Şimdi Ara

Dedemin babası 1901 doğumlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cumhuriyet ilan edildiğinde 22 yaşındaymış

Ben 22 yaşındaykende pandemi vardı

Üstelik dedemin babası karsta toprak ağasıymış.

Dedemler 12 kardeş olduğu için bütün parayı yemişler bizede 3 ün 1 i kaldı.

Sizinde dedeleriniz zengindir.

En kötü 1400 lerde 1500 lerde yaşamış atalarınız zengindi belkide osmanlıda sarayın içindeki devlet adamlarından biriydi.

Bu dünya boş

Bem dedemin dedesi kim bilen yok ailede.

tek bilinen iran tarafından geldiğimiz

aynı şey sizin içinde geçerli

Sizin torununuzun torunu sizi bilmeyecek.

Sadece bir istatistik olarak kalacaksınız torunuzun torununun zamanında sizi ailenizden hiçkimsr bilmeyecek sizi tanıyan herkeste sizle beraber ölmüş olacak bütün maceralarınız hayatlarınız silinip gidecek kısaca yokolmuş gibi olacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxdiag36 -- 3 Temmuz 2022; 4:2:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim dedemin dedesi kafkasyada savaş çıkınca kafkasyadaki kölelerini de alıp osmanlıya gelmiş. halbuki bas git amerika falan dimi... sene 1860 civarı. babam ben 9-12 yaşında iken bir adamı gösterdi.adam gayet iyi görünümlüydü. şu adam varya dedi, evet dedim.. o adamın dedesi bizim köleydi köyde bizim ayak işlerini yapıyodu bunlar dedi.

dedemin dedesi sağlammış, dedem de köyün muhtarıydı ve çok ciddi toprakları vardı. sonra 4 karı 6-7çocuk yapmış dedem.bölüne bölüne tarlalar bişey kalmadı. en tırt hayatı olan benim peder oldu. benim de durum iyi yine.maddi sıkıntım yok. peşin 20-25 daire alırım trink para. ama hepsini kendim yaptım sıfırdan. dedelerin babanın desteği değil zararı oldu.herkes kendi vaktini dolduruyor gidiyor. keyfine bak ve sana verilen vakti iyi değerlendir.çoluğuna çocuğuna bişeyler bırak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 3 Temmuz 2022; 9:23:44 >
  • Yunan adasının birinden büyük dedem gelmiş sonra evlenmiş 100 dönüm toprak almış oğluna vermiş oğluda bir kızla evlenmiş oğulları olmuş oğullarıda bir çalışkan boylu poslu yakışıklı biriymiş sabah para kazanmış akşam ders çalışmış bilgisayar radyo vb. Zart zurt öğrenmiş biriyle evlenmiş sonra ben doğmuşum işte dedeminde annesi hala yaşıyor atatürkü cumhuriyetin ilanını filan görmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 3 Temmuz 2022; 9:32:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sen de o zaman cocuk yapma torunun da olmasın meseleyi bu sekilde cözersin.. Haydi hayırlı yok olmalar saygılar..

• Dedenin babası 13 yaşındayken 1. dünya savaşı başladı, 17 yaşına geldiğinde dünya savaşı bitti. Sonra da kurtuluş savaşı başladı.

Bilseler ne fark edecek, ne yararı olacak

• dedenin dedesi şu an yaşasa maksimum tanıtabileceğin kişi deden olurdu. gerisini tarif etmeye çalışmak portakaldaki vitamini anlatmaya çalışmakla eşdeğer.
    ayrıca 200 yıl önce yaşamış birisi rahat şu anda 200 kişiye genetiğini aktarmıştır. belki sen sadece o kişinin genetiğinin bir kısmını taşıyan, toprağının bir kısmını işlemeye devam eden birisi olurdun. köyünün manzaradan filan bahsederdin.
    düşününce şu anda yaşayan bir hemşerinden farksız. o kadar da yakın değil miyiz ne?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde annemin dedesi 1900’den önce doğmuş
    Tekke şeyhi imiş
    Şeyhlik hala ailemizde. Tekkeler kapatıldığında “paşa haklı” demiş, paşayla fotoğrafı da var. Desteklemiş gazi Mustafa Kemal paşayı.
    Çok zenginmiş, zenginliklerini Arabistana götürmüş. Akıbeti meçhul.
    Tekkenin elinde çok değerli tarihi mal varlıkları vardı. Onlar fena yendi.

“Tanrı ile konuştum, şunları emretti” diyen insanları sever sayarım ama inanmıyorum dediğimde biraz olaylar oldu. Ortadoğu kaynaklı dinlere inanmamanın normal olduğunu da pek anlatamadım. Oluruna bıraktım.

Şeyhlik şimdi kuzenimde. İlim yaptığı söyleniyor. Akademik olarak ailemizin en başarısız kişisi ama iyi çocuktu. Tabii artık yaşlı başlı adam oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 6 Temmuz 2022; 13:36:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.