Şimdi Ara

Debian 12 bookworm - x86_64 Linux 6.1.0-30-amd64 sources.list hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli forumdonaım ailesi yöneticileri ve aile bireyleri.

Windows hapishanesinden sonunda kaçmayı başarıp 4 ay önce uçsuz bucaksız Linux okyanusuna geçiş yaptım.

tabiki normal olarak kendi başıma öğrenme yolunda zorluklarla uğraşıyorum.

şuan yaşadığım problem; Debian 12 bookworm kullanmaktayım ve laptop fazla ısınıyor. fan hiç susmuyor.

araştırdığımda genelde büyük oranlar çift ekran kartı olan sistemlerde yaşandığı ve çözümün "Optimus Destekli Hibrid GPU İçin Bumblebee Kurulumu" yapılması gerektiğini öğrendim.

bir forum sitesinde kurulum adımlarını uygularken sources.list içine eklemem gereken sunucu linklerini uyguladım ve "sudo apt update " sonucu

Kod

Yığını:
    root@ygbbusiness:/home/yavuzbayrak# apt update Aynı:  1 https://download.docker.com/linux/debian bookworm InRelease Aynı:  2 https://linux.teamviewer.com/deb stable InRelease                                            Yoksay:3 http://ftp.tr.debian.org/debian bookworm-security InRelease                                  Hata:  4 http://ftp.tr.debian.org/debian bookworm-security Release                                      404  Not Found [IP: 193.140.98.183 80] Aynı:  5 https://repo.waydro.id bookworm InRelease                               Aynı:  6 https://deb.debian.org/debian bookworm InRelease                        Aynı:  7 https://deb.debian.org/debian bookworm-updates InRelease Paket listeleri okunuyor... Bitti E: 'http://ftp.tr.debian.org/debian bookworm-security Release' deposunda Release dosyası yok. N: Böyle bir depodan güvenli bir şekilde güncelleme yapılamaz, bu nedenle depo devre dışı bırakılmıştır. N: Depo oluşturma ve kullanıcı yapılandırması hakkında ayrıntılı bilgi için apt-secure(8) rehber sayfasında bulunabilir. W: Packages (main/binary-amd64/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Packages (main/binary-all/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (main/i18n/Translation-tr_TR) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (main/i18n/Translation-tr) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (main/i18n/Translation-en) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11 (main/dep11/Components-amd64.yml) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11 (main/dep11/Components-all.yml) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-small (main/dep11/icons-48x48.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons (main/dep11/icons-64x64.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-hidpi (main/dep11/icons-64x64@2.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-large (main/dep11/icons-128x128.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Packages (non-free-firmware/binary-amd64/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Packages (non-free-firmware/binary-all/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (non-free-firmware/i18n/Translation-tr_TR) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (non-free-firmware/i18n/Translation-tr) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (non-free-firmware/i18n/Translation-en) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11 (non-free-firmware/dep11/Components-amd64.yml) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11 (non-free-firmware/dep11/Components-all.yml) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-small (non-free-firmware/dep11/icons-48x48.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons (non-free-firmware/dep11/icons-64x64.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-hidpi (non-free-firmware/dep11/icons-64x64@2.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-large (non-free-firmware/dep11/icons-128x128.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Packages (main/binary-amd64/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Packages (main/binary-all/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (main/i18n/Translation-tr_TR) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (main/i18n/Translation-tr) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (main/i18n/Translation-en) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11 (main/dep11/Components-amd64.yml) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11 (main/dep11/Components-all.yml) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-small (main/dep11/icons-48x48.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons (main/dep11/icons-64x64.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-hidpi (main/dep11/icons-64x64@2.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-large (main/dep11/icons-128x128.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Packages (non-free-firmware/binary-amd64/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Packages (non-free-firmware/binary-all/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (non-free-firmware/i18n/Translation-tr_TR) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (non-free-firmware/i18n/Translation-tr) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: Translations (non-free-firmware/i18n/Translation-en) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11 (non-free-firmware/dep11/Components-amd64.yml) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11 (non-free-firmware/dep11/Components-all.yml) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-small (non-free-firmware/dep11/icons-48x48.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons (non-free-firmware/dep11/icons-64x64.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-hidpi (non-free-firmware/dep11/icons-64x64@2.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış W: DEP-11-icons-large (non-free-firmware/dep11/icons-128x128.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:3 ve /etc/apt/sources.list:14 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış

Tekrar bir forumda bulduğum çözüm ile "rm -rf /etc/apt/sources.list.d/ "hedef" " tek tek tüm hata alan hedefi sildim.

tekrar "sudo apt update" yaptığımda yukarıdaki sonucun aynısı ile karşılaştım.

:oğunuza çok kolay olan ama bana şuan çok zor gelen bu sıkıntım için yardımcı olurmusunuz .

• Linux Mint kullanmanızı tavsiye ederim. Yazılım kaynakları > Ek depolar sekmesine harici kaynakları ekleyerek sorunu çözersiniz. Arc & Debian kullanımı giriş seviyesinde biri için tavsiye edilmez. Mint / Lubuntu / Kubuntu gibi ubuntu tabanlı dağıtımlarını tercih edebilirsiniz.

Herhangi bir hata olması halinde varsayılan ayarlarına döndürme seçeneği de var hata yapmaktan korkmadan kullanım yapabilirsiniz.

• RElS kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız. Fakat ben kullanıcı olmaktan ziyade bu gibi sorunlarda boğularak öğrenmek için dereye değil okyanusa daldım :)

Herkezin ortak fikridir "mektepte öğrenilenden ziyade, çıraklığını yaparak ve o zorlukla mücadele ederek daha iyi öğrenilir" bende bu mantıkla zorlukları mümkün mertebe sormadan araştırarak bulmaya, bulamazsam sorarak ilerlemeye çalışıyorum. Daha sağlam öğrenim olsun diye.

Bir nevi simülasyon gibi düşünün eğitimdeyim ve bu problem de sınav sorum :) cevabı bulamadım ama bulmalıyım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssgenc55 -- 9 Şubat 2025; 20:45:12 >
  • ssgenc55 kullanıcısına yanıt

Tabiki seçim sizin kullandığınız dağıtım "bleeding edge" diye tabir ettiğimiz en üst paket güncellemelerini alan dağıtımlar. Buradaki hataları ayıklamanız zor olacaktır ve en güncel sürümler donanımınzla stabil çalışmayabilir.

Kod

Yığını:
    deb http://deb.debian.org/debian bookworm main deb http://deb.debian.org/debian bookworm-updates main deb http://deb.debian.org/debian-security bookworm-security main

apt repo kaynağını bu şeklinde güncelleme yapıp eklemek istediğiniz repoları tekrar ekleyin.

• RElS kullanıcısına yanıt

İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.

Bu kaynaklar sürümün orjinal olması gereken ilk kurulum kaynakları sanırım.

Üstüne kullanmak istediğim yazılımların ek kaynaklarını eklemem gerekecek. Waydroid, distrobox, flatpak gibi yazılımlar için.

Ek olarak bana debian 12 bookworm için nvidia ekran kartı doğru driveri bulup kurmam ve optimus - Bumblebee kurulum ve yapılandırma için ilerlemem gereken yol ve kaynaklar konusunda yardımcı olabilr misiniz.

İnternette çok sayıda paylaşım var ve sanırım çoğu tarihi eski olduğu için güncelleme yada kaynak değişimi gibi sebeplerle artık çalışmıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim. Doğru adresleri biliyorsanız bunlar bana yeter ben kendim araştırarak ilerlemek istiyorum. Hem size zahmet vermemiş hemde kendim emek harcamış olurum.

Tekrar teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssgenc55 -- 9 Şubat 2025; 21:43:48 >
  • ssgenc55 kullanıcısına yanıt

selamlar,

cihaz modelini paylasirsaniz belki daha once başına gelen birisi yardimci olabilir. Bir ufak power management sorunu var gibi duruyor :)

asagiya biraktigim linki ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Linke tikladiginizda browser'iniz sertifika hatası verebilir, devam edip siteyi acabilirsiniz site iceriginde zararlı bir şey yok.

wiki.debian.org
    Bumblebee - Debian Wiki
    https://wiki.debian.org/Bumblebee#Installation
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.