Şimdi Ara

v kayışından gelen ses.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
33.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 clio 1.4 aracımdan gelen ses(sürtme sesi) netten araştırmalar ve sesi tekrar kontrol etmem sonucu sesin v kayışından (alternatör kayışı) dan geldini anladım az önce kayışın üzerine az bişe su döktüm ses kesildi yani ses kesin bu kayıştan geliyor. kayışı gözledim yıpranma yırtılma çatlama belirtisi yok.ses GERGİ RULMANI ndan geliyorda olabilir.

galiba kayış üstünde 2 tane rulman var .Ben bu kayışı değiştirmeyi düşünüyorum neler değişecek ve maliyet ne olur birde 1-2 hafta bu şekilde kullansam sorun olur mu ses motor ısınınca geçiyor. sabah ilk çalıştırmada başlıyor işe gelene kadar susuyor.

kayış koparsa falan ne gibi sorunlar çıkar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

V Kayışından Gelen Ses

V kayışından gelen ses, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen yaygın bir araç sorunudur. İşte V kayışından ses gelmesine neden olabilecek bazı olası nedenler:

• V Kayışı Kayması: Kayış, kasnaklarda kayabilir ve gürültüye neden olabilir.
    • V Kayışı Gerginliği: Kayış çok gevşek veya çok sıkıysa, ses oluşturabilir.
    • Yıpranmış V Kayışı: Yıpranmış veya çatlamış bir V kayışı daha yüksek sesler çıkarabilir.
    • Kasnak Arızası: Hasarlı veya yanlış hizalanmış kasnaklar V kayışından ses gelmesine neden olabilir.
    • Alternatör Arızası: Arızalı bir alternatör V kayışına aşırı yük bindirebilir ve bu da sese neden olabilir.

V Kayışından Ses Gelmesiyle Nasıl Başa Çıkılır

Yeni takılan bir V kayışından ses geliyorsa, kayışın doğru gerginliğe ayarlandığından emin olmalısın. Kayış gerginliği çok sıkı olmamalı, aksi takdirde kayış erken aşınabilir.

V kayışından gelen ses devam ediyorsa, sorunun nedenini belirlemek için bir tamirciye başvurmalısın. Kayışı kontrol edebilir, gerginliğini ayarlayabilir veya hasarlı bileşenleri değiştirebilirler.

Önemli Not: V kayışından gelen sesi görmezden gelmemelisin. Çözülmediği takdirde, kayış kopabilir ve bu da ciddi motor hasarına yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam o sesin olmadıgı araba çok azdır.İlk çalıştırmada sogukken motoru çalıştırır çalıştırmaz o sesi duyarsın.Bir süre sonra duymassın ya da çok yaklaşıp dinlersen duyuluyor.

Bende o sesin ilk çıkmaya başladıgı zaman V kayışını değiştirdiğim zamandı.Sanayide değiştirdim ve ondan sonra yapmaya başladı.Sanırım orjinal olmayan kayışlar bunu yapıyormuş.

Fiyatı 25-30 tl olması lazım.Çok bir para değil.Ben bidahaki bakımda bidaha değiştirecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Hocam o sesin olmadıgı araba çok azdır.İlk çalıştırmada sogukken motoru çalıştırır çalıştırmaz o sesi duyarsın.Bir süre sonra duymassın ya da çok yaklaşıp dinlersen duyuluyor.

Bende o sesin ilk çıkmaya başladıgı zaman V kayışını değiştirdiğim zamandı.Sanayide değiştirdim ve ondan sonra yapmaya başladı.Sanırım orjinal olmayan kayışlar bunu yapıyormuş.

Fiyatı 25-30 tl olması lazım.Çok bir para değil.Ben bidahaki bakımda bidaha değiştirecegim.

ben kayışa baktım neredeyse üstündeki yazılar okunuyor araç 4 aydır bende trigeri değiştirmiştim onu değişmemiştim zaten trigerde iyi durumda idi ama değiştirmiştik ne olur ne olmaz diye.Arkadaşlara soruyorum bişe olmaz ondan diyorlar .
    zaten değişirse rulmanda değişse iyi olur netten baktım 60 tl civarı bazı yerler de 30 tl artı 30 tl kayış artı işcilik sadece ses yapıyor diye değişmelimiyim karar veremedim.

• sesi dışarıdan duyuyorsanız, kafanıza takılıyorsa değiştirin gitsin.
  • Ses yapması dışında bir zararı yok dediler.Ben de sese gıcık oldugum için bidahakine değiştireceğim.
  • Kayışın altındaki rulmanlardan gelebilir.Fiyatının çok fazla olmadığını biliyorum.Bir kaç yıl önce benimde başıma gelmişti.40 TL gibi bir ücrete ses yapan eskimiş rulmanları değiştirmiştim.Size tavsiyem herhangi bir sorun olmadan değiştirmeniz...
  • aracım hyundai getz 1.5 vgt dizel. v kayışından sabah ilk çalıştığında ve motor soğukken tırrrrrrr diye ses geliyordu. tamirci arkadaşım gerginliğinde sorun yok. yoldaki tozlar su birikintileri vs arasına girince kayışın döndüğü kanalları doldurur ve gıcık gıcık ses yapar dedi. sonra çözüm olarak VD40 sıktı. rulmanların ön gözüne ve kasnağa da sıktı. hiçbir sorun kalmadı. ama sıktıktan sonra birikinti vs olmasın diye fırça yardımı ile pislikleri gözlerinden çıkardı. ne varsa eridi aktı gitti. hem kayışım hemde rulmanlar kasnaklar tertemiz oldu. hiç bir problem yaşamadım. eğer başka yere gitsen hemen değiştir derler en az 150 tl ni alırlar dedi. kayış ömrü ortalama 5 yıl. rulman ömrü ise gerginliğe bağlı olarak değişiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vites değişiminde gelen ses
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Wd 40 Yağ plastikten yapilmis kasnağı bozmaz mı?

Rulmandaki grese de zarar vermezmi? Wd 40 ı düzenli sıkmazsanız rulman yağsız kalabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayış yeni olduğu zaman ses yapabiliyor bir süre sonra kesilir. Wd 40 sıkan arkadaş yanlış yapmış, yağsız kontak sprey siksa daha iyi olurmuş, sonucta diş atlayabilir kayış.

• quote:

Orijinalden alıntı: sfsu

Kayış yeni olduğu zaman ses yapabiliyor bir süre sonra kesilir. Wd 40 sıkan arkadaş yanlış yapmış, yağsız kontak sprey siksa daha iyi olurmuş, sonucta diş atlayabilir kayış.

v kayışında diş olduğunu sanmıyorum aslında genelde yapıyor gergi ayarı yapmak lazım çözüm olarak

• konuyu hortlatacagım ama. alternatör kayış bilyesinden ufak ses geliyor bilyeden geliyor gibi . yapılacak işlem ve masrafım ne olur. bilginiz var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drmhmtrnyy

konuyu hortlatacagım ama. alternatör kayış bilyesinden ufak ses geliyor bilyeden geliyor gibi . yapılacak işlem ve masrafım ne olur. bilginiz var mı

Kayislar degiseli 3 yıldan fazla olduysa komple degistirin. Gergiler ortalama 80 bin gidiyor.

Bir kayis 30 tl, bir gergi 100-200tl civarı. Sadece gergi bilyası 20 tl.

Artı işçilik fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 30 Kasım 2015; 17:25:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.