Şimdi Ara

Death Note (????) | Adam Wingard (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
3.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok kötu eleştiriler var rezil bir film geliyor şu animeyi tamamlayamadım spoiler yediğimden ölen herkesi söylemişler yorum okuma huyundan dolayı yakalandım spoiler'a bu forumda yedim ilk sonra yine yedim sizce devam etsem mi seyretmeye 16. bölumdemi ne kalmıştım ilk defa bu kadar spoilera maruz kaldım
  • Animeyi izlemedim. Karşılaştırma falan yapamam ama konusu ilgi çekici duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m0Ni

çok kötu eleştiriler var rezil bir film geliyor şu animeyi tamamlayamadım spoiler yediğimden ölen herkesi söylemişler yorum okuma huyundan dolayı yakalandım spoiler'a bu forumda yedim ilk sonra yine yedim sizce devam etsem mi seyretmeye 16. bölumdemi ne kalmıştım ilk defa bu kadar spoilera maruz kaldım

25. bolume kadar izle,sonrasi tirt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m0Ni

çok kötu eleştiriler var rezil bir film geliyor şu animeyi tamamlayamadım spoiler yediğimden ölen herkesi söylemişler yorum okuma huyundan dolayı yakalandım spoiler'a bu forumda yedim ilk sonra yine yedim sizce devam etsem mi seyretmeye 16. bölumdemi ne kalmıştım ilk defa bu kadar spoilera maruz kaldım

Detayları hatırlıyorsan 16'dan devam et, detayları hatırlamıyorsan baştan başla. 25. bölüme kadar güzel gidiyor da 25'ten sonra anime güzelliğini kaybediyor. Ama bence yine de izlenemeyecek kadar değil. Yani 1-25. bölümler için 9/10, geri kalan bölümleri için 7/10 şeklinde puanlarım. Ben bitirmeni tavsiye ederim. İyi seyirler.

• Çöp.
  • Keith Stanfield = L ne alaka ya? Beyaz bi karaktere neden zenci seçmişler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

Animeyi izlemedim. Karşılaştırma falan yapamam ama konusu ilgi çekici duruyor.

Mesajı şimdi fark ettim. Animeyi izlemeni şiddetle tavsiye ediyorum. Animelerle aran kötüyse muhtemelen Japonca izlemek de tuhaf gelecektir. Ancak insan izledikçe alışıyor. Özellikle Light'ın pis pis sırıtması, böğürür gibi ağlamaklı olması ve sinirlenmesini İngilizce dublajında bulamazsın. O yüzden orijinal dilinde izlemeni tavsiye ediyorum.

Anime izlemeyen ancak sevmek isteyenlere ilk önerilen anime Death Note'tur. Bence şimdiden başla izlemeye. Çünkü forumdaki yorumlardan da gördüğün ve göreceğin gibi Netflix yüksek ihtimalle bu yapımı katletti, katledecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 24 Mart 2017; 18:45:28 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Aslında ilk önerilen animenin Death Note olması çoğu kişi tarafından doğru bulunmuyor. Sonra ortaya death note gibi anime önerin diyen izleyiciler çıkıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

Aslında ilk önerilen animenin Death Note olması çoğu kişi tarafından doğru bulunmuyor. Sonra ortaya death note gibi anime önerin diyen izleyiciler çıkıyor.

Valla ben sonuna kadar doğru buluyorum. Çünkü atladığın bir şey var: insanların ön yargısı. Sen anime sevmeyen bir bünyeye birçok kitlenin seveceği bir animeyi önermek varken hedef kitlesi çok kısıtlı bir yapımı önerirsen animeyi sevme ihtimali olan adamı animeden soğutursun. Ön yargısını kırmak yerine daha fazla körüklersin. Genel seyirci kitlesine uygun bir şey önerirsin ki seyirci izlerken "Hmm bu anime dedikleri o kadar da kötü bir şey değilmiş. Böyle yapımlar da varmış." deyip diğer farklı anime yapımlarına da bakabilsin. Ama ilk öneriyi atıyorum One Piece ile yaparsan ön yargılı kişi "Bu mu lan anime dedikleri!" der ve her anime muhabbettinde ilkokul çocuklarının boyama kitaplarından fırlamış gibi çizim ve renkleri olan o berbat sahneler aklına gelir. One Piece'i ben bile nasıl izledim bilmiyorum. Yani o ilk 200 bölümü ite kaka, işkenceler çekerek izlemiştim. Neyse ki güzel bölümleri de oldu, oldu mu tam oluyor. Ama One Piece'in bölümlerinin % 70-80'i leş. gereğinden fazla uzatılarak içine edilmeye de devam ediliyor.

