Dishonored remastered tadında . |
DEATHLOOP (2021) [ANA KONU] (2. sayfa)
-
-
Bethesda oyunu ama gamepass'de yok üzücü oldu. 30 saatlik oyun için de 300 lira fazla kaçıyor biraz. En iyisi gamepass'e gelmesini beklemek artık ne zaman gelirse oynarız.
-
Bethesda SoftworksyoutubeDEATHLOOP Launches on September 14! "This whole island's like a broken record, skipping endlessly on one fullfilling day". Welcome to the island of Blackreef, where the fun never stops and every day is a celebration of debauchery and chaos… unless you’re Colt, a prisoner in this timeloop who is being hunted by every person on the island. You have 24 hours, 8 targets, and 1 rival assassin hunting you down...Do whatever it takes to break the timeloop. The trailer features a brand new track named "Pitch Black" by Sencit Feat. Lady Blackbird. Spotify: https://open.spotify.com/track/1S1c300Ip9sd3468pjyZrw?si=7ed3fdea2f6f44d4 If At First You Don’t Succeed… Die, Die Again. Visit DEATHLOOP.com and our social channels to check out more! Twitter – https://twitter.com/deathloop Instagram – https://www.instagram.com/deathloopgame/ Facebook – https://www.facebook.com/DEATHLOOPgame/https://www.youtube.com/watch?v=8phmhAoxeIs&feature=youtu.be
-
Takip.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyunu Steam'den satın alıp indirmeye başladım.Yorumlar güzel,teknik kısmı ise kendim deneyimleyip sonrasında bir şeyler yazarım.
-
Oyunu 1 saat oynadım.Bu süreyi daha çok teknik kısım için ayırdım çünkü devam edebilmem için oyunun teknik açıdan iyi bir deneyim sunması gerekiyor.Oynamadan önceki yorumlarda PC sürümünün çok iyi çalışmadığını okusamda sistemimde son derece akıcı çalışıyor.Önce 1440P Ultra ayarlar,Ray Tracing açık ve FSR Ultra Kalite seçeğinde denedim ve oyunun limit fps değeri olan 120 fpslerde gezinince sonrasında 4K da aynı ayarlara aldım ve bu çözünürlükte ise 60 ile 80 fps arası değişen değerler elde ettim.Oyun Dishonored 2 de kullandıkları Void Engine(Id Tech 5) ile yapılsada öyle bahsedildiği gibi performans sorunları yokmuş.Grafik kalitesi ise gereksinimlerdeki kadar yüksek değil,RT olmasa Dishonored 2 ile aynı kalitede diyebilirim.
Oyun akıcılığı için Nvidia kart kullananlar ayarlardan Reflex ve Low Latency seçeneklerini aktif etsinler böylece akıcılık artıyor.Oyun işlemci çekirdeğinin bir tanesine tam yükte yüklendiği için tek çekirdek performansı güçlü olan bir işlemci gerekiyor.Önerilen gereksinimlerin altında olan 8700K ile oynadım ama hiç bir sorunu yok.Oynanış akıcı,karakter seslendirmeleri gayet iyi,ilk görev olsa gerek biraz kolay başladı ama tarzını daha ilk andan itibaren yansıtıyor.Örneğin Colt ile ilerlemeyi sıfırlayıp tekrar başladığınızda ilk elde ettiğiniz kilitli kapı kodunun her seferinde değişmesi bile gayet iyi düşünülmüş.
Oyunda çökme olmaması için arka planda Msi Afterburner vs gibi programlar kullanmayın.Bunlar oyunu rastgele çöktüren yazılımlar,bir kaç kez açık-kapalı denedim ve Afterburner açıkken oyuna dahi giremiyorsunuz.Bunuda ek olarak paylaşayım.Oyunda ilerledikçe yine bir şeyler paylaşırım.Şimdilik bu kadar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 14 Eylül 2021; 14:50:2 >
-
Sizin teknik bilginize hayranım hocam sizi ve yorumlarınızı hep takip eder merak ettiğim oyunlar hakkın da bilgi verdi mi acaba diye bakarım 😊 emeğinize bilginize sağlık daha önce de söylemiştim bu sistem gereksinimleri bize yansıtılanla eş değer olmuyor oyun çıktığı zaman çoğu kartta (optimizasyonu iyiyse) rahatlıkla oynatıyor bakalım olur da indirime girerse biz de deneriz roguelike türünü pek sevmiyorum ama bu oyun o türden değil sanırım farklı bir yapısı varquote:
Orijinalden alıntı: Terminator T-800Oyunu 1 saat oynadım.Bu süreyi daha çok teknik kısım için ayırdım çünkü devam edebilmem için oyunun teknik açıdan iyi bir deneyim sunması gerekiyor.Oynamadan önceki yorumlarda PC sürümünün çok iyi çalışmadığını okusamda sistemimde son derece akıcı çalışıyor.Önce 1440P Ultra ayarlar,Ray Tracing açık ve FSR Ultra Kalite seçeğinde denedim ve oyunun limit fps değeri olan 120 fpslerde gezinince sonrasında 4K da aynı ayarlara aldım ve bu çözünürlükte ise 60 ile 80 fps arası değişen değerler elde ettim.Oyun Dishonored 2 de kullandıkları Void Engine(Id Tech 5) ile yapılsada öyle bahsedildiği gibi performans sorunları yokmuş.Grafik kalitesi ise gereksinimlerdeki kadar yüksek değil,RT olmasa Dishonored 2 ile aynı kalitede diyebilirim.
