Şimdi Ara

Debriyaj Bilyası Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4-5 aydır ve bazı sabahlar aracımda soğukken sanki motorun çalışma sesinin daha yüksek tonuna benzer bir ses oluyor debriyaja basınca bu ses kesiliyordu. Çekince tekrar oluyordu. Sadece araç boşta ve rölanti halinde debriyaja basılmadığında olan bir sesti. Nette araştırdım debriyaj bilyası veya şanzıman bilyası olarak farklı içerikler gördüm. Bugün ustaya gittiğimde ses yoktu. Ama bana ses şu tarz mı diyerek araca geçti vites topuzunu hafifçe ittirerek yani debriyaja basmadan vitese geçirmeye çalışmak gibi... hafifçe ittirerek sesi gösterdi. Aynı şekilde debriyaja basınca ses kesiliyordu. Debriyaj setin eskimiştir değişelim dedi 4 bin tutar vs dedi. Bugün ses yoktu ve normalde de aracın gidişinde vites geçişlerinde vs sıkıntı zaten yok. Debriyaj bilyasından mı diye sorduğumda "Olabilir, genelde debriyaj plakasında ufak dişlerde hafif yamulmadan olabilir" dedi. Usta haliyle para kazanması gerektiği için değişmeyelim bunda bir şey yok demeyecektir. Bu yüzden size sormak istedim. Bu kadar ses için komple debriyajı değişmeli miyim? Yolda bırakır mı?

• Debriyaj bilyası sesi olabilir. Aracın baskı balatası kaç kilometredir değişmedi ona göre değiştirebilirsiniz? Eğer 80-100 bin km olmuş ise indirmişken komple değiştirin. Bu esnada şanzıman bilyesine de bakılabilir gerekirse o da değişir.
    Baskı balata 30-50 bin km lik ise bir süre daha idare edebilir. Ancak bilye sesi tehlikelidir nerede tamamen dağılıp sizi yolda bırakır bilinemez.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • f.gulteki F kullanıcısına yanıt

190 bin km de araç 3 yıldır bende 30 bin km yaptım. Önceki sahibi al satçı olduğundan ne zaman değişti bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 3 Haziran 2022; 12:51:33 >
  • notebookmania N kullanıcısına yanıt
    Şahsen ben olsam değiştirirdim. Benim riske atacağım bir parça değil. Yolda bırakma tehlikesi olan parçalarda riske girmiyorum. Takdir sizin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Debriyaj çatalı falanda değiştiririz dedi, temizleme spreyi, şanzıman yağını da değiştirelim vs dedi 4 bin civarına gelir diye söyledi.

• araç nedir bilmiyorum ama en kral debriyaj işçiliği 1000 tl tutar.

1000 tl kit desen, taş çatlasa yağıydı spreyiydi 500 tl ıvır zıvır tutsa ki tutmaz. 2 lt şanzıman yağı markalı olanlar 200 tl. 2500 tutar. hidrolikli rulmansa 1000 tl daha koy.

debriyaja basınca ses kesiliyorsa bilya zaten kesin. düşük bir olasılık şanzıman çıkış milindeki prizdirek rulmanı da sorunlu olabilir.

• hocam biraz anlıyor gibisiniz bu ses şu an aşırı boyutlara ulaşmadı ve hatta bazı sabahlar hiç olmuyor. Ama bilya dağılır mı hemen yaptırmam gerekir mi? Fiyat 4 bini bulabilir dedi. Yani kesin 4 bin lirayı ver demedi de Bismillah deyip başlayınca artık şaşırma 4 bin tutabilir anlamında dedi. Yoksa parçaların tam net fiyatlarını falan almadı. Yaptırmak istediğin zaman randevu al müsait olunca yapalım dedi. Ben tekrar gelirim diyerek çıktım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Debriyaj Balatası Testleri...
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Motul, castrol birde elf marka yağlar vardı içeride. 3-4 litre lazım sanırım. Siz söyleyince bende fiyatlara baktımda 1 litre dandik markalar bile 150 tl. Demek ki 3-4 litreler 400 falan vardır.

Edit:

her şey uçmuş hocam hiç bir şeye yaklaşılacak gibi değil :)

https://www.hepsiburada.com/elf-tranself-nfx-sae-75w-3-lt-yari-sentetik-sanziman-yagi-pm-otel7580tr003

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 3 Haziran 2022; 16:4:22 >
  • aynı ses sizde de mi oluyor hocam ne kadar süre idare etti acaba. belirttiğiniz tarzda olayları bende 7 yıldır yaşıyorum. Örneğin; yağ hatası verince binlerce tl istemişlerdi, yağ pompası, yağ soğutucu değişecek vs diye.. en az 5-6 tane farklı yere götürmüştüm. Ustalardan hiç biri yağ müşürü dememişti ama ben netten araştırıp aynı sorunu yaşayanlar sayesinde 40 tl ye yağ müşürü alıp değiştirtmiştim ve sorun düzelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 3 Haziran 2022; 17:48:2 >
  • Yok zaten öyle yaparım açılmışken ya hepsini yaparım yada bir süre daha devam edeyim derim. Ama birkaç ay sonra yaptırsam bu sefer parça fiyatları ve işçilik biraz daha pahalılanmış olacak beklememekte lazım sanırım :D

• Arkadaşlar baskı balatayı değiştirdim dün. Baskı %70 çıktı. Debriyaj bilyasında da sorun yoktu. Ama eski baskının yayları hafif kendini salmış sallayınca ses yapıyordu. Sanırım ses bundan oldu. Priz direk keçesinden de az miktarda yağ kaçırmaya başlamıştı. Yani değişmesem de olurdu sanırım. Ama aklımda kalmamış oldu. Sadece ufak bir sıkıntım var onun için yeni konu açtım :)

https://forum.donanimhaber.com/egr-iptali-yaptiran-var-mi-egr-contasi-hakkinda--152999015

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.