Şimdi Ara

DİREKSİYONDAKİ BOŞLUK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
16.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu yeni yeni olmaya başladı direksiyonda sankı cok hafif bir boşluk var ve sanayiye götürdüm arabayı bu orada bulunan erkekli dişili bir parça varmış onun zamanla aşınmasından oluyormuş kaza anında bunlar iç içe girmek için tasarlanmış düzelmez dedi

yenisini almaya kalkarsan 2000 ytl dediler.. araba VW Golf 98 model..

yardımlarınız için teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Direksiyonda Boşluk

Direksiyonda boşluk, araç kullanırken yaşanabilecek sorunlardan biridir. Bu boşluk, direksiyonu çevirdiğinizde tekerleklerin anında tepki vermemesine neden olur ve sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir.

Direksiyonda Boşluk Neden Olur?

Direksiyonda boşluk oluşmasının birkaç nedeni olabilir:

• Direksiyon kutusu boşluğu: Direksiyon kutusunda aşınma veya hasar, direksiyonda boşluğa yol açabilir.
    • Direksiyon maşası boşluğu: Direksiyon maşası ve mil arasındaki boşluk, direksiyon boşluğuna neden olabilir.
    • Direksiyon bağlantısı boşluğu: Direksiyon bağlantılarındaki gevşeklik veya aşınma, direksiyonda boşluğa neden olabilir.
    • Dingil yatağı boşluğu: Dingil yataklarındaki boşluk, direksiyon boşluğuna katkıda bulunabilir.

Direksiyon Boşluğu Tamiri

Direksiyon boşluğu, soruna neden olan bileşene göre değişen onarım yöntemleri gerektirir:

• Direksiyon Kutusu Tamiri: Direksiyon kutusundaki boşluk, onarım veya değiştirme gerektirebilir.
    • Direksiyon Maşası Tamiri: Direksiyon maşası boşluğu, sıkma veya değiştirme ile giderilebilir.
    • Direksiyon Bağlantısı Tamiri: Direksiyon bağlantıları gevşemişse sıkılabilir veya aşınmışsa değiştirilebilir.
    • Dingil Yatağı Tamiri: Dingil yataklarındaki boşluk, sıkma veya değiştirme ile giderilebilir.

Direksiyon Boşluğu Nasıl Alınır?

Direksiyon boşluğu almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Aracını düz bir zemine park et ve el frenini çek.
    • Direksiyonu sağa ve sola tamamen çevirerek boşluğu kontrol et.
    • Boşluğun kaynağını belirle.
    • Gerekli onarımları bir oto tamircisinde yaptır.

Direksiyonda boşluk oluşması, sürüş güvenliğini etkileyebilir. Bu nedenle, boşluk belirtileri fark ettiğinde, sorunun kaynağını belirlemek ve uygun onarımları yaptırmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkakdaşım direksiyon daki boŞluk ya rot başından yapar ya rot koLundan...

ama ben dedin gibi dişi-erkek diye bişey duymadım ama hidroLik direkisyon gaLba senin ozman o direksiyon kutusunda farkLı bir oLay oLabilir..onu biLememm...!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

arkakdaşım direksiyon daki boŞluk ya rot başından yapar ya rot koLundan...

ama ben dedin gibi dişi-erkek diye bişey duymadım ama hidroLik direkisyon gaLba senin ozman o direksiyon kutusunda farkLı bir oLay oLabilir..onu biLememm...!

bende sizin gibi düşündüm bir başka servise götürüp soracağım tekrar.. valla bıktım bu arabanın sorunlarından
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

arkakdaşım direksiyon daki boŞluk ya rot başından yapar ya rot koLundan...

bende sizin gibi düşündüm bir başka servise götürüp soracağım tekrar.. valla bıktım bu arabanın sorunlarından

sormanda yarar var...+

• ban göre rot ile ilgili bir şey ama yine de yanıltmak istemem
  • Servis direksiyon mili dedi.. olabılırmı sızce ?
  • yolda ilerlerken Golf arabam sağa sola manevra yapıyor.arkadaşlar soeun Rod-Balans'mı yoksa direksiyonda problemmi var Teşekkurler.
  • rod balansta araba ya saga ceker ya sola 2 sınden bırı.
  • Arkadaşım bu işle uğraşıyorum direksiyon kutusundan da yapabilir getirebilirsen aracı getir bir bakalım işyerim ikitelli BAĞCILAR GÜNGÖREN SANAYİ SİTESİNDE TUFAN HİDROLİK.
    0536 784 19 39
    SERKAN TUFAN

iyigünler
  • serkan bey benım aracım alfa romeo 147 bendede sole bısey var sabahları araba calsırken veya aksam farketmez ılk calıstıgında dıreksıyon pamuk gıbı daha sonra araba bıraz yol yapsın motor ısınsın dıreksıyon sertlesıyor o pamukluktan eser yok duruyorum avuc ıcımle saga sola dondururken zorlanıyorum ama ılk calıstıgında tek parmagımla donuyor bu neden olur?
  • İyi günler,
    mesajı gönderdim,bu sorunlar genellikle direksiyon pompasından kaynaklanır,tamiri mümkündür...
    Aracı görmekte fayda var...

Saygılarımla,
    serkan tufan
  • @tufan hidrolik
    Arkadaşın konusunu sabote etmek gibi olmasın ama benim araçta bu aralar bir sorun peydah oldu.direksiyon pompası ses yapıyor. tamiri mümkün mü ve dayanıklı olur mu? yoksa direk yenisini mi alayım? araba 99 model mazda 323.
  • MERHABALAR,
    Dediğiniz gibiyse muhtemelen arıza pompadan kaynaklanıyor.ama yinede aracı görmekte fayda var tam tespit için..
    direksiyon pompası işçilik montaj dahil 300 TL

İYİ ÇALIŞMALAR...

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey84x

serkan bey benım aracım alfa romeo 147 bendede sole bısey var sabahları araba calsırken veya aksam farketmez ılk calıstıgında dıreksıyon pamuk gıbı daha sonra araba bıraz yol yapsın motor ısınsın dıreksıyon sertlesıyor o pamukluktan eser yok duruyorum avuc ıcımle saga sola dondururken zorlanıyorum ama ılk calıstıgında tek parmagımla donuyor bu neden olur?
  • MERHABA,
    Direksiyon pompasının tamiri de yapılmaktadır,dayanıklı olur tabii ki.araç gelmezse kargo ile de pompayı gönderiyoruz.
    şunu söyleyebilirim yenisi de 170 TL karar senin yenisini de düşünebilirsin.

İYİ GÜNLER...

quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

@tufan hidrolik
    Arkadaşın konusunu sabote etmek gibi olmasın ama benim araçta bu aralar bir sorun peydah oldu.direksiyon pompası ses yapıyor. tamiri mümkün mü ve dayanıklı olur mu? yoksa direk yenisini mi alayım? araba 99 model mazda 323.
  • İYİ GÜNLER,

Yan sanayi değil,orjinal çıkma bizimki.Aracı getirme şansın varsa bir bakalım tamirini de yaparız problem değil.karar senin istersen ara görüşelim

0536 784 19 39
    İKİTELLİ BAĞCILAR GÜNGÖREN SANAYİ SİTESİ 7.BLOK NO:39 İSTANBUL
    TUFAN HİDROLİK
    quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

@tufan hidrolik
  • @tufan hidrolik

istanbul dışında oturuyorum. Ama sık sık geliyorum.Bağcılar Güngören sanayi sitelerini de biliyorum. İlk gelişimde sizin yanınıza uğrayacağım. bu arada pazar günleri çalışıyor musunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.