Oyun akıcılığı için Nvidia kart kullananlar ayarlardan Reflex ve Low Latency seçeneklerini aktif etsinler böylece akıcılık artıyor.Oyun işlemci çekirdeğinin bir tanesine tam yükte yüklendiği için tek çekirdek performansı güçlü olan bir işlemci gerekiyor.Önerilen gereksinimlerin altında olan 8700K ile oynadım ama hiç bir sorunu yok.Oynanış akıcı,karakter seslendirmeleri gayet iyi,ilk görev olsa gerek biraz kolay başladı ama tarzını daha ilk andan itibaren yansıtıyor.Örneğin Colt ile ilerlemeyi sıfırlayıp tekrar başladığınızda ilk elde ettiğiniz kilitli kapı kodunun her seferinde değişmesi bile gayet iyi düşünülmüş.
Oyunda çökme olmaması için arka planda Msi Afterburner vs gibi programlar kullanmayın.Bunlar oyunu rastgele çöktüren yazılımlar,bir kaç kez açık-kapalı denedim ve Afterburner açıkken oyuna dahi giremiyorsunuz.Bunuda ek olarak paylaşayım.Oyunda ilerledikçe yine bir şeyler paylaşırım.Şimdilik bu kadar :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Dün akşam Konsol Üssü'nün yayınına denk geldim ve oyun çok hoşuma gitti. Özellikle mizahi anlatım şekli beni kendine çekti.
Oysa Arkane'in oyunu olması dışında beklentim yoktu hiç. Keşke daha uygun fiyat ile gelseydi. Artık indirim almasını veya Gamepass'e gelmesini bekleyeceğim.
-
Teşekkür ederim.
Oyun açıkçası öncelikli oynamayı düşündüğüm bir oyun değildi fakat o kadar iyi yorumlar aldı ki merak ettiğim için aldım.Ayrıca PC de nasıl çalıştığı ile ilgili çok farklı değerlendirmeler olunca konuda alıp oynayanda yok haliyle denemeden bir fikir elde edemeyeceğim için oynayıp ardından teknik kısımda nasıl çalıştığına göz attım ve paylaştım.Fiyat olarak yüksek ama tarz olarak yenilikçi bir oyun,Rogue Lite bende oynamam ama tam olarak bu türde değil ilerledikçe yeni yetenekler etkisiyle çok başka seviyeye geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyunu istek listeme ekledim. Bu fiyatla alamam ama ilerde güzel bir indirim görürse alabilirim. Onun için de en az bir yıl var belki daha fazla.
-
arayüzü cok karısık buldum, onun dısında bir sorunu yok.
optimizasyonu dishonored 2'den daha kötü diyorlar. bölümler ilerledikçe iyice kötüleşiyormuş. ben ilk bölümde herhangi bir sorun yasamadım ama ayarları epey düsürdüm 60 sabit alabilmek icin. ki yer yer takılıyor yine de. rtx 2060 6 gb, i5 9400f sistem.
-
Önerilen sistem gereksinimleri de yüksek ayarlar için rtx 2060 öneriliyor ztn.Optimizasyon kötü.Gamepass'a gelene kadar kendine gelmiş olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şu an 3. bölümdeyim, herhangi bir dropla karsılasmadım. ancak oyunda genel bir kasma hissi var, yani fps 100 ü gösteriyor ama nasıl diyeyim, tam olarak tabiri nedir bilmiyorum ama oyun yavaş gibi duruyor.
bu teknik kısım dışında, dishonored seven herkes bu oyuna bayılır.
