Şimdi Ara

DDWG800 mü ? HT-AF5 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yuxeses

wg800 de; 3 hdmı giriş 1 çıkış 2 optik 1 coaxial onun dışında analog giriş çıkışlar var sanırım ikitane birde component giriş çıkış var kısaca oldukça zengin bağlantı seçeneği mevcut

@yuxeses; sen 800 kullanıyordun sanırım, foto cekebilir misin baglantıların.?
  • benim kullandığım ht ddwg800 şu anda foto çekme imkanım yok malesef ama port g/ç yazdığım gibi zaten 3 hdmı giriş 1 çıkış 2 optik 1 coaxial port bile fazlasıyla yeterlidir bence siz arka panelde birşeyimi sormak istiyorsunuz?
  • @nailefendi,
    ddwg800 modelin amplisi str-kg800 olacaktı sanırım.
    bu arada Türkce gramer hani derim de imlaya dikkat edelim.ve de model isimlerini tam yazmakta üşenmeyelim.
    KG800

tedbir kg800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 12 Ocak 2011; 23:49:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

@nailefendi,
    ddwg800 modelin amplisi str-kg800 olacaktı sanırım.
    bu arada Türkce gramer hani derim de imlaya dikkat edelim.ve de model isimlerini tam yazmakta üşenmeyelim.
    KG800

tedbir kg800

Evet haklısın biraz daha özen göstermekte fayda var. Teşekkürler!

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

benim kullandığım ht ddwg800 şu anda foto çekme imkanım yok malesef ama port g/ç yazdığım gibi zaten 3 hdmı giriş 1 çıkış 2 optik 1 coaxial port bile fazlasıyla yeterlidir bence siz arka panelde birşeyimi sormak istiyorsunuz?

Evet. Hoporlorlerin bağlantısı klipsli mi yoksa başka türlü mü ona bakıcaktım. Bir de 5.1 için anolog giriş var mı her hop için?

• the_cantan model ismini yazmasıyla sanırım avr nin fotoğrafını buldum. str-kg800 modelinin bağlantıları ekteki gibidir.

Speaker ların bağlantıları farklı şekilde oluyor. Bunun nedeni nedir ve kalitede bir fark yaratıyor mu?

DDWG800 mü ? HT-AF5 mi?

DDWG800 mü ? HT-AF5 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nailefendi -- 13 Ocak 2011; 8:48:50 >

• herkese merhaba bendede ddw g800 var acaba on hoperlorleri degistirsemmi diye dusunuyorum ne tavsiye edersiniz cevaplayan olursa SEVİNİRİM TESEKKULER.
  • Bu konuda yuxeses bi cok deneme yaptı lakin hic bir hop baglanamadıgı sonucu cıktı. basları sadece bir kanaldan yani subwoofer a gonderdiği için başka hop calısmıyor. Needen degistirmek istiyorsun? Yeterli gelmiyor mu?
  • evet denemelerim oldukça fazla olmuştu zamanında çıkan sonuçları forumda paylaşmıştım tekrar bahsetmek gerekirse kısaca; bu avr de fullrange yada bookshelf tipi hoparlör tam manasıyla çalışması imkansız çalışmıoyor yani daha fazla ayrıntı isteniyorsa forumda önceki paylaşımlarından bulabilirsiniz

onun dışında bu avr nin genel sesi oldukça başarılıdır f/p olarak oldukça iyidir ben aldıktan bir süre sonra 2*1,5 kablo ile değiştirmiştim kablolarını subun kablosunuda hamanın coaxial kablosu ile değiştirmiştim seste bariz fark olduğunu söyleyebilirim

ancak gerek bu avr gerekse daha yüseksek sistemlerde ayar çok çok önemlidir hop yerleşimi ve menü ayarı odaya göre ayarlanmaz ise kaç liralık sistem olursa olsun memnuniyetsizlik kaçınılmaz olur

• quote:

Orijinalden alıntı: karincazade

herkese merhaba bendede ddw g800 var acaba on hoperlorleri degistirsemmi diye dusunuyorum ne tavsiye edersiniz cevaplayan olursa SEVİNİRİM TESEKKULER.

