Şimdi Ara

psu dan gelen ince tiz ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bayanlar benim vento tak61 kasam var ve kendi psu sunu kullanıyorum. geçen gece fark ettim kasayı kapatıp fişini çektiğimde psu dan çok ince ve çok tiz bi ses geliyodu (şöyle anlatayım fps oyunlarında flash ve ya el bombasına kafa atınca çıkan ses gibi diyim ). kasa açıkken duyamıyorum çünkü kasadakı fanların sesleri çok yüksek. anlamadığım şey kasayı kapatıp güç kablosunu çekmeden önce de sonra da ses var. şu ana kadar hiçbir sıkıntı görmedim ama şöyle bi sorun var, ben bu yaz bu aksaya gtx 750ti takıcam. minimum psu 350watt benimki de 350watt. psu dan dolayı bi sorun çıkmasın? kart felan yanarsa hiç hoş olmaz.

• bilgisi olan yok mu?
  • Bi yakınımda o kasadan var 12v kanalından 264w veriyor ve yaklaşık 5 aydır 750 ti ile kullanıyor herhangi bir sorun yok.Ayrıca işlemciside xeon e5450 80w tdpli modeli o psu şuana kadar sorun yaratmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarif ettiğiniz ses coilwhine'a çıkıyor

https://www.youtube.com/watch?v=fq0MAKK688E

Ses buna benzer diyorsanız eğer, sorun sadece sestir. PSU'da sorun olmaz bu ses mevzusu günümüz teknolojisinde birçok elektronik alette var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provocateur -- 19 Mayıs 2015; 8:19:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provocateur

Tarif ettiğiniz ses coilwhine'a çıkıyor

https://www.youtube.com/watch?v=fq0MAKK688E

Ses buna benzer diyorsanız eğer, sorun sadece sestir. PSU'da sorun olmaz bu ses mevzusu günümüz teknolojisinde birçok elektronik alette var.

aynen hocam bu ses. eger baska sorun cikartmassa ses onemli degil. ozaman ben buna gtx 750ti takarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalnız 750 Ti ile sorun olabilir.

Kelime anlamı olarak açıklama yaparsak coil whine o alete fazla güç yüklendiğinde ortaya çıkar. Sizde de eğer bu olduysa sorun olabilir. kaldı ki 350 W eğer 80+gold değilse yetmeyebilir diğer bileşenlerin de etkisi ile.
  • quote:

Yalnız 750 Ti ile sorun olabilir.

Kelime anlamı olarak açıklama yaparsak coil whine o alete fazla güç yüklendiğinde ortaya çıkar. Sizde de eğer bu olduysa sorun olabilir. kaldı ki 350 W eğer 80+gold değilse yetmeyebilir diğer bileşenlerin de etkisi ile.

söylediğin gibi ama psu içindeki fandanda geliyor olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu'dan gelen çınlama sesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O ince tiz ses; eğer bilgisayarı kapadığında da geliyorsa, Stand-by trafosundan geliyordur. Bu +5V sb gücü için gerekli olan ünitedir ve yaklaşık olarak 12W civarı bir güç sağlar. Bilgisayar kapalıyken usbde güç olmasını ve anakartın ilk tetiklenmesini sağlayacak olan gücü sağlar. Bu güç kaynağının da sistemin çalışmasına neredeyse hiç bir etkisi yoktur.

Eğer sistem yüke girdiğinde bu gürültü duyuluyorsa o zaman kork

Teknik olarak anlatabilmişimdir umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoonlion

Beyler bayanlar benim vento tak61 kasam var ve kendi psu sunu kullanıyorum. geçen gece fark ettim kasayı kapatıp fişini çektiğimde psu dan çok ince ve çok tiz bi ses geliyodu (şöyle anlatayım fps oyunlarında flash ve ya el bombasına kafa atınca çıkan ses gibi diyim ). kasa açıkken duyamıyorum çünkü kasadakı fanların sesleri çok yüksek. anlamadığım şey kasayı kapatıp güç kablosunu çekmeden önce de sonra da ses var. şu ana kadar hiçbir sıkıntı görmedim ama şöyle bi sorun var, ben bu yaz bu aksaya gtx 750ti takıcam. minimum psu 350watt benimki de 350watt. psu dan dolayı bi sorun çıkmasın? kart felan yanarsa hiç hoş olmaz.

Merhaba,

Bahsettiğiniz durum genelde, topraksız prizle çalıştırılan PSU'da yaşanan bir durumdur. Başlangıçta duyulmayan bu ses gittikçe artar.

• quote:

Yalnız 750 Ti ile sorun olabilir.

80+ özelliği verimlilikle alakalıdır, çıkış gücüyle ilgisi yoktur. en basitçe 80+ gold PSU harcadığı enerji, 80+bronze göre daha azdır. verdikleri güçler aynıdır.

iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

O ince tiz ses; eğer bilgisayarı kapadığında da geliyorsa, Stand-by trafosundan geliyordur. Bu +5V sb gücü için gerekli olan ünitedir ve yaklaşık olarak 12W civarı bir güç sağlar. Bilgisayar kapalıyken usbde güç olmasını ve anakartın ilk tetiklenmesini sağlayacak olan gücü sağlar. Bu güç kaynağının da sistemin çalışmasına neredeyse hiç bir etkisi yoktur.

Eğer sistem yüke girdiğinde bu gürültü duyuluyorsa o zaman kork

Teknik olarak anlatabilmişimdir umarım

hocam yuk altindayken duyamyorum cunku kasanin fanlari cok ses yapiyo. gtx750ti takarsam patlar mi sence

• Garanti varsa gönderin yoksa çöp.

Bahsettiğiniz şey CW sorunu. Bende de olmuştu garantiye yolladım.

• O ekran kartı için min 450w power supply öneririm. Bilgisayarın en çok risk taşıyan parçasıdır power. Sınırda kullanıldığında ömrü bir o kadar hızlı kısalacaktır. Olası arıza durumunda da anakart ekran kartı ram gibi diğer bileşenleri de yanında götürebilir, dikkatli olmak gerekir.
  • 750ti sadece 3 ayligina kullanacam. sonra 0 dan pc

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.