-
Oyunun inceleme puanları ile Steam kullanıcı yorumları arasında büyük bir terslik var.Bir çok site oyuna 10 puan vermişken Steam'de ise 10 üzerinden 6 da ve karışık yorumlar almış.Bunun nedeni ise optimizasyon ve performans sorunları,hangi incelemeye baksam hepsi aynı,bazısı Denuvo'dan kaynaklı olduğunu belirtiyor bazısı ise oyun motoru olan Void Engine(ID Tech 5) e bağlıyor.İnceleme sitelerinde ise Steam'deki yorumlar kadar öyle çok sorun yaşayan olmamış.Elbette herkesde RTX kart yok fakat oyun öyle yüksek gereksinime ihtiyaç duyacak ölçüde bir grafik içermiyor.Dishonored 2 de hangi değerlerde oynuyorsanız bundada ona yakın olur.Sadece oyun motorunun etkisi nedeniyle mikro stutter denilen anlık frame time değişimleri oluyor onu gidermek için başta Reflex+Low Lateny ve sürücüden V-Sync+Fast Sync varsa G-Sync açıp oynamak yada fps i 60 a sabitleyip oynamak lazım bunlar mikro stutteri gideriyor diğer türlü 100 fps te alsanız oyun motorundan kaynaklı daha düşük değerde oynuyor hissiyatı oluşturuyor.Bu durum aynı oyun motorunu kullanan Dishonored 2 de hatta Fallout 4 te bile vardı.
-
Bu oyun 3 yıl önce aldığım bilgisayarımla oynayamayacağım ilk oyun oldu. En düşük 1060 istiyormuş benim kart 1050 bir de işlemci de yetmiyor görünüyor. 7700 işlemcide. Oynanış videolarında grafiklerine bakıyorum güzel grafikler ama yüksek donanım istemesine anlam veremedim.
-
1080p minmum ayarlarda 30fps için 1060 istmesi olmamış hiç. grafik kalitesi 1 nesil geride 1050 rahat açacaktır ama optimizasyon kötü belli ki. bu arada performans 25fps nin altına düşmediği sürece görüntüde atlama olmaz. 30fps 60hz in yarısı olduğu için minumum değer kabul ediliyor bilgin olsun.
-
Oyunun ilk güncellemesi yayınlandı.
200 MB boyutundaki güncelleme, minumum işlemci gereksinimi altında işlemciye sahip olan kullanıcılarda oyuna girişte olan çökme sorununu düzeltiyor.Ayrıca bazı başarımların kazanılmaması sorunu düzeltilmiş.Bunun yanı sıra PC sürümü için stuttering sorununu düzelten bir sürüm üzerinde çalıştıklarını belirtip test aşamasında olduğunu paylaşmışlar.
-
-
Oyunun test edilen yeni güncellemesine katılmak için ;
Steam'de oyun özelliklerine gelip Betalar kısmına aşağıdaki kodu yazdığınızda oyunun test edilen bir sonraki güncellemesini indirebiliyorsunuz.
juliannashotme
Bir sonraki güncelleme fare girdisi gecikmesini düzelterek oyun içi takılmaları gideriyor ve şu an test ediliyor.Denemek isteyenler için paylaştım.
-
Oyunun PC sürümündeki teknik konular hakkında Digital Foundry yine güzel bir video hazırlamış.Videoda oyunun stuttering sorununun oyundan,Denuvo koruma sisteminden yada oyun motorundan değil fare kullanımından kaynaklandığı ve fare kullanımında oyunun render süresinde gecikme olduğu için stuttering ve düşük fpste oynuyor hissine neden olduğundan bahsedilmiş.Fare yerine gamepad kullanıldığında ise kamera açısı daha yavaş değiştiğinden dolayı stuttering düzeliyor yada polling rate olarak ifade edilen rapor hızı süresini 1000 ms ten 125-250 ms e düşürüldüğünde iyileşme gösteriyor.Tüm bu düzeltmeler yukarıda paylaştığım Beta Branch sürümünde test ediliyor fakat henüz ana oyuna aktarılmadı.İlginç bir sorun ve düzelene kadar ya gamepadle oynamak yada güncellemeyi beklemek gerekiyor.
Digital FoundryyoutubeArkane's Deathloop is an extremely impressive game on PS5 - but what's the score with PC? Alex Battaglia stacks up the PC version against the console game, generates optimised settings, talks about the so-called 'micro stutter' issues and essentially tells you everything you need to know. Join the DF Patreon for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to DF Retro, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe Want some DF-branded tee-shirts, mugs, hoodies or pullovers? Check out our store: https://bit.ly/2BqRTt0https://www.youtube.com/watch?v=lu_XHyO-6zY&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 19 Eylül 2021; 19:7:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X