Şimdi Ara

Dik yokuşta geri viteste araba kaldırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
18.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce acemi arkadaşlar için dik yokuşta 1. viteste araba kaldırmaktan bahsedilmiş. Sorum şu; dik yokuşta geri geri araba kaldıracaklara bi tavsiyeniz varmı? biraz önce çok dik ve dar bi yokuşta başka bi arabayla kafa kafaya geldik. mecbur geri geri gitmek zorunda kaldım fakat 2,3 defa stop ettirdim en sonunda yüksek devir verip ayağımı kavrama noktasında tutunca malumunuz koku geldi ve yine stop.. daha önce defalarca dik yokuşta geri geri çıktığım olmuştu ama niye böyle yaptı anlamadım. en son sağolsun taksici abimiz biraz geri aldı ve sorun çözüldü umarım bana ve diğer arkadaşlara faydalı olur. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dik Yokuşta Geri Viteste Araba Kaldırma

Dik yokuşlarda geri gitmek, özellikle yeni sürücüler için zorlayıcı bir manevra olabilir. Ancak, doğru tekniklerle, yokuşta geri viteste araba kaldırmak güvenli ve kolay bir şekilde yapılabilir.

Yokuşta Geri Geri Nasıl Gidilir:

• Aracını yokuşun başında durdurun.
    • El frenini çekin.
    • Vitesi boşa alın.
    • Sol ayağınızı fren pedalına, sağ ayağınızı gaz pedalına hafifçe yerleştirin.
    • El frenini yavaşça bırakın ve aynı anda gaz pedalına hafifçe basın.
    • Aracınız geriye doğru hareket etmeye başlayınca fren pedalını bırakın ve gaz pedalına daha fazla basın.
    • Aracınızın hızını ve yönünü kontrol etmek için gaz pedalını ve direksiyon simidini kullanın.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Dik yokuşlarda geri giderken her zaman yavaşça ve kontrollü bir şekilde ilerleyin.
    • Fazla gaz vermeyin, aksi takdirde aracınız kontrolden çıkabilir.
    • Geri giderken görüş alanınızı engelleyecek herhangi bir nesne olmadığından emin olun.
    • Aracınız yokuşta geri gitmiyorsa, el frenini daha sıkı çekmeyi ve gaz pedalına daha fazla basmayı deneyin.
    • Yokuşta geri viteste park etmekten kaçının. Bunun yerine aracınızı yokuş yukarı park etmeyi tercih edin.

Bu teknikleri uygulayarak, dik yokuşlarda geri viteste araba kaldırmayı güvenle yapabilirsiniz. Güvenli sürüşler!

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar daha önce acemi arkadaşlar için dik yokuşta 1. viteste araba kaldırmaktan bahsedilmiş. Sorum şu; dik yokuşta geri geri araba kaldıracaklara bi tavsiyeniz varmı? biraz önce çok dik ve dar bi yokuşta başka bi arabayla kafa kafaya geldik. mecbur geri geri gitmek zorunda kaldım fakat 2,3 defa stop ettirdim en sonunda yüksek devir verip ayağımı kavrama noktasında tutunca malumunuz koku geldi ve yine stop.. daha önce defalarca dik yokuşta geri geri çıktığım olmuştu ama niye böyle yaptı anlamadım. en son sağolsun taksici abimiz biraz geri aldı ve sorun çözüldü umarım bana ve diğer arkadaşlara faydalı olur. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
  • Bende acemiyim öyle bir durumda el frenini çekip geri vitese alıp gaza hafif kademeli yüklenerek el firenini indiriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. viteste nasıl kaldırıyorsanız aynı şekilde kaldıracaksınız hocam. Hatta bunun size faydası dahi var, 1. viteste patinaja düşürme olanağınız fazla iken geri viteste bu oran düşüktür.

El freni çekip aracın tam kavradığı, hareket edeceği zaman el frenini indirebilirsiniz ekstra olarak.
  • bende acemiyken ikitelli org san bölgesinde önümde duran volvo s60 a geçirecektim geri geri el fereni ile arabayı resmen anırttım baya bi koku geldi şükür volvoya dokunmadım bile.:) manuel araçlar için aşırı dik yokuşlar el frensiz bazen sıkıntı olabiliyor ne kadar usta olursan ol milimlik olay kavrama noktasıı tutturamadınmı dokunaibliyosun öne arkaya.o yüzden en güzeli tam otomatik araba özellikle istanbul gibi bir yerde.
  • önden çekiş küçük motorlu araçlar genelde dik yokuşta geri gitmekte zorlanır, baskı balataya da zarar verir, patinaj çekmemek avantaj gibi gözükse de aslında tam tersidir bu durumlarda, araç önden çıkarken ara ara patinaja kalması yükü baskı balatadan alıp lastiklere verir, hem daha da hızlanıp aracı rahatlatırsınız hem de balata sıyırması oldukça azalır
  • El freninin çekin. Normal bir şekilde kaldırmaya çalışın. Tam arabada geri hareketi hissetiğiniz anda azar azar el frenini indirin ve gaza biraz daha dokunun. debriyajı azaltın. Araba harekete başladığında da debriyajtan tamamen çekmeyin. Hafifçe tutun. Duracağınız zamanda Debriyaja tamamen basıp fren ile durun ve el frenini tekrar çekin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yokuşta arabayı kaldırmak ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.