Şimdi Ara

debriyaj seti hangi marka iyidir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
123.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nissan Primera 2.0 'a Valeo taktırdım hiç memnun değilim . Istanbul yoğun trafik balata ısındığında dur kalk bayır yukarı hafif kaçırıyor ki yeni taktırmıştım .
    Kısacası hiç memnun değilim uyumu konusunda aracıma ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom -- 9 Şubat 2014; 18:28:51 >
  • MA-PA_gayriresmi kullanıcısına yanıt
    MA-PA ismini duymuştum ama pek bilgi sahibi değildim. Bilgi için çok teşekkür ederiz.
  • biraz pahalıdır ama exedy taktırın.
  • Ben Valeo kullanıyorum en kalitelisi o olduğu için.Ama genelde hondalara Luk takıyorlar bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom

Nissan Primera 2.0 'a Valeo taktırdım hiç memnun değilim . Istanbul yoğun trafik balata ısındığında dur kalk bayır yukarı hafif kaçırıyor ki yeni taktırmıştım .
    Kısacası hiç memnun değilim uyumu konusunda aracıma ...

Orjinal debriyaj seti nedir aracın?
  • Arkadaşlar, markayı falan bir kenara koyalım. Debriyaj dediğimiz parça sürüş sırasında araçtaki ani darbeleri bir nebze sönümleyerek şanzımana ileten bir parça. Örneğin sert debriyaj çekmesi, ani turbo itişleri, sert fren vs.

Onların yaylarının yumuşaklığı veya sertliği testler sonucu bulunuyor ve ona göre baskı balata seçiliyor. Kavrama yapmasındaki kolaylık, yumuşaklık ayrı bir konu fakat her araç için fabrika çıkışında ne veriliyorsa onu kullanmak lazım. He kullanmazsak ne olur, uzun vadede sıkıntı olur. Örneğin 100bin civarı vites değiştirip debriyajı bırakırken aşağıdan tak tuk sesler gelmeye başlar, şanzıman bilyaları değişir vs.

Çünkü adam yumuşak balata seçmiştir, daha iyi titreşim absorbe etsin diye, ona uygun da yatak seçmiştir, siz iyi kavrıyor diye gidip sert yaylı balata alırsınız. Vites değiştirirken bam diye bir bırakırsınız , o titreşime maruz kalan şaftı kim taşıyacak ? Şanzıman rulmanları. Onları üzersiniz. İlla sert bırakmanıza gerek yok. Motor devri rölantiye düşmüşken debriyajı kaldırıp 2000 devire çekerken de yük biniyor sonuçta.

Bunların hesaplamaları , makine mühendislerine, makine dinamiği dersi altında verilir. O yüzden ezbere iş yapmamakta yarar var.

• Yeni konu açmamak için buraya yazıyorum.
    Aracım clio-1, 98 model, 1.4, e7j motoru var. Aracımın debriyaj setini valeo mu, opar mı seçmek daha iyidir. Bi sitede opar'ın üzerinde made by ın valeo diye yazı vardı. Yoksa bu iki marka aynı mı acaba? Bilenlerın yardımını rica ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hortlattım ama Zafira B aracıma Tap marka debriyaj önerdiler hiç duyan taktıran var mı? 300 tl fark var orjinali ile..

• AdminAS kullanıcısına yanıt
    ne marka taktırdınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcvctm76

ne marka taktırdınız?
    Hocam tab marka taktırdım 1 ay sonra balata titreme yapmaya baçladı geri gittim garanti kapsamında söktüler 300 fark verip orjinal taktırdım..

• SECO marka debriyaj seti taktırdım daha 4 ay oldu. baskı balata yokuşlarda sıyırmaya başladı. Yedek Parçalarda garanti süresi var mıdır?
  • matsipik M kullanıcısına yanıt
    Hocam debriyaj 6 ay diye biliyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.