Merhaba arkadaşlar,
Kırsal bir bölgede belediye ihalesiyle aldığım 530 metrekare bir arsam var. Arsa konut imarlı. İki katlı, 133 metrekare oturumlu bir inşaat hakkım var. İki katlı ev yaptırmak istiyorum, ama dar paça kotlu sakallı keko tayfasına para kazandırmak istemiyorum. Daha önce inşaat tecrübem olmadı. Yaklaşık 1 yıldır youtube videoları izleyerek sürece biraz aşina oldum. Sizce ustaları tek tek mi bulup organize etsem daha mı iyi olur yoksa baştan sona bir müteahhitle mi anlaşsam daha sağlıklı olur? Müteahhit ile anlaştığımda, kaba inşaat atıyorum 1,5 milyona mal olacaksa otomatik 2,5 milyona 3 milyona fırlayacak. 1 aylık çalışmaya 100 veya bilemedin 200 bin kar koysalar elbette müteahhitle çalışmayı değerlendirirdim, ancak maalesef bunları doyuracak gücüm yok. Bu yüzden müteahhit olayına sıcak bakmıyorum. Geçici müteahhitlik belgesi alıp, en azından kaba inşaat sürecini kendim yönetmeye niyetim var. Cebimde 5 milyon para olsa elbette uğraşmazdım, ancak sınırlı bütçe ve gelirle bu işe giriştiğim için kılı kırk yarmam gerekiyor.
Deneyimi olanlar veya başına benzer bir şey gelenler varsa, tavsiyelerinizi bekliyorum. Bana kabaca bir yol haritası çizebilir misiniz?
Selamlar
Intel Core I5 12400F'in 4.4 ghz hıza çıkmaması
Arkadaşlar selam, doğrudan konuya gireyim.
Render alırken (3ds max) intel'in sayfasında maksimum 4.4 ghz hızda çalıştığı yazan 12400F, bende en fazla 3.99 ghz hızına çıkıyor.
Gigabyte z690 Aorus Pro anakartım var.
Aşağıda Intel'in sayfasında da göreceğiniz üzere, işlemci 4.40 ghz hıza çıkabiliyor.
K tipi işlemci olmadığı için overclock olaylarına giremiyorum. Gerek de duymuyorum açıkçası, ancak niçin 4.40 ghz hıza çıkmadığını anlayamadım bir türlü.
Fikir ve önerilerinizi merakla bekliyorum.
Acaba 4.40 ghz tek core'da çıkılan maksimum hızı mı ifade ediyor?
AM4 biterken sistem toplamak
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
7 yıl önce Acer Aspire Nitro V17 (intel i7 + nvidia 860m + 16 gb ram + ssd + 17.3 ekran) o günün şartlarına göre iyi bir laptop aldım.
7 yıl gayet güzel götürdü, ancak bu yıl Photoshop, Autocad 3d max gibi programlar açarken, bunların içinde menülerde gezerken yavaşlamalar, takılmalar hissedilir ve sinir bozucu olmaya başladı. Black Squad, GTA 5 tarzı oyunları 2K olarak orta ayarlarda hiç kasmadan oynayabiliyorum.
Uzun lafın kısası, laptop'tan PC'ye geçmek istiyorum. Kaliteli bir kasa ve PSU'ya sahibim. 2K monitörüm de var.
Aklıma takılan konu şu. AM4 soket bu yıl artık bitiyor. Bundan böyle üretilecek AMD işlemciler farklı soket tasarımı kullanacak.
Hal böyleyken, B550 yerine x570 tercih etmenin hiçbir esprisi kalmıyor. B450 kesinlikle düşünmüyorum (PCI-e 4 ihtiyacım var)
Şöyle bir sistem yaptım. (Bütçem yaklaşık 10 bin TL)
RX 6500 XT (4 gb olduğunu biliyorum, oyun manyağı değilim. 8 GB çıkınca fiyatlar aniden çıldırıyor)
16 GB ram
Ryzen 5 5600
Bir de giriş seviyesi B550 Anakart (yaklaşık 1500 TL)
Bunların hepsi 10 bin lira tutuyor.
Ne yapayım arkadaşlar? Hiçbir şey almadan Laptopla idare edip, yeni AMD soketi mi bekleyeyim?
10 bin lira kimileri için az olabilir, ancak ben üretimden kalkan bir sistem için bu parayı gömmek istemiyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Vodafon faturasız hakkında sorular
|
|
Xeon X3470 vs AMD Ryzen 5 1600 12nm
|
Eski sistemi yükselteceğim / PCIe 3.0 güç gereksinimi
|
Hangi masa örtüsü daha dayanıklıdır?
|
Intel Lga 1156 işlemciler
|
SSD hızı neden düşük
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 79
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 8.934 (Bu ay: 196)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 25 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware