Şimdi Ara

DEBRİYAJA BASARKEN VE SONRASINDA AYAĞI ÇEKERKEN GELEN YAY SESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
45.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: coolsweetboy

O teli yağlamak için elimde hiç bir ekipman yok, bazı arkadaşlar spreyden bahsetmişler
    Sık kullanacağım bir şey ise satın alayım yok maliyetli ise zaten 10.000 bakım zamanı geldi gidince ustaya rica edeyim.

o yayı yağlamanın ne faydası olacak yay yağlanmaz ,pedalın bağlandığı kısıma wd40 yada normal makine yağı sıkabilirsiniz ama gene yapar zamanla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debriyajım sert diyen Megane kullanıcıları debriyaj çatalını azıcık yağlasınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Debriyajım sert diyen Megane kullanıcıları debriyaj çatalını azıcık yağlasınlar.

valla yağlama değil zamanında söktürüp burçlarınıda değiştirmiştim ama gene aynısıydı

• Ayni ses benim honda civic aracimda da var fakat bendeki pedaldan gelmiyor, arastirmalarim sonucu sesin debriyaj alt merkezden geldigini anladim ve sprey ile yagladim biraz da olsa azalir gibi oldu ama daha sonra tekrar eski haline dondu. Su anda halen var o ses bu hafta sonu sanayiye gidebilirsem gostericem basit birseye benziyor belki bir zarari da yoktur ama ses cok sinir bozucu alismaya calisiyorum ben de artik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri121 -- 27 Haziran 2014; 0:50:46 >
  • babamın corollasında da vardı benzer sorun. serviste bi contayı değiştirmişler. bu conta için tüm ön tarafı sökmeleri gerekmiş. parça 20-30 tl gibi fakat işçilik olarak 150 tl almışlar. isteyene faturayi da koyarım.

• Volkswagen lerde yaşanan geleneksel bir durum. Diyer marka araçlarda da görülmektedir tabikide.

Çözüm ;

Aracınızın gaz,fren ve debriyaj pedallerinin olduğu yere uzanın. Debriyaj pedalının ön kısmındaki demiri yani size doğru yakın olan demiri kendinize doğru sertce çekin. L gibi uzantılı olan demirden bahsediyorum. Yay sesi ondan gelmektedir.

Ayrıca debriyaj yay larını wd40 ile arada yağlayınız. Örn; 10 bin km de bir wd40 mekanik yağ sprey den sıkınız.

• Debriyajı telli mekanizma şeklinde olan araçlarda bu ses geliyorsa eğer araç içerisindeki telden mi yoksa kaput altındaki telden mi geldiğini iyi anlamak gerekiyor. Eğer ses kaput altındaki telden geliyorsa muhtemelen o tel kopacak ve sizi yolda bırakacaktır. Başıma geldi oradan biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.