Şimdi Ara

Deep Freeze ve Windows 8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhabalar. Umarım konuyu doğru bölüme açmışımdır. Yanlış olmuşsa kusura bakmayın.

Bir okulda BT öğretmeni olarak çalışıyorum ve faz-2 akıllı tahtalarımı mevcut. windows 8.1 64 bit işletim sistemi kurulu. Okullarda ne yazık ki öğretmen flash disklerinde çok fazla virüs olduğu ve bilinçli kullanılmadığı için Deep Freeze ve benzeri programlar kullanmak zorunda kalıyoruz.

Problemim şu:

Hiç bir sorun yokken ve gayet düzgün şekilde çalışırken tahtaya deepfreeze kurunca, birkaç defa kullanımdan sonra otomatik onarım ekranı geliyor. Bu ekranda etkileşimli tahtanın dokunmatiği de çalışmıyor. Bu hatayı nasıl önlerim? En son 8.30 sürümünü denedim. Daha eskileri de denedim ama problem aynı.

Birkaç haftadır denemeler yapıyorum ama bir türlü sorunu çözemedim. İnternette de çözebilene rastlamadım. En son çare sizlerden yardım istemek kaldı.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

• Windows 8 ile uyumlu versiyonu yuklediginize emin olun. Bit konusunda da aynı şekilde. Eğer eminseniz farklı surum deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    8.30u denedim olmadı. Destekliyor yazıyordu ama yine de pratikte Programın desteği olmaması gibi bir ihtimal de var elbet. Ama başka koruma programları da benzer sorunlar veriyor. Yine de 8.31 sürümünü bulabilirsem deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yskl -- 8 Nisan 2016; 10:45:57 >
  • yskl Y kullanıcısına yanıt
    bıraz dusuk versıyonları deneyın bırde. Yenı surumlerde bır bugda olabılır tabı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: samtiger

bıraz dusuk versıyonları deneyın bırde. Yenı surumlerde bır bugda olabılır tabı..

7.0 sürümünden 8.30 sürümüne kadar 7,8 deneme yaptım ancak sorun çözülmedi. Elime geçen tüm farklı sürümleri tek tek deniyorum. Teşekkür ederim.
    Selam BT hocam..
    Size aşağıdaki vereceğim linke gönderdiğim Deep Freeze Enterprise 8.20 ve 8.30 kuruluma hazır olan(kendim için özel hazırlamıştım bunları ve Win7, Win8.1, Win10 işletim sistemlerinde sorunsuz çalışmaktadır) bu sürümleri kullanabilirsiniz.

EXE'lerin sonunda Şifresi yazılı (3) ve bu şifreleri istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Deep Freeze'yi kaldırmak için, önce devre dışı bırakıp sonrasında hangisini kurduysanız, o kurduğunuz EXE ile kaldırmak durumunda olduğunuzu hatırlatmakta yarar görüyorum.

EXE'ler sadece C: birimi içindir. D: birimi veya dahası varsa, onlar kuruma altına alınmazlar.
    Kolay gelsin..

Link:https://yadi.sk/d/noCHseqRqr7eo

Diğerlerini de denemene gerek yok okadari başarılı olmadıysa diğerleri de zor olur heralde. Ustad farklı bir çözüm deneteyim sana aşağıda belirttiklerim windows hatalarını bozuk dosyaları düzeltmek amaçlıdır. Mavi ekran sorunlarını vs düzeltme ihtimali çok çok yüksek. Yine altını çizerek belirtiyorum bu islemler uzun sürebilir hatalı dosya çok ise o yüzden kesinlikle yarıda kesme

cmd.exeyi yönetici olarak açın ve sfc/scannow yazın %100e kadar dolmasını bekleyin ardından chkdsk /c /r /f yazın ve çıkan soruya yes no yazıyorsa y, evet hayır yazıyorsa e yazın enterlayin ve sistemi yeniden başlatin(sistem hata doğrulaması yapacak uzun sürebilir yarıda kesmeyin)
    Yeniden baslattiginda herhangi bir sayıda sabit kalması sorun değil mutlaka bekle saatler sursede bekle. Elbet direk %100olarak atlayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Magic Os 8 ve Nova Launcher
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. İki öneriyi de deneyeceğim. Onarım hatasını düzeltsem dahi birkaç kapanmadan sonra tekrar ediyor. İşin kötüsü tahtalar fare olmadığı ve dokunmatik bu ekranda çalışmadığı için çoğu zaman fişini direk çekiyorlar. O yüzden sorunu ivedilikle çözmem şart.

8.20 ve 8.30 sürümlerini daha önce denemiştim ancak bu sizin yaptığınız olduğu için deneyeceğim. Teşekkür ederim.

İlginiz ve cevaplar için tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yskl -- 9 Nisan 2016; 19:30:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam BT hocam..
    Size aşağıdaki vereceğim linke gönderdiğim Deep Freeze Enterprise 8.20 ve 8.30 kuruluma hazır olan(kendim için özel hazırlamıştım bunları ve Win7, Win8.1, Win10 işletim sistemlerinde sorunsuz çalışmaktadır) bu sürümleri kullanabilirsiniz.

EXE'lerin sonunda Şifresi yazılı (3) ve bu şifreleri istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Deep Freeze'yi kaldırmak için, önce devre dışı bırakıp sonrasında hangisini kurduysanız, o kurduğunuz EXE ile kaldırmak durumunda olduğunuzu hatırlatmakta yarar görüyorum.

EXE'ler sadece C: birimi içindir. D: birimi veya dahası varsa, onlar kuruma altına alınmazlar.
    Kolay gelsin..

Link:https://yadi.sk/d/noCHseqRqr7eo

Otomatik onarım sorunu verdi bu da. İşin ilginci her defasında 3. açılışta veriyor hatayı. Kurmadığımda sorun yok. İmaj temiz. Neden yapıyor anlamış değilim. Yine de teşekkürler cevap için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yskl -- 11 Nisan 2016; 12:09:40 >

Selam
    Tahminimce farklı bir disk formatında çalışıyor sistem.. Bunun başka bir yöntemini kurup deneyin bakalım durum ne olacak?
    Disk GPT formatında ise, bunu MBR formatına dönüştürün ve diske sistem kurarken önyükleme bölümünü kurulacak olan C: birimi ile birleştirin. Yani disk tek parça olarak C: birimi halinde olacak.
    Birleştirmek için diskin kurulacak alanı alttaki Sil seçeneğine tıklayın ve ardından ayrılmış olan önyüklemeye gelerek, alttaki Genişlet simgesine tıklayın. Bu şekilde sistem diske tek birim(C:) olarak yüklenecek ve sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.