Death Note'un önerilmesi ön yargıları kırmak içindir. Yoksa zaten DN=anime demek değildir zaten. İlk izlenim önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 24 Mart 2017; 19:6:18 >

İnsanın ön yargısını kıracak bir seri olarak görmekle başlıyor zaten sorun.
    Ön yargıyı kendi içinde kırsın kişi.
    Herhangi bir seriyi izleyince kırılacaksa ortaya üstte de dediğim gibi bir sorun çıkıyor.
    İzlemek isteği her yapımın death note gibi olmasını isteyen, her izlediğini death note ile karşılaştırma gereği duyan bir kitle oluşuyor.
    Sonra beğenmiyor hiçbir seriyi, izleme şekli death note ile kıyas halinde çünkü.
    Oysa ki her seri kendi içinde bir felsefeye ve derinliğe sahip, o beğenmediğiniz One piece te de bundan var ki benim çok sevdiğim yapımlardan biri.
    Bu derinliği yakalamanın önüne geçiyorsa, zaten herhangi bir ön yargının kırıldığından bahsetmekte mümkün değil.

O yüzden ilk kez izleyeceklere önerilmesini doğru bulmayanlardanım ben de. Mümkünse belli bir alt yapıya sahip kişiler izlesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 24 Mart 2017; 19:23:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

İnsanın ön yargısını kıracak bir seri olarak görmekle başlıyor zaten sorun.
    Ön yargıyı kendi içinde kırsın kişi.
    Herhangi bir seriyi izleyince kırılacaksa ortaya üstte de dediğim gibi bir sorun çıkıyor.
    İzlemek isteği her yapımın death note gibi olmasını isteyen, her izlediğini death note ile karşılaştırma gereği duyan bir kitle oluşuyor.
    Sonra beğenmiyor hiçbir seriyi, izleme şekli death note ile kıyas halinde çünkü.
    Oysa ki her seri kendi içinde bir felsefeye ve derinliğe sahip, o beğenmediğiniz One piece te de bundan var ki benim çok sevdiğim yapımlardan biri.
    Bu derinliği yakalamanın önüne geçiyorsa, zaten herhangi bir ön yargının kırıldığından bahsetmekte mümkün değil.

O yüzden ilk kez izleyeceklere önerilmesini doğru bulmayanlardanım ben de. Mümkünse belli bir alt yapıya sahip kişiler izlesin.

Diyelim ki ön yargısı kırılmıyor. Ne fark eder? Bunu izledi diye kötü mü oluyor? İzlediğin şeyi beğendikten sonra bir önemi var mı? Olabilir. İnsanlar birtakım eylemler, durumlar ve koşullar sonucunda birtakım beklentiler içine girebilirler. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Elbette animeyi zorla sevdirecek halimiz yok. Anime kültürünü sevmese bile istisnasını sevsin. Bundan ne anime ve animeseverleri bir şey kaybeder ne de anime sevmeyenleri.

10 bölüm içinden 2 bölümü, 200 bölüm içinden 20 bölümü, 600 bölüm içinden 50-60 bölümü güzel olup kalanı berbat -abartı yok bildiğin berbat- olan bir yapım -yapımın tamamı düşünüldüğünde- güzel filan değildir. 2-3 yıldır OP izlemiyorum, katlanamıyorum mesela. Luffy'nin 10 bölümdür aynı arena içinde koşmasına normal bir insan katlanamaz. Burada OP kritiği yapmak istemiyorum kendi ana konusunda epey bir şeyler yazmıştım.

Animeleri sevdirmek için değil, anime dünyasındaki güzel serilerden biri olduğu için tavsiye edilirse bir sorun yok elbet. Burada bahsettiğimiz konu animelere başlayacak birine önerilmesi bunun. Anime dünyasını bir tek o yapıma göre değerlendirmemesi için belli bir birikime sahip olması da önemli oluyor bu açıdan.

Neye göre berbat dediğinizi anlamamakla beraber; işlenen duygu, düşünce, katmak istediği fikirler itibariyle gayet güzel bir seridir One Piece.
    Beklentilerinizi karşılamıyor olması, beklediğiniz kadar hızlı gitmiyor olması, seriyi kötü yapmadığı gibi, işlediği fikirler itibariyle zaten kötü bir seri olmadığınıda kanıtlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 24 Mart 2017; 20:21:2 >
  • 2.fragman geldi.

• Animesi çok güzeldi. Bir filmi yapılmalıydı. Düzgün filmi yoktu güzel olur inşallah .
  • Diğer anime uyarlamaları neyse bu da o olacak görünüşe göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: fujiichu

Çöp.

Uzaklaştırılmış. Süre: Sınırsız

Light reyiz çalışıyor

• Fragmanı izledim, animenin ruhuyla alakası bile yok. Bambaşka bir şey olmuş.

•  Death Note (????) | Adam Wingard
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Fragman geldi.

• Tipe bak!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.