Arkadaşlar selam, doğrudan konuya gireyim. Render alırken (3ds max) intel'in sayfasında maksimum 4.4 ghz hızda çalıştığı yazan 12400F, bende en fazla 3.99 ghz hızına çıkıyor. Gigabyte z690 Aorus Pro anakartım var. Aşağıda Intel'in sayfasında da göreceğiniz üzere, işlemci 4.40 ghz hıza çıkabiliyor. K tipi işlemci olmadığı için overclock olaylarına giremiyorum. Gerek de duymuyorum açıkçası, ancak niçin 4.40 ghz hıza çıkmadığını anlayamadım bir türlü. Fikir ve önerilerinizi merakla bekliyorum. Acaba 4.40 ghz tek core'da çıkılan maksimum hızı mı ifade ediyor? |
Intel Core I5 12400F'in 4.4 ghz hıza çıkmaması
-
-
Sitede maksimum tek çekirdek frekansı diye belirtmiş. Sizde hiçbiri mi çıkmıyor?
-
Muhtemelen 3ds Max render yaparken 6 çekirdeğin tümünü kullanıyor. 6 çekirdek bir arada en fazla 3.99 ghz çıkabiliyor demek ki...
https://www.reddit.com/r/intel/comments/s3ohxn/12400f_44ghz_allcore_possible burada da tüm çekirdekler bir arada en fazla 4 ghz çıkabilir demişler. Bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek...
-
All-core boost değeri 4.0 ghz zaten bu işlemcide.
-
All core değer intel'in ürün sayfasında yok, olmaması yanıltıcı değil mi?
-
intelIntel® Core™ i5-12400F Processor (18M Cache, up to 4.40 GHz) - Product Specifications | Intelhttps://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/134587/intel-core-i512400f-processor-18m-cache-up-to-4-40-ghz/specifications.html
Max Turbo Frequency:
Max Turbo Frequency is the maximum single-core frequency at which the processor is capable of operating using Intel® Turbo Boost Technology and, if present, Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 and Intel® Thermal Velocity Boost. Frequency is typically measured in gigahertz (GHz), or billion cycles per second.
-
Bende aynı işlemciyi kullanıyorum Z 690 asus tuf ile ve herkeste çalışma bu şekil de all core boost 3.99 - 4.0 yani normal. Oc yapan yoksa işlemciye ( standart hali bu işlemcinin )
İntelin sitesin de belirtilen maksimum tek çekirdek frekansı 4.40 yani oyunlarda yükteyken falan en fazla 3.99 lar oluyor yapılan incelemelerde de öyle sorun yok yani.
-
Soğutucu stok ise maksimum çekirdek frekansına çıkmasına izin vermiyor olabilir sıcaklık artışından dolayı -
Bende maks teklide 4195 gördü.çokluda 4025 gördü. -
Hocam o işlemciye o anakart fazla değil mi?
-
Anakartı takas yolu ile aldım elimdeki kullanmadım parçaları vererek , elimde 12400f vardı şimdilik. Sonra kısmetse 12700 ailesinden veya yeni çıkacak olan 13600k veya 13700 ler den birini alabilirm düşüncesi ile aldım Z 690 ı
Fiyatı takas yolu ile bile uygundu sıfır parasının baya altına aldım tanıdıktan. Biraz da m2 slot sayısı fazla diye aldım 4 tane var. Normalde 12400 f e b 660 lar bile yeter. Benimki biraz şans oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 1 Temmuz 2022; 11:14:46 > -
ALL CORE BOOST 4.0GHZ
SİNGLE CORE BOOST 4.4GHZ
Render falan alırken tüm çekirdekler tam yüke girdiği için 4.0ghz çalışması normal. Alırken bunlar ıbilerek almak gerekiyor. Oraya 4.4 yazıyorlar çünkü 360mm sıvı soğutucuyla kullanırsan oyunda 4.4ü görebilirsin. Stok soğutucuyla 4.2 falan takılır o işlemci oyunlarda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X