasın. O bir önceki nesilin üst seviye anakartı. Sizin alacağınız ise yeni nesil zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: reachthetop
X99 üst seviye bir yongadır ve ddr4 destekler ancak z97 h97 gibi orta segment kartlar ddr4 desteklemiyor. Yeni nesilde orta ve alt seviye anakartlar ddr4 destekliyor ddr4'ün yaygınlaşması için sonuç olarak sizin alacağınız yeni nesil skylake sistem için olan anakart da ddr4 destekleyecektir hatta sadece ddr4 destekliyor bunlar. 1151 soket sklylake işlemciler için anakartlarda bulunur ve her türlü ddr4 ram takabilirsiniz zaten. X99 kafanızı karıştırmasın. O bir önceki nesilin üst seviye anakartı. Sizin alacağınız ise yeni nesil zaten.
hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. asıl anlamaya çalıştığım quad ram desteklemiyor sanırım 1151 soket o halde 4x4 lik o set yerine şu linkini attıgım aynısının dualini alsam daha mı yüksek performans alırım?
Bu işlemciler dual ram destekliyor zaten 8x8 alsan çok rahat yeter. Bir yerde 4 tane takıp çift kanal gibi kullanılıyor gibi bir şey okudum ama tam bilmiyorum genelde xtreme işlemciler quad destekliyor. Size tavsiyem 8x8 almanız. Gözle görülür farklar olmaz zaten örneğin bende tek modül 8 var bu iki tane 4 olsa bile bir fark olmaz. 8x8 alın gayet rahat ettirir sizi uzun süre.
quote:
quote:
Bu işlemciler dual ram destekliyor zaten 8x8 alsan çok rahat yeter. Bir yerde 4 tane takıp çift kanal gibi kullanılıyor gibi bir şey okudum ama tam bilmiyorum genelde xtreme işlemciler quad destekliyor. Size tavsiyem 8x8 almanız. Gözle görülür farklar olmaz zaten örneğin bende tek modül 8 var bu iki tane 4 olsa bile bir fark olmaz. 8x8 alın gayet rahat ettirir sizi uzun süre.
hocam 4x4 daha uyguna geliyor amazondan alacağım için bana. 4x4 te 2x8 e göre daha az performans almayacaksam 4x4 alacağım. ancak diyorsanız ki 2x8 çok az da olsa daha iyi performans verir onu alayım
canporo
kullanıcısına yanıt
Aradaki performans farkını hissedebileceğini sanmıyorum. 4x4 de çift kanal çalışacak, 8x2 de.
Arkadaşın dediği gibi bir farkı olmayacak 8x2 almanız daha mantıklı sonradan upgrade etmek de kolay olur
Satın almayı düşündüğünüz bellekler X99 çipsetli ürünler piyasaya çıkmasıyla satışına başlanmış ürünlerdir. Bu platformun çalışma mantığı 4 kanal bellek yapısıyla beraber gelmesidir. Bu yüzden platformun sağlamış olduğu bütün yenilik ve destekleri kullanmak amacıyla 4 bellekli kitler kullanılması önerilmektedir.
Z170 çipsetli ürünlerde ise iki kanal belek yapısıyla gelmiştir. Burada karar vermenizde önemli olan etmen daha sonradan bellek kapasitesini arttırıp arttırmayacağınız. Eğer ben bu bellekleri alır kullanırım kapasitesini arttırmam ya da arttırırsam da tamamen değiştirip arttırırım derseniz 4 bellekli kiti alabilirsiniz bir sıkıntı olmaz ama ileride ben 32 GB ye çıkartırım diye bir düşünceniz var ise o zaman iki bellekli kiti alırsınız ileride aynısından bir kit daha alır ve 32 GB belleğe çıkartmış olursunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: tech guru
Merhaba,
Satın almayı düşündüğünüz bellekler X99 çipsetli ürünler piyasaya çıkmasıyla satışına başlanmış ürünlerdir. Bu platformun çalışma mantığı 4 kanal bellek yapısıyla beraber gelmesidir. Bu yüzden platformun sağlamış olduğu bütün yenilik ve destekleri kullanmak amacıyla 4 bellekli kitler kullanılması önerilmektedir.
Z170 çipsetli ürünlerde ise iki kanal belek yapısıyla gelmiştir. Burada karar vermenizde önemli olan etmen daha sonradan bellek kapasitesini arttırıp arttırmayacağınız. Eğer ben bu bellekleri alır kullanırım kapasitesini arttırmam ya da arttırırsam da tamamen değiştirip arttırırım derseniz 4 bellekli kiti alabilirsiniz bir sıkıntı olmaz ama ileride ben 32 GB ye çıkartırım diye bir düşünceniz var ise o zaman iki bellekli kiti alırsınız ileride aynısından bir kit daha alır ve 32 GB belleğe çıkartmış olursunuz.
Hocam ayrıntılı cevabınız için çok çok teşekkür ederim, son olarak 16 gb ram ile 32 gb ram arasında render vs. işlemlerde Adobe premiere vs. çok performans farkı hisseder miyim? Çünkü 8 gb kullanıyorum ve 16 bile yeterli gibi geliyor. Yani 32ye upgrade etmemin bana ne gibi yararı olur? Seçimimi söylediğiniz şekilde yapacağım ancak 32 ye upgrade ettiğimde bir kazancım oluyor mu o da önem kazanıyor bu noktada
canporo
kullanıcısına yanıt
Render konusunda işlemci çalışma frekansı önemli, bellek frekansı da. Bellek miktarı da render yapılan işin hacmi ile doğru orantılı, çok büyük boyutlarda dosyalarla çalışılıyorsa yüksek kapasite bellek her zaman iyidir. Aynı durum Adobe premiere için de geçerli. Çalışılan dosya boyutuna bağlı olarak yğksek kapasiteli bellek kullanımı sistemi rahatlatacak ve HDD / SSD aktivitesini minimumda tutup rahat bir çalışma ortamı sağlayacaktır.
Şu anki tavsiyem direk 32 GB bellek almak yerine 16 GB çift kanal bellek almanız. İlerleyen zamanlarda dosya boyutları artar aynı anda çok daha fazla iş yapar olursunuz o zaman aynısından yanına bir kit daha ekleyip 32 GB ye çıkartmanız olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: tech guru
Render konusunda işlemci çalışma frekansı önemli, bellek frekansı da. Bellek miktarı da render yapılan işin hacmi ile doğru orantılı, çok büyük boyutlarda dosyalarla çalışılıyorsa yüksek kapasite bellek her zaman iyidir. Aynı durum Adobe premiere için de geçerli. Çalışılan dosya boyutuna bağlı olarak yğksek kapasiteli bellek kullanımı sistemi rahatlatacak ve HDD / SSD aktivitesini minimumda tutup rahat bir çalışma ortamı sağlayacaktır.
Şu anki tavsiyem direk 32 GB bellek almak yerine 16 GB çift kanal bellek almanız. İlerleyen zamanlarda dosya boyutları artar aynı anda çok daha fazla iş yapar olursunuz o zaman aynısından yanına bir kit daha ekleyip 32 GB ye çıkartmanız olacaktır.
çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, çok zahmet verdim ancak son bir sorum daha olacak. 3000 yeterli bir hız mı sizce? yoksa 3800 gibi uç mhzlere yönelmem gerekir mi?
canporo
kullanıcısına yanıt
Anakartınızla uyumlu ise 3800 daha fazla performans vericegi aşikar f/p istiyosanız 3000 de görücektir işinizi
canporo
kullanıcısına yanıt
Bu tamamen sizin bütçeniz, toplayacağınız sistemde yapacağınız işlemler ve bu sistemden para kazanıp kazanmayacağınız ile doğru orantılı.
Bu sistem 7/24 çalışacaksa ve üreteceği renderlardan siz para kazanıyorsanız birim zamanda elde edebileceğiniz maksimum sonuç için fiyatına çok bakmaksızın yatırım olarak bunu düşünüp yüksek seviyelerdeki ürünleri alabilirsiniz ( aradaki fiyat farkı aşırı abartı olmadıktan sonra) ancak bu hobi işi bundan para kazanmıyorum elimde yine de sağlam bir sistem olsun diyorsanız o zaman 3000'lik bellekleri kullanabilirsiniz.
Tabii burada diğer bileşenler de önemli. Mesela SSD koymayı planlamıyorsanız, aradaki farkı HDDye aktarıp SSD eklemek, ya da SSD kullanacaksınız ama render a uygun bir SSD planlammaışsanız yine ekstra fiyat farkını SSDye yatırabilirsiniz ( mainstream SSD yerine enthusiast seviyesinde SSD kullanmak gerekir render sistemlerde, hem güvenilirlik hem de performan açısından )
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme