Şimdi Ara

530 metrekare arsam için inşaat yol haritası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kırsal bir bölgede belediye ihalesiyle aldığım 530 metrekare bir arsam var. Arsa konut imarlı. İki katlı, 133 metrekare oturumlu bir inşaat hakkım var. İki katlı ev yaptırmak istiyorum, ama dar paça kotlu sakallı keko tayfasına para kazandırmak istemiyorum. Daha önce inşaat tecrübem olmadı. Yaklaşık 1 yıldır youtube videoları izleyerek sürece biraz aşina oldum. Sizce ustaları tek tek mi bulup organize etsem daha mı iyi olur yoksa baştan sona bir müteahhitle mi anlaşsam daha sağlıklı olur? Müteahhit ile anlaştığımda, kaba inşaat atıyorum 1,5 milyona mal olacaksa otomatik 2,5 milyona 3 milyona fırlayacak. 1 aylık çalışmaya 100 veya bilemedin 200 bin kar koysalar elbette müteahhitle çalışmayı değerlendirirdim, ancak maalesef bunları doyuracak gücüm yok. Bu yüzden müteahhit olayına sıcak bakmıyorum. Geçici müteahhitlik belgesi alıp, en azından kaba inşaat sürecini kendim yönetmeye niyetim var. Cebimde 5 milyon para olsa elbette uğraşmazdım, ancak sınırlı bütçe ve gelirle bu işe giriştiğim için kılı kırk yarmam gerekiyor.

Deneyimi olanlar veya başına benzer bir şey gelenler varsa, tavsiyelerinizi bekliyorum. Bana kabaca bir yol haritası çizebilir misiniz?

Selamlar

• Merhaba. Neden betonarme bina düşünüyorsunuz? Çelik kosntriksiyon evlere bakmanızı öneririm. Taşıyıcı sistemi çelik olup duvarlar aynı betonarme gibi gazbeton ile örülüp 45-50 gün gibi bir sürede teslim edilmektedir. Hem yapı olarak beton binadan daha kaliteli ve uzun ömürlü.

• phyask0 P kullanıcısına yanıt

hocam ses sorunu olduğu söyleniyor. evet aslında, o da bir alternatif. acaba maliyet olarak kabaca karşılaştırmanız mümkün mü?

• Bölge neresi?
  • Hocam gerçekten o işler kolay değil.Bir çok inşaat firması dahi taşeron firmalara iş veriyor.İnşaat ustaları işten anlayanlara neler yapıyorlar bilsen işten anlamayanlara neler yapacaklarını tahmin edemezsin :).İnşaat sektöründe yevmiyeyi ver binayı diksinler mantığı yok maalesef.Biz bazen daire içi tadilat yaptırıyoruz ustaların derdi bitmiyor kaldı ki inşaat işi çok daha zahmetli.Anlıyorum daha uyguna mal etmeye çalısıyorsunuz ancak çok zor işler.Kısaca özetlersek parasını veririm inşaatı diktiririm gibi bir olay olmuyor.Bu gun 10 liraya seninle anlaşır yarın 11 lira bulursa çeker başka yere gider..Şaşmaz kuraldır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 12 Ekim 2024; 20:5:46 >
  • belgen kullanıcısına yanıt

Ses sorunundan kasıt nedir hocam? Müstakil bir evde sadece ailenle yaşayacaksan ses sorunu bence çokta önemli değil bence. Eski tip çelik yapılarda (prefabrik ve çelik yapılar farklıdır) sanırım adına betopan denilen hazır alçı panelleri koyup geçiyorlardı. incecik bi duvar oluyordum. Ama artık normal betonarme bina gibi gaz beton uygulaması yapılıyor. en kötü ihtimalle ek ses yalıtımı yaptırırsın hiç bir problem kalmaz. Avustralyadan bir arkadaşım gelmişti geçenlerde ev yaptırdığından bahsetti, bende merak edip sormuştum nasıl yapılıyor evler diye. Tam olarak amerikan filmlerinde gördüğümüz evlerdenmiş. Burdaki gibi beton yığını olmadığını söylemişti. Benimde bir hayalim var birgün bir arsa alıp müstakil bir ev yapmak. Ama asla betonarmeye girmem. Ben biraz araştırmıştım çelik kons. evlerin dayanımı 100 yıl betonarme binanın ise max 40-50 yıl aralığındaymış.

• O tek tek bulup işi yaptıracağın ustalar sana işin sonunda keşke bi müteahhite verseydimde bu işe girmeseydim dedirtecekler.. buna emin olun.

• belgen kullanıcısına yanıt

pardonda anlamadığın bir işi nasıl yöneteceksin ? parayı mecbur vereceksin

bu işler ciddi işler çocuk oyuncağı değil

sana ancak bir akraban yardımcı olabilir oda tanıdığı varsa gene para isteyecek

öyle senin düşündüğün gibi malzemenin paraını veririm ustalık parasını veririm ile olmuyor o işler

işten anlamayan biri olarak işten anlayan birine iş yaptıracaksın öyle mi ?

adamlar senin işten anlamadığını farkeder ve seni dolandırır inşaatta senelerce bitmez

• İyi bir firma ile anlaşıp yüzde 20 maliyet üzerine onlara kar kalacak şekilde anlaşmak makul olur. Tabii malzemeler önden mi alınacak fiyat artarsa nasıl ilerlenecek teknik şartnameler vs çok iyi konuşulmalı.

Mimar mühendis usta değilseniz bence kendiniz yönetmeyin. En basit sıhhi tesisatda çırak çalışır Bi mallık yapar alt kata boklu su damlar. Bunlar MİLYON DOLARLIK dairelerin olduğu yerlerde yaşandı bizzat şahitim.

İşçilikten çalan ş... Var maalesef.
    Genelde firmalar ufak işleri taşerona veriyor. Taşeron da riskli işte.

Elektrik tesisatı yanlış döşeyen çok var. Basit bir iş sanılsada her işi iyi yapmak zordur.

İnce iş en sıkıntı kısmı.

Betonarme ömrü 50 60 yıl. Bölgede iyi bir firma veya usta ile çalışın derim as katlı yapı ise.

Ayrıca kırsal diyorsunuz. Orda imar olsa bile nizami yapıda belediye ye yedirmeden iş yaptırmak çok zor. Santim santim ölçü alır açık bulur işini durdururlar. İşn bu akçdli 50 bin 100 bin TL çorba parası kısmı ile siz mi uğraşmak istiyorsunuz?

Bence çok riskli. Güvenilir referansı iyi olan firma ile çalışın. Bu işlerde kontratlı benim bildiğim kar marjı yüzde 20dir...

En kötü yapılan iş ise çatı... Ne çatılar var.

Neyse İstanbul da artık çatılar çelik tamamen üstü osb xps yalıtım diye gidiyor ve kiremitsiz yapılıyor genelde. Ama o malzemelerin ömrü kiremit yerine konan sac gibi ne kadar gider bilmiyorum.

Bina tasarımını güncel yeni moda malzemeye göre yapmak en aptalca şey.

10 yıl sonra çok demode duruyor bina yeni malzemeler çıktığı için. Şuan koyu antrasit metal sac görünümlü dış kaplama çok moda İstanbulda. 5 6 yıl sonra o binalar aynı cam plazalar gibi sıkıcı ve demode duracak...

İyi bir mimar iyi bir göz düz sıva ile bile harika ve zamansız bir iş çıkarır.

Bence iyi bir mimar yapsın projeyi ve estetik ön planda olsun dış cephede.

Malzemeye göre yapmayın. Sonra dolu VS olup o malzemeler kırılınca 2 3 milyon dolara yapılan ofis binalarında taş yünü fırlıyor dışarı :) malzemeyi de bulamıyorlar tamir etmeye :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.