Herkese merhaba 2007 Honda Jazz manuel vites lpg'li aracımda son günlerde vites değiştirme anında debriyaja basarken ve vites değişimi sonrasında ayağımı çekerken yay'ın büzülme ve gerilme sesi gibi bir ses duymaya başladım. Acaba bu sorunla daha önceden karşılaşmış olan veya konu ile ilgili bilgisi olan birisi var mı?
Not: Aracın çekişinde, viteslerde veya yürüyeninde en ufak bir problemim yok
debriyajı yaglayınca düzelir büyük ihtimalle, pedalların yukarı ve arka kısmında mekanızma var
quote:
Orijinalden alıntı: coolsweetboy
Herkese merhaba 2007 Honda Jazz manuel vites lpg'li aracımda son günlerde vites değiştirme anında debriyaja basarken ve vites değişimi sonrasında ayağımı çekerken yay'ın büzülme ve gerilme sesi gibi bir ses duymaya başladım. Acaba bu sorunla daha önceden karşılaşmış olan veya konu ile ilgili bilgisi olan birisi var mı?
genelde her araçta var , debriyaj sertleşir eskidikçe
quote:
Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58
quote:
genelde her araçta var , debriyaj sertleşir eskidikçe
debrıyaj balatasını taktıralı 1 hafta oldu olmdadı 0 taktırdım bendede var o ses ve debrıyajın kavraması degıstı resmen
2012'de 0 KM full paket Clio almıştık yaklaşık 4 - 5 bin kilometre civarında böyle bir ses çıkarmaya başlamıştı 12 bine kadar kullandık bir sıkıntısı olmadı
quote:
Orijinalden alıntı: BOLDVIPER
debrıyaj balatasını taktıralı 1 hafta oldu olmdadı 0 taktırdım bendede var o ses ve debrıyajın kavraması degıstı resmen
r9 du galiba baskı balata değişimi kaça maloldu acaba bilgi verirmisiniz
quote:
Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58
quote:
Orijinalden alıntı: BOLDVIPER
r9 du galiba baskı balata değişimi kaça maloldu acaba bilgi verirmisiniz
Alıntıları Göster
Baskı balata ile alakası yok bu sesin. Benim megane'da da var, arada yağlayıcı sprey ile yağlıyorum güzelce kesiliyor sesi. Pedalın altında yaya doğru basın sprey yağı. Altına bir de bez koyun akmasın paspaslara.
Bizde de hemen hemen aynı araçtan var(CİTY) bizde de son 1 senedir debriyaja basarken ilk 2-3 cm'lik kesimde gıcırtı sesi duyuyoruz... Maalesef arabanın kronik problemi başka jazz kullananlarda bu problemden oldukça muzdaripler...
evet r9 düz debriyaj takıldı 100 lira orjınal valeo marka debrıyaj 100 de ıscılık verdık 200 e degıstırdık
Hastayım o sese.Toroslarda hiç gitmez o ses.Gacır gucur
ama nedense debrıyaj mukemmele donmusken 2 gun sonra çok sertleşti ve kavrama yukarda kavramaya basladı hıc bısıy yokken ?
yeni balata yukarda kavrar ama sizin araçta ayarlanabilir pedal sertliğinin çözümü yok önceki aracımda baskı balata debriyaj teli komple değiştirmeme rağmen 2 gün sonra eski haline gelmişti
ama ılk kontagı cevırıp bındıgımde sanayıden cıkmadan o kadar mukemmeldıkı sanırsın lagunanın debrıyajına felan basıyosun o kadar yumussakken bu hale gelmesı bence normal degıl bı sıkıntı var kavramasıda cok asagıdaydı resmen 3-4 cm basına kavrıyo gıbı ıdı sımdı 10 13 cm gıbı fark var
BOLDVIPER
kullanıcısına yanıt
aynen hep öyle olur sanayiden çıkana kadar .baskı balatayı set olarak değiştirdiysen sıkıntı olmaz ,debriyaj ayarını kontrol ettirebilirsin sertliğe takılma alışmaya bak
Aynı sorun benim araçtada mevcuttu. Usta yağdan dolayi demişti sesten rahatsiz olmuyorsan ellemeye gerek yok.
quote:
Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz
Aynı sorun benim araçtada mevcuttu. Usta yağdan dolayi demişti sesten rahatsiz olmuyorsan ellemeye gerek yok.
debriyaj merkezleri ile alakalı olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91
debriyaj merkezleri ile alakalı olabilir.
Alıntıları Göster
abi baskı balata, debriyaj sistemi ile alakası falan yok. sadece pedalın geri gelmesini sağlayan, bi ucu pedala bir ucuda yukarı (direksiyon miline doğru) bağlı olan yaydan geliyor o ses. basarken ve çekerken gelir. sanki bir kedinin üstüne basmış gibi bi ses gelir. sıkıntı yok varsa sprey ya da yağdanlık sıkı verin hallolur.
Burada debriyaj pedalının üst sol tarafında görünüyor. muhtemelen o dur.
şöyle bir yay işte
VideSupra
kullanıcısına yanıt
O teli yağlamak için elimde hiç bir ekipman yok, bazı arkadaşlar spreyden bahsetmişler Sık kullanacağım bir şey ise satın alayım yok maliyetli ise zaten 10.000 bakım zamanı geldi gidince ustaya rica edeyim.
quote:
O teli yağlamak için elimde hiç bir ekipman yok, bazı arkadaşlar spreyden bahsetmişler Sık kullanacağım bir şey ise satın alayım yok maliyetli ise zaten 10.000 bakım zamanı geldi gidince ustaya rica edeyim.
Bu arada zahmet edip cevap yollayan site arkadaşlarımın da ellerine sağlık, Allah hepimizi kazadan beladan korusun. Spreyi sıktıktan sonra izlenimlerimi paylaşacağım. En azından bizden sonra aynı problemi yaşayan arkadaşlara ışık olması ümidiyle...