Şimdi Ara

Windows 7 Ultimate

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 1 ay önce windows 7 home basic olan bilgisayarımı windows 7 ultimateye yükselttim.İlk başlarda kasmıyordu.Ama şimdi çok pis kasıyor.Sistemim şu;
    İşlemci:Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz 2.20 GHz
    Ram:4,00 GB
    Sistem türü: 64 bit
    Model:HP Pavilion g6 Notebook PC
    Görüntü Bağdaştırıcıları:Intel(R) HD Graphics Family ve Radeon (TM) HD 7450M
    Arkadaşlar kasmanın sorunu ultimate ise nasıl geri çevirebilirim? Söylerseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Sarıkaya

Arkadaşlar ben 1 ay önce windows 7 home basic olan bilgisayarımı windows 7 ultimateye yükselttim.İlk başlarda kasmıyordu.Ama şimdi çok pis kasıyor.Sistemim şu;
    İşlemci:Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz 2.20 GHz
    Ram:4,00 GB
    Sistem türü: 64 bit
    Model:HP Pavilion g6 Notebook PC
    Görüntü Bağdaştırıcıları:Intel(R) HD Graphics Family ve Radeon (TM) HD 7450M
    Arkadaşlar kasmanın sorunu ultimate ise nasıl geri çevirebilirim? Söylerseniz sevinirim.

bu kasmanın nedeni ram olabilir,işlemci olabilir,çöp dosyalar olabilir,hdd kaynaklı olabilir.Bunun dışında İşlemci ve ram kullanımı ne durumda? Bir virüs sisteme bulaşıp işlemci ve rami sömürüyor da olabilir?
    Ayrıca home basic e dönmek için yeniden temiz kurulum yapmak lazım.

• Yani format atmalıyım.Ancak tarattım bilgisayarı virüs bulmadı.Ayrıca ram ve işlemci kullanımına nasıl bakılır bilmiyorum.Hdd kontrolünüde yapmaya başlıyorum.
  • quote:

Yani format atmalıyım.Ancak tarattım bilgisayarı virüs bulmadı.Ayrıca ram ve işlemci kullanımına nasıl bakılır bilmiyorum.Hdd kontrolünüde yapmaya başlıyorum.

Sürekli temiz tut. Bak ben sana yaptıklarımı şöyle sıralıyım :

1. İşletim sistemim lisanslı
    2. Antivirüs lisanslı.
    3. CCleaner lisanslı
    4. C - kullanıcılar - ben - appdata - loca - temp içini boşaltıyorum.
    5. Yine appdata içerisinde bilmediğim ve benim kurmadığım ne kadar program - oyun klasörü varsa siliyorum.
    6. C - windows - prefecth içini boşaltıyorum.
    7. C - windows - temp içini boşaltıyorum.
    8. CCleaner programında "boş alanı sil ve kayıtlı şifreler hariç tüm tikleri işaretleyip öyle temizlik yapıyorum.
    9. En az 3 haftada birkaspersky, Avira ve Eset rescue diskleri ile detaylı virüs taraması yapıyorum.
    10. Yine CCleaner programında araçlar sekmesinde başlangıçta diye bir seçenek var. Oradan sistem açılışına kendini atan programları kaldırıyorum. Bunu msconfig den de yapabiliriz. Bi tek antivirüs kalıyor orda.
    11. İki üç günde bir disk analizi yapıyorum. Eğer parçalanma varsa birleştiriyorum.
    12. Program Files x86 ve diğer programk files ı sık sık kontrol edip, bilmediğim bir program yüklenmiş mi bakıyorum.

Bunları bir dene bakalım..

Ayrıca bir mesaja cevap yazarken sağ üstte alıntı veya cevapla seçeneğini kullan ki o kişiye de bildirim olarak gitsin. Yani cevap verdiğinden haberdar olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yani format atmalıyım.Ancak tarattım bilgisayarı virüs bulmadı.Ayrıca ram ve işlemci kullanımına nasıl bakılır bilmiyorum.Hdd kontrolünüde yapmaya başlıyorum.

Ayrıca masaüstünde sağ tıklayınca araçlar sekmesinde cpu ve ram kullanım oranını gösteren bir araç var Windows a ait. Onu masaüstüne ekleyip sık sık kontrol edebilirsin. Bunun yanında görev çubuğuna sağ tıklayıp görev yöneticisini açıp orada işlemler olması lazım, bi sekme var. Oradan da hangi uygulamanın nr kadar işlemci ve ram kullandığını görebilirsin.

• i3 işlemcili bilgisayarlarda Windows 7 sürümleri arasında donanım sıkıntısı yaşamak olanaksız.

1. adwcleaner
    2. Malawarebytes antivirus

Kurup çalıştırıp tarama yapın. Windows 7 manager indirip kurun ( 15 gün full deneme sürümlüdür ), tek tıklamalı sistem taramasından başlatıp çıkan ilk soru penceresinde alt kısımda ki en üst kareyi tıklatın okelyin.
    Sonraki pencerede tüm kutucukları işaret edin ve bir çay için.
    Çöp kutusunu boşaltın ve Auslogics BoostSpeed indirin ( ****larindir de tam sürüm var ).
    Otomatik tarama sonrasında tüm araçlar içerisinden "otomatik internet iyileştirme" uygulamasını çalıştırın.
    Yeniden başlatmadan tüm çalışan programlarınızı kapatıp yine tüm araçlar sekmesinden "Registry Defrag" seçip tek başına o programın çalıştığına emin olduğunuzda çalıştırın. Bitince yeniden başlatmayı onaylayın. PC Başladıktan sonra siyah ekranda bir uygulamanın çalıştığını göreceksiniz ve sonunda bilgisayarınız yeniden başlayacaktır. Bu esnada elektrik kesintisi olamamasını temenni edin.

Bilgi,sayarınız açıldığında "O&O defrag" programını indirin ( paralı olsada bir müddet tam kapasiteli çalışacaktır ). C: sürücüsünü start butonun altında ki 2. seçenekle defrag edin.

Eğer sıkıntı devam ederse, C: sürücüsünde ki önemsediklerinizi yedekleyin, AOMEİ Partition Assistant ile USB başlangıç flash belleği oluşturun, "delete partition" seçip 1 taramalı seçenekli silme uygulayın.
    1 saat kadar sürebilir. Sisteminizi tekrar kurun.

Mediafire gibi dosya indirme araçlarından uzak durun.

Eğer formata varacaksa, burayıhttp://enhizliwindows.blogspot.com.tr/ ziyaret edin. Estetik değil ama video anlatımlarıyla birlikte çok nitelikli içerik bulacaksınız.

Kolay gelsin.

• Efe Yakup Karahanlı kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilgin için teşekkürler.Bunları yapmaya özen göstereceğim. Hdd de nasıl sorunlar olabilir ve sorun var mı diye kontrol eden bir program var mı? Varsa linkini verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2092D8D4 -- 4 Aralık 2024; 15:15:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 11
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • thermalix T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Format atmak için sitelere gereğim yok.Çünkü hp bilgisayarlarda recovery dinen bir program var ve oradan format atılabiliyor.Ayrıca çok uğraştırıcı olduğu için denemekten bile korktum.Ancak ilgin için teşekkürler.
  • quote:

Öncelikle ilgin için teşekkürler.Bunları yapmaya özen göstereceğim. Hdd de nasıl sorunlar olabilir ve sorun var mı diye kontrol eden bir program var mı? Varsa linkini verirseniz sevinirim.

Burayı bi oku. İlgili program orada var.
    http://kutahyatamircisi.com/genel/harddisk-ariza-tespiti-ve-cozumler

Burada da hdd tamir programı var. Full sürümünü araştır netten :

http://m.tamindir.com/hdd-regenerator/

• Advancedbsystem care yada avg pctune up oneririm. Komple sistem bakim yapar bu programlar.

• https://cloud.mail.ru/public/4Dw7/Xz1C7rR7W Hard disk ile ilgili her şeyi yapaan program
    http://youtu.be/CTX1nmsbZ0U Bu programın pratik ve basıt lisan ile kullanımı ve anlatımı Videosudur ( youtube en yüksek kalitede tam ekranda seyredebili siniz ).

Videonun tamamını izleyin, uzun değil. Belli bir aşamada Sizi ilgilendiren konuyu da geniş kapsamlı izah etmektedir.

Bu arada bilgisayarınızın "Recovery" sistemini kullandığınız vakit, içinde ki tüm verileriniz tamamen kaybolacaktır. Önlem alınız. İşiniz 3-4 saat sürebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thermalix -- 1 Temmuz 2015; 15:26:05 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.