Şimdi Ara

Deep web hakkında bilgi sahibi olanlar... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dawras

quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

quote:

Orijinalden alıntı: dawras

Silkroadin sahibini goz alici operasyonlami aldilar?
    Adamin kendi malligi yuzunden yakalandi. Sen git oyle site kur sonra bir yerde kisisel mail adresini kullan.....

Deep webi de bu kadar buyutmeye gerek yok.

Kurban olduğum ben bildiğim kadarıyla yazdım mesajın sonunda da belirttim atladığım yanlış olan yerler için özür diledim de işte aklımda öyle operasyon ajan evden alma gibi kalmış

Haberlere pek yansımadı kişisel mail falan.

Hocam kusura bakma staj yüzünden sinir yüklüyüm sana patlamış gibi oldum

Sorun değil

• Girrffe kullanıcısına yanıt
    Zaten ne kadar kötü niyetli sözde insan varsa burada yani. Burası çok derin ve iğrenç bir dünya gerçekten ama içeriklerin çok çok çok büyük bir kısmı hep bu iğrençliklerle dolu. Bir de sanal bir bilgisayar ve proxy kullanmadan girmeniz iyi cesaret olmuş yani. çünkü sadece tor'un gizlilik sağladığını düşünmüyorum ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz güzel teşekkür ederim öncelikle. Böyle söyleniyor ya hani onun için söylemiş oldum ben. Bilmişlik yapmıyorum kesinlikle. Sizin yorumlarınız da önemli benim için. Bu konuda ise gerçekten haklısınız ama. Madem ulaşılması çok zor ve sınırları bilinmiyor nasıl yüzde veriliyor?

Seviye seviye olduğu söylenmekle beraber; bunun içinde "Marianas web", "Shell closed system", "The Primarch System" denilen seviyeler de var.

İşin komik yanı da şu: Son seviye olan "Primarch System" Total internetin %40 küsürlük kısmını oluşturuyor deniliyor. (Net olmamakla beraber)

Daha da komik olan kısmını duymadık: Bu son seviye olan kısım ile ilgili bir bilgiye ulaşmak günümüz teