Şimdi Ara

Sararmış Farlara Çözüm Burda ( Video )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracımda Farlarda ki sararmalardan kurtulmak için jel bakıyordum ama youtube'da gezerken
    bir videoya denk geldim.

Diş macunu ile bez

Evet sararmaları alıyor cidden. Denedim 1 saatlik uğraşın sonunda bayağı bir fark oldu

Olan koluma oldu sadece bayağı bir yordum. Pasta makinası ile daha basit olacağı yönündeyim

işte videosu

• illa diş macunu olmak zorunda değil içinde ince aşındırıcı olan her şey üstte kalan sararmış tabakayı sıyırır ve farlarınızı temiz gösterir
    ayrıca bir çakala denk gelmesseniz bu işi sanayide cüzzi miktarlara yaptırabilirsiniz
  • Kesin deneyecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunu megane forumunda duydum. Deneyeceğim yanlız araba üreticileri neden kalitesi kötü far kullanıp bizi bu hale düşürüyorlar anlamış değilim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hafta sonu sanayide megane nin farları parlattılar.önce taş motoru gibi birşeyle zımpara,sonra ıslak zımpar ile zımparalandı,sonra pasta cila,sonra cila ile orjinal gibi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

hafta sonu sanayide megane nin farları parlattılar.önce taş motoru gibi birşeyle zımpara,sonra ıslak zımpar ile zımparalandı,sonra pasta cila,sonra cila ile orjinal gibi oldu

Hocam kac lira odediniz toplam?

• quote:

Orijinalden alıntı: husegundogdu

quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

hafta sonu sanayide megane nin farları parlattılar.önce taş motoru gibi birşeyle zımpara,sonra ıslak zımpar ile zımparalandı,sonra pasta cila,sonra cila ile orjinal gibi oldu

Hocam kac lira odediniz toplam?

ben sadece işlemi izledim.izmitteysen yönlendirebilirim ama fazla birşey tutacağını sanmıyorum 20-30 geçmez
  • dıştan oluşan sararmalara karşı söylenenler etkili olur ancak farın iç kısmı kararmışsa bu yöntem pek işe yaramaz, farın içi açılıp temizlenmesi gerekir ki bunu da yapması çok kolay değil (kolay da farı doğru düzgün kapatmak pek mümkün olmuyor, zamanla su alıyor)
    ben farlarımı dıştan parlattım ama içten de sararma-lekelenme mevcut o yüzden yapacak birşey yok ya farın zamanla su alma ihtimalini göze alıp far içi temizlik de yaptıracaksınız ya da böyle idare edeceksiniz
  • Dışta olan kararma(sararma) arabanın yıllar içerisinde camına değen milyonlarca toz parçasının etkisidir. Ne kadar kaliteli cam koyarsanız koyun o camda bu lekelerin olması gayet doğal.
    Bez yerine diş fırçası ile uygulanışını izlemiştim bu olayın çok daha çabuk çıkıyordu. Bence de fırçayla yapmakta fayda var. Fırçanın kılları camın o küçük yüzeylerine daha kolay ulaşacaktır.
  • 13 senelik opel vectraya deneyelim bakalim duzelicek mi.sadece sol far sarardi

•  Sararmış Farlara Çözüm Burda ( Video )
  • Arkadaşlar farların dıştan sararmalarına çizilmelerine pasta çözümdür evet ancak içten sararmalara veya lekelere benim kendi çözümüm var.

Farları söküp far motorunu ve ampülleri çıkartın. Bir kovaya çamaşır suyu ile birlikte su doldurup farı içine bırakın. Her tarafına su dolacaktır sonra çıkartıp kurumaya bırakın. Emin olunki en ufak leke kalmaz içten dıştan ilk günki gibi olur.
  • cam farlarda bu sorun yok.Plastiklerde sorun var
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Sararmış Farlara Çözüm Burda ( Video )

Araba bununla polisaj yapıcan süper olur.
  • sararmış farlara, zımpara uygulamadan çok verim alınmaz, tekrardan sararabilir,
  • diş macunu ile sildiğiniz zaman bardaktaki çay/kahve lekeleri de çıkıyor.. deneyin
  • 15 senelik megane'da zerre sararma yok. bakalım kuzeni 308 de aynı performansı gösterebilecek mi?
  • Diş macunu uyguladıktan sonra buna bir de cila yapmak lazım. Normal kaporta cilası olur sanırım.
  • Diş macunuyla ovdum megane 2 nin farlarını biraz açılma oldu gibi ama bayaa bi uğraşmak lazım galiba ben çok uğraşamadım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Misvak ile daha iyi sonuç gösterir belki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.