bi (zengin) arkadaş, müzik seti yerine deck sistem almaya çalışıyor. hani bütün parçalarını kendi topluyosun, toplama müzik seti yani dedim, lan onlar çok pahalı, o da dedi ki ama olm ses kalitesi var, ayrıca kolonları da kendin alıosun git en gacırtını al, m.setinde böle bişi yok. dedi.. mantıklı ancak... pahalı be gülüm babasına sölemiş, olur demiş! bu işlerden anlayan birileri var mı bu forumda?? sony'nin sitesine baktım, QS bi de ES Series die geçio.. nası bişi bunlar?? seçim yapacak bu şimdi.. onun adına yardım edin..
okay.. bi de gerisini nası yani?? ben öle gacırt işlerden anlamıom.. yani bi deck sistem toplama için ne almak gerekio?? bi tape deck bi cd player bi anfi radyo için napcaz bi de kolon..
bi de: receiver ne işe yarar??
Ayrık bir müzik sistemi için alınabilecek parçalar : Stereo Amplifikatör Kaset Tape Deck CD Player Tuner (Radyo) Bir çift kolon
Ampli+tuner yerine, receiver alınabilir. Receiver, içinde hem ampli hem de radyo barındırır. Yeni receiverlarda, digital giriş (dvd'den) ve 5 veya daha fazlası kanal digital ev sinemasi (dolby digital ve dts) için processör ve 5 kanal ampli bulunur. Bu receiverlara 5.1 hoparlör sistemi (2 ön, 1 merkez, 2 arka hoparlör ve bir subwoofer) bağlanabilir, amacın sadece müzik dinlemekse sadece ön hoparlör çıkışlarını kullanıp, 2 kolon da bağlayabilirsin (ileride ev sinemasına geçerken ilave hoparlörleri alırsın.) Eğer böyle bir sistem düşüneceksen, cd player yerine bir dvd player alırsın. CD'leri de ordan dinlersin. Ama dvd playerların, müzik cd'sindeki ses kalitesi genelde bir cd player'ınkinden kötüdür.
Sony, kenwood, technics orta kalite şeyler. Paraya kıyacaksa aşağıdakileri bir araştır derim.
cd deck; denon kaset deck; nakamishi 5.000in altındaysa receiver; (radyo+anfi) marantz olabilir. Anfiyi ayrı alacaksa (receiver alsa bile) tercihen lambalı alsın (sesi mosfetlilerden daha iyi). Kolonlar; sanırım B&W kurtarır (kevlar olanlar daha iyi, bunların hoparlörleri genelde sarı oluyor). Daha iyileri 10.000in üzerinde
İllede alacaksa profesyonel ses sistemleriyle uğraşan bir arkadaş var. Ben yıllardır uğraşmıyorum. O daha iyi bilir.
Bu profesyonel sistemler,Technicsler falan iyi hoş da,yani sadece kaset için de bu kadar paraya kıymaya değer mi?
Çok fark ediyor. Paran varsa kıyabilirsin. Ben para yetişmediğinden soğudum.
Sadece kaset deck için bence değmez. Çok daha iyi olacağı kesin ama, kasetin sınırlı kalitesi ve düşük işaret/gürültü oranı nedeniyle sistemin tam verimini asla alamazsın, o kadar masrafa değmez. Ama yanına iyi kalite bir de cd player alırsan o zaman farkı anlarsın. Gergozenin dediği gibi bu işler masraflı ve sonu olmayan işler. İyinin iyisi her zaman var. Bu merakı hastalık derecesine vardırıp, 100.000 dolarlık müzik setleri kuran (sadece 2 metrelik bir çift hoparlör kablosuna 12.000 (onikibin) dolar sayabilen !!!!!) ve hala da mutlu olamayan insanlar tanıyorum.
Bu tür sistemler iyi bir çalma ve kopyalama kalitesine sahip.Ayrıca şarkıları otomatik bulma ve daha bir çok fonksiyonu var.Ama diğer masraflar konusunda haklısın.O kadar paraya acayip sistemler döşeyebilirsin...
gergözen, üstat kev ler acaba benim bildiğim kef lermi . gerçekten kaliteli kolonlardı benim param olsa anfive cd deck - denon kaset deck - technics 575 kolon - infinity (geçen senelerde carrefourda vardı promosyon yapmışlardı tanesi 850 milyon falandı ), bulabilirsem jamo BX 200 subwoofer - dantax bu saydıklarım mütevazi parçalar yoksa bizde biliyoruz nakamısı veya harman cardon almayı :)
bang olufsen ve harman kardon tavsiye ederim parası bolsa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme