Şimdi Ara

Intel işlemcilerde soket ömrü 1151 ve 2011-v3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PC toplama çalışmalarına devam ediyorum.
    Anakart ve işlemci noktasına gelirken araştırmalarımda uzun ömürlü yatırım beklentisi ortaya çıktı.

Tabii ki 2 yıl içinde neler olacak belli değil ama özellikle anakart için uzun süre kullanılabilir bir ürün arıyorum.
    Her sene yapılan güncellemeler nedeniyle alacağım ürünün 2 yıl içinde elde kalmasını vs. istemiyorum.

1151 ve 2011-v3 serisi işlemciler kartlar dikkatimi çekti.
    Şuan 1151 popüler gözüküyor ama acaba önümüzdeki yıllarda çıkacak işlemciler bu soketle uyumlu olur mu ?
    Intel ürün planlarında detaya rastlayamadım.

Diğer ürün 2011-v3 için güçlü işlemciler ve ram desteği gözüküyor.
    Bu nedenle bir kere alıp yıllarca kullanmak olası geldi ancak görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Render v.b işlerle uğraşmıyorum ancak büyük veri işleri yaptığım oluyor. Normal kullanım ve oyun da diğer ihtiyaçlar arasında.
    Gelecekte neler yapılır bilmem ama özellikle temel bileşenlerin uzun süre değişmemesini hedefliyorum.

Teşekkürler.

• LGA 1151 için konuşmak gerekirse Skylake'ler şuan zaten piyasada, Kaby Lake'lerinde 1151 ile çıkacağı kesin. Bir de nm düşürmenin uzun sürmesinden dolayı, o aralığı doldurmak için Cannonlake'de 1151 ile çıkacak büyük ihtimalle.

Yani 2-3 yıl daha piyasada bol bol LGA 1151 soketi göreceğiz gibi duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 27 Ağustos 2016; 15:16:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç yıl önce çıkmış o.c.li 2500/2600/2700'lerin daha miadı dolmadı ki siz 1151 soket işlemcinizi ileride yükseltmeyi düşünesiniz.. ZEN'in etkisini göz ardı ederek yazdım bu cümleyi tabi.. ZEN ile vad edilen tedarik edilirse AMD tarafından Intel bir 2xxx serisi gibi bir işlemci serisi çıkartabilir..

beklemek lazım
  • Yorumlar için çok teşekkürler

2011-v3 ile ilgili yorum yapılmamış herhalde uçuk bir seri ...
    amd zen konusu da ülkemiz için çok uzun vade gibi ... çok uzun vadeden kasıt yıl sonundan önce pc toplamaya çalışan benim gibi bireyler için :)

belkide de işlemci ve cpu sona bırakılıp ddr4 disk v.b. taraflara belli bir süre daha nakit ayırmak anlamlı olabilir
  • Bende kaşınıyorum skaylake sistem kurmak için ama sanırım bu aylar hiç doğru zamanlar değil:)))) az daha sabretsek daha mutlu oluruz gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bende bekleme kararı aldım. Sistemi parca parca toplayacaktım zaten. Kasa psu ve hddyi alır pusuya yatarım

• Bekleme kararı alan arkadaşlar, Kaby Lake'lerde önemli bir gelişme beklenmiyor, onboard gpu ile ilgili gelişme bekleniyor öncelikli olarak.

Zen'i beklemeyi planlıyor iseniz onunda raflara girmesine en az 6 ay var. Tam stoklu olana kadar 2017 yazı gelmiş olur zaten.

O zamana kadar beklemeyi göze alabiliyorsanız helal olsun...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

Bekleme kararı alan arkadaşlar, Kaby Lake'lerde önemli bir gelişme beklenmiyor, onboard gpu ile ilgili gelişme bekleniyor öncelikli olarak.

Zen'i beklemeyi planlıyor iseniz onunda raflara girmesine en az 6 ay var. Tam stoklu olana kadar 2017 yazı gelmiş olur zaten.

O zamana kadar beklemeyi göze alabiliyorsanız helal olsun...

Aynı fikirdeyim beklemek zor ...
    Bu nedenle diğer parçalara öncelik verip en son elde olan seçeneklere göre ilerlemek en mantıklısı gibi ...

Sonuçta yeni gelen çözümler ddr4 destekli olacaktır. ram, hdd, genel uyumlu soğutucular gibi yatırımları yapmak doğru seçim olacak...
  • arastir kullanıcısına yanıt
    Alım gücü varsa beklemeye ne gerek var ?

MSI Z170A Gaming M7
    İ7 6700K
    Deepcool - Corsair - Thermaltake sıvı işlemci soğutucusu
    16Gb veya 32Gb DDR4 2800Mhz ve üzeri Ram
    256Gb SSD
    2Tb Hdd
    Gtx 1080
    80+ 550Watt - 650Watt PSU
    Corsair Obsidian kasa.

• Pc Toplamak için bekleyenler bir tek bana mı garip geliyor.
  • yilmaz976 ve OPTİMİST için toplu cevap olarak alım gücü olsa hemen toplardım demek istiyorum

Tabii ki belli kalemler kısılarak bir pc toplanır ancak ben uzun soluklu bir sistem hedefliyorum hep olduğu gibi ...
    Yıllar içinde çok değişime uğramayacak kalemleri alıp son gücü de önemli ürünlere ayırıcam.

Şu ana kadar kasa psu ve ekran tamam. işlemci soğutucu, hdd ve ssd için model belirledim stoklara girince sipariş geçeceğim.
    Belli ürünleri de bayilik olan tanıdık şirket üzerinden indirimli almayı hedefliyorum.

Geriye ekran kartı, işlemci ve anakart kaldı.

Şimdiden hedefi doğru koymaya çalışıyorum çok değişmeyecekleri de bir şekilde alımlarını yaparak öne çekmeyi hedefliyorum.
    Eğer beklemek anlamlı ise para biriktirip daha üst model bile alabilirim.

• Slmlar 2011 v3 soket ile 2011 soket arasındaki fark nedir ? 2011 soket almayı düşünüyorum ancak 4-5-6 nesil işlemcileri takabiliyormuyuz o anlamamı geliyor v3 ? teşekkürler.
  • Ben hala i7 3770 işlemcide 1155 pin h61m-k anakart kullanıyorum :D
  • Guaddro kullanıcısına yanıt
    LGA 2011 denilen ilk çıkan X79 çipset oluyor. LGA 2011v3 ise X99 oluyor. X79 ile X99 arasındaki farkları da google dan detaylı şekilde aratabilirsin.

LGA 2011 uyumlu işlemciler
    Intel® Core™ i7-3960X / i7-3970X Processor Extreme Edition
    Intel® Core™ i7-3930K / i7-3820K Processors
    Intel® Core™ i7-4960X Processor Extreme Edition
    Intel® Core™ i7-4930K / i7-4820K Processors

LGA 2011v3 uyumlu işlemciler
    Intel® Core™ i7-5960X Processor Extreme Edition
    Intel® Core™ i7-5930K/ i7-5820K Processors
    Intel® Core™ i7-6950X Processor Extreme Edition
    Intel® Core™ i7-6900K / i7-6850K / i7-6800K Processors

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 18 Şubat 2017; 14:43:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.