Şimdi Ara

DEBRİYAJA BASMADAN VİTES GEÇİRMEYE ÇALIŞMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    araç benim ve tek ben kullanıyorum. sağolsun forumdakiler içimi rahatlattılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TDI-

Usta şu olayı bir anlat gözünü seveyim gerçi araca da kıyamıyorum ama bir zararı var mıdır ?

Aracın şanzıman oranına göre değişir , araç yükte iken (yokuşta vs) deneme derim ama olay şu şekilde ,

Hani araçla hızlanırken vites değiştirmek istediğin bir devir var ya , hani artık değiştireyim Dediğin devir ,Arabanın vites istemeye başladığı devir , nasıl anlatsam misal ; işte o bende 2700 D/D gibi bişey. O devirde 2 den 3 e , 3 den 4 e atıyorum, elimle uyguladığım kuvvet ise öncekinden Yüzde 10 fazla oluyor.

Genelde düz yolda Yaparım , bir kaç denemeden sonra zaten tam devri bulursunuz, bi iki cart cirt sesinden şanzımana zarar gelmez,

Özellikle arabada Şoför birileri varsa Napıyosun sen ya ! Bakışları paha biçilemez. Hepsine ayrı hikaye uydururum, buna otomatik taktırdım falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadri.abi -- 6 Ekim 2015; 21:38:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim aracımda debriyaja basmadan vites geçmiyor, istesenizde vitesi debriyajsız kullanamıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: absolut2055eab754ee

Arkadaşlar bu gün arabamı garaja park ettim fakat tam giderken tam yanaşmadığımı görüp az daha yanaşıyım dedim. arabaya bindim çalıştırdım, geri vitese tam takacakken cırrtt diye bi ses çıktı hemen geri çektim, yani geri vitese tam takmadım. sizce arabama bişey olmuş mudur, yada bi sıkıntı olur mu? kafama takılıyor. yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

depriyaja geri vitesde senkromeç devreye girmez takarken 2 saniye basip takin o kadar,eskiden bazi araçlarda cirtlama olurdu artik yeni çikan hiç bir arabada anindads taksaniz ses duyamassiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

Orijinalden alıntı: -TDI-

Usta şu olayı bir anlat gözünü seveyim gerçi araca da kıyamıyorum ama bir zararı var mıdır ?

Aracın şanzıman oranına göre değişir , araç yükte iken (yokuşta vs) deneme derim ama olay şu şekilde ,

Hani araçla hızlanırken vites değiştirmek istediğin bir devir var ya , hani artık değiştireyim Dediğin devir ,Arabanın vites istemeye başladığı devir , nasıl anlatsam misal ; işte o bende 2700 D/D gibi bişey. O devirde 2 den 3 e , 3 den 4 e atıyorum, elimle uyguladığım kuvvet ise öncekinden Yüzde 10 fazla oluyor.

Genelde düz yolda Yaparım , bir kaç denemeden sonra zaten tam devri bulursunuz, bi iki cart cirt sesinden şanzımana zarar gelmez,

Özellikle arabada Şoför birileri varsa Napıyosun sen ya ! Bakışları paha biçilemez. Hepsine ayrı hikaye uydururum, buna otomatik taktırdım falan

Yarın bende deneyim hocam araba e46 320d.Debriyajsız geçişe alışıp debriyajı unutmayalım sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassa -- 6 Ekim 2015; 21:55:06 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.