Şimdi Ara

UPS'den gelen cızırtı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dexter 850VA UPS kullanıyorum. UPS şarj olurken belli bir süre sonra yüksek pitchli ince cızırtı sesi geliyor. İlk önce akü şarj olurken herhalde içindeki sıvıdan geliyordur ses dedim, ama sonradan endişelenmeye başladım. Bu durum normal midir bir UPS için?

• quote:

Orijinalden alıntı: BoneCracker271

Dexter 850VA UPS kullanıyorum. UPS şarj olurken belli bir süre sonra yüksek pitchli ince cızırtı sesi geliyor. İlk önce akü şarj olurken herhalde içindeki sıvıdan geliyordur ses dedim, ama sonradan endişelenmeye başladım. Bu durum normal midir bir UPS için?

bende de dexter 650va ups var dün gece açık bıraktım uyandığımda cızırtı sesi geliyordu hala devam ediyor acaba içinde kıvılcım filan mı çıkıyor
  • 1persie kullanıcısına yanıt
    Güvenip de bırakamıyorum geceleri. Fişini çekip de uyuyorum. Böyle olacaksa ohoo niye aldım ki ben bu UPS'yi? Teknik servisini arayıp soracağım yarına.
  • BoneCracker271 kullanıcısına yanıt
    ben artık sadece modem, telefon şarj işleri vs için kullanacağım bu ups i. keşke kutusunu, kartonlarını atmasaydım çalışıyor diye önemsememiştim.

dediğin gibi güvenip de evde kimse yokken açık bırakmıcam.
  • Merhaba aynı model için belirttiğiniz sorun bende de var. Serviste anakart ve trafo değişikliği yapıldı ancak sorun halen devam etmekte. Siz bir çözüme ulaşabildiniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trhnzs -- 3 Aralık 2017; 22:15:23 >
  • Mrhb.

Şebeke elektriğimiz o denli kalitelidir !! ki regüle etmediğiniz sürece en kaliteli psu-ups ten ses duymanız doğaldır.

Bu tarz şikayetlerin site tarzı yerleşim yerlerinde daha az ortaya çıktığını görebilirsiniz.

Sebebi daha güncel donanımlar ile kurulup elektriğin regüle edilip dağıtıldığı trafo merkezlerinden dağıtılmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 4 Aralık 2017; 3:57:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Mrhb.

Şebeke elektriğimiz o denli kalitelidir !! ki regüle etmediğiniz sürece en kaliteli psu-ups ten ses duymanız doğaldır.

Bu tarz şikayetlerin site tarzı yerleşim yerlerinde daha az ortaya çıktığını görebilirsiniz.

Sebebi daha güncel donanımlar ile kurulup elektriğin regüle edilip dağıtıldığı trafo merkezlerinden dağıtılmasıdır.

Benim sorunum belirtmiş olduğunuz konudan daha farklı. Tahminimce bu durum aküler tamamen şarj edilmiş durumda iken oluşuyor. Ayrıca cihaza güç çeken hiçbir aygıt bağlı olmasa dahi oluşmakta. Elektrik kesintisinde veya Ups'in fişini çekmem durumunda aküden besleme devreye girince ses kaybolmakta. Örneğin fişi çektik aküden besleme devreye girdi ve 1 dk bu şekilde kullandık diyelim. Tekrar fişi takıyorum o 1 dk lık süreden kaynaklı akünün boşalan kısmı dolana kadar ses yok. Ta ki akü doluncaya kadar... Akü tam dolu olduğunda ses yeniden başlıyor.

• trhnzs T kullanıcısına yanıt
    Bende işin uzmanına danışıp arıza yoksa normal bir durum olup endişelenmenize gerek yok demek istedim.

Zaten bunu gelen işin ehli kişide söyleyecektir.

Her cızırtı arıza emaresi değildir.

Bu tarz sorunları minimize etmenin en güzel yolu maddi imkan el veriyorsa min evin yarısına regülatörle elektrik dağıtımı yapmaktadır.

Hassas cihazları (pc-tv-buzdolabı) regüle edilmiş olmayan cihazları (ısıtıcı-soba) edilmemiş hattan kullanmaktır.

Çok faktörlü ve sinir bozucu bir konu biliyorum ama çözmek istiyorsanız gerek ilgi gerekse de maddi sonuçlarına katlanmak zorundasınız.

Kesin çözer denilecek 2xx 3xxtl lik herhangi bir çözümü savunan şahıs-lar söz konusu çözümü kurup 1 2 saat gözlemlesinler.

Zira bahsettiğiniz kadarı ile şebekede pis elektrik üreten kaynak-lar mevcut olup ksıa süre sonra aynı sorunlar artarak Devam edecektir.

ENA ZINDAN KENDİLERİ GÖRÜP İADE ALMADA SORUN YAŞATMAZLAR..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.