Şimdi Ara

DEBRİYAJA BASMADAN VİTES GEÇİRMEYE ÇALIŞMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu gün arabamı garaja park ettim fakat tam giderken tam yanaşmadığımı görüp az daha yanaşıyım dedim. arabaya bindim çalıştırdım, geri vitese tam takacakken cırrtt diye bi ses çıktı hemen geri çektim, yani geri vitese tam takmadım. sizce arabama bişey olmuş mudur, yada bi sıkıntı olur mu? kafama takılıyor. yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Hiçbişey olmadı merak etme
  • hiç birşey olmaz.Kısa süreli cırtlatmalar zarar vermez denebilir.Israrla debriyaja basmayıp, cırt sesini 1 dakika boyunca zarar gelir belki.
    Ayrıca debriyajsız çoğu manuel vites değiştirir.Özellikle 3. 4. ve 5. vitesten debriyajsız çok rahat boşa alabilirsiniz arabayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

hiç birşey olmaz.Kısa süreli cırtlatmalar zarar vermez denebilir.Israrla debriyaja basmayıp, cırt sesini 1 dakika boyunca zarar gelir belki.
    Ayrıca debriyajsız çoğu manuel vites değiştirir.Özellikle 3. 4. ve 5. vitesten debriyajsız çok rahat boşa alabilirsiniz arabayı.
    o kadar kolay bozulmaz merak etmeyin. herkes aynı hatayı mutlaka yapar.
  • arada olur debriyaj ayırmamıştır. Debriyaji yenileyin düzelir.
  • debriyajı yenileyin derken, anlamadım kusura bakmayın, baskı balatayı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: absolut2055eab754ee

debriyajı yenileyin derken, anlamadım kusura bakmayın, baskı balatayı mı?

Hayır hocam attığınız vitesten boşa alıp tekrar debriyaja basarak atmak istediğiniz vitese atmak debriyajı tazelemek yenilemek demektir.
  • Genelde fiatlarda geri viteslerde cartlama sesi kronik diyebilirim
  • turbocharger41 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim aydınlattınığınız için. burdan cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler.
  • quote:

çok teşekkür ederim aydınlattınığınız için. burdan cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler.

Ne demek hocam. Kazasız belasız sürüşler dilerim iyi geceler.
  • hsn_33 kullanıcısına yanıt
    yok hocam aracım vw jetta, yeni teslim aldım da biraz pimpirikleniyor insan
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbocharger41

quote:

debriyajı yenileyin derken, anlamadım kusura bakmayın, baskı balatayı mı?

Hayır hocam attığınız vitesten boşa alıp tekrar debriyaja basarak atmak istediğiniz vitese atmak debriyajı tazelemek yenilemek demektir.

Alıntıları Göster
    5-6 kere yapmışımdır daha birşey olmadı merak etme.

• Buralarda fazla gezinme bu aralar
    Forumda VW diyeni taşlıyorlar bu aralar
  • hsn_33 kullanıcısına yanıt
    vurmayın öldük yeter :D
  • quote:

vurmayın öldük yeter :D
    Siz de haklısınız tabi o kadar çok para verince ses çıkmaması gerekiyor, üstüne bide vw jetta olunca, foruma girip bunun gibi saçma bir sebepten, ki cidden saçma konu açıyorsanız saygı duyarım.

Oyuncağınız hayırlı olsun, kazasız belasız.
  • Ben yolda giderken debriyaj kullanmadan değiştiririm bazen. En ufak ses de çıkmaz. Rus arkadaşım lada kullanırken öğretmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Ben yolda giderken debriyaj kullanmadan değiştiririm bazen. En ufak ses de çıkmaz. Rus arkadaşım lada kullanırken öğretmişti.

Şu olayı çok yapmak istedim ama bir türlü yapmadım.Yarın denesemmi diye düşünüyorum.Mesela 2den 3 e atarken tam devri tutturmak önemli felan diyorlar kaçıncı devirde atıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Ben yolda giderken debriyaj kullanmadan değiştiririm bazen. En ufak ses de çıkmaz. Rus arkadaşım lada kullanırken öğretmişti.

Şu olayı çok yapmak istedim ama bir türlü yapmadım.Yarın denesemmi diye düşünüyorum.Mesela 2den 3 e atarken tam devri tutturmak önemli felan diyorlar kaçıncı devirde atıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Babanız işe gitmek için aracı kullandığında birşey olmuşsa anlayacaktır

• absolut2055eab754ee kullanıcısına yanıt
    Olumsuz yorumların hiç birine aldırma . Değiştirmek isteyen kendi balatasını mı değiştirir , şanzumanımı değiştirir naparsa yapsın . 100'lerce kez yaptım hiç bişe olmaz . Vitese tam sokamazsan veya araç durmadan geri vitese takmaya çalışırsan . Gelir bi cırt sesi . Yıpratır zamanla yapmamaya dikkat et ama kayda değer bi problem değil yani herkez yapıyordur .
  • sadri.abi kullanıcısına yanıt
    Usta şu olayı bir anlat gözünü seveyim gerçi araca da kıyamıyorum ama bir zararı var mıdır ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.