Merhaba,
    foruma hoşgeldiniz.İki yılı geçen bir süreden bu yana aynı avr yi bende kullanıyorum.İlk başlarda sinema için gayet iyi olduğu gibi müzik içinde yeterli geliyordu.Forumda müzik için bu cihazın yetersiz olduğunu, müziğin stereo dinlenmesinin en doğrusu ve iyisi olduğunu yazan arkadaşlar oluyordu.İyi niyetle yazılan, tecrübeyle sabit olan bu yazılara itiraz edip zaman zaman haddimi aşarak yazdığım üslubu yanlış olan cevaplarda oldu.
    Bir süre sonra sinemada ev için iyi, ama müzikte özellikle tiz seslerde yetersiz ve basların tek noktadan geldiğini stero etkisi olmadığını farketmeye başladım.
    Öyle sanıyorum bu tür cihazlarla müzik dinlendikçe insan kulağını eğitircesine faydalı işlerde yapabiliyorlar.
    Ben ne yaptım?Önce ön hoparlörlere 2 adet seste farklılık olacağını düşünerek tweeter ekledim.Yetmedi, arka surround hoparlörlerede ekledim.
    Bir süre idare eder gibi oldu, ama dinledikçe bunlarında yetmediğini anladım.Bir ara dts 5.1 kayıtlı albümleri, 5.1 kayıtlı konser videolarını internetten indirdim, ht-ddwg800 ile dinledim.Ama, beklentilerimi karşılamadı.
    Sonunda bende pes ettim.Bu avr ile sinema çok güzel izlenir, stero müzikde çok yavan kalır, bunu anladım.
    Siz de benim beklentilerime benzer beklenti içinde olupda ön hoparlörleri değiştirmeyi ve daha iyi sonuç almayı düşünüyorsanız bence hiç denemeyin.
    Bu cihaz 2 kanal modunda dahi 2.1 çalışır.Aktif woofer devreden çıkarılırsa ön hoparlörlerle hiçbir şey dinlemek istemezsiniz.Buyrun deneyin.
    İyisimi cihazın yapabildiğine razı olup, yuxeses' in yazdığı gibi en iyi ayar şekliyle sinema izlemenin keyfini sürelim.
    Ahh! Birde şu virüsten kurtulabilsek, daha iyisi ne olur demekten vazgeçebilsek.

• bu avr yi alıpta hop için masraf yapmak isteyen arkadaşlara gerekli cevapları verdim tavsiyem şudur o hoplara ayırdığınız bütçeyi ya güzel temiz bir eski sony müzik seti alın yada yeni mini müzik seti alın sinema keyfini wg800 de yaşayın müzik zevkinide müzik setinde...
  • Evet bence de makul bir çözüm. Hatta belki en mantıklısı.. yeni model 7.1 AVR lerde bile stereo muzik dinleme keyfi bu muzik setlerindeki kadar olmuyor.

ddwg800 alırken bunu set halinde düşünmelisiniz, daha sonra daha iyi hop alma fikri pek işe yaramaz. Ama yine de gayet iyi bir sistem f/p e gore.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nailefendi -- 16 Ocak 2011; 1:03:39 >
  • Merhabalar, ddw-g800'ü bende uzun araştırmalarım sonucunda beğenerek ve isteyerek aldım oldukça memnunum lakin bazen istediğim ve beklediğim sesi elde edemiyorum sağlam şekilde ayarları yapamıyorum sanırım sizlerden bu konuda yardım talep ediyorum. Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
  • Merhabalar, ddw-g800'ü uzun araştırmalarım sonucu aldım ve yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Oldukça memnunum lakin bazen istediğim sesi alamıyorum, sanıyorum ayarlarla ilgili bir sorun yaşıyorum, sizlerden talebim ayarlar konusunda yardımcı olmanız. Şimdiden teşekkürler.
  • Beklediginiz ses nasıl bir ses? Ayarlarını nasıl kullanıyorsunuz, bilgi verirseniz belki yardımcı olabiliriz.
  • kolonların tek tek ses ayarlarıyla ilgili birşeyler yaptım ama ne derece doğru oldu bilemiyorum açıkçası çok fazla bilgili olmadığım için tam bilgi veremiyorum, mesela filmleri izlerken özellikle dolby ve DTS seslerde surrond sesler az geliyor gibi tam doyuma ulaşamıyorum oturma şekline göre surrond kolonlara yakın olmama rağmen.
  • Eger prologic II acıksa ya da izlediğin film 5.1 i desteklemiyorsa surroundlardan yeterli ses gelmeyebilir.

AVR den izlediğin medya gore de degisir. izlediğin filmi değiştirmeyi denedin mi? Bir de ses modlarını değiştirirsen belki faydası olur.
  • zaten auto da ayarlıyorum genelde filmlerin orjinal sesi dolby ve DTS ve harici hdd den izliyorum, ses modlarını da deniyorum ama nafile amp manu dan ayarlar baktım ama çok anlamadım açıkçası oradan yapılablecek hassas ayarlar vardır sanıyorum
  • SAnırım sana yuxeses yardımcı olabilir! Bu cihazı kullanan üztad kendisi!
  • AVR nin kalibrasyon mikrofonu ile ayar yaptınız mı ? Bu mikrofonu öndeki girişe takmanız ilgili ayarlamaların başlama menüsünün çıkması için yeterli diye hatırlıyorum. Mikrofonu oturduğunuz yerde kulak mesafenizde sabitlemeniz gerekiyor. Tripodlar süper iş görür. Tek bir noktada ölçüm yapabildiği için tek bir yer için optimum ayar yapacaktır. Bu ayarlar yapılırken ortamın sessiz olmasını sağlayın. Bu kalibrasyondada memnun kalmıyorsanız, hoparlör ayarlarından surroundların sesini sizi tatmin edecek seviyeye gelene kadar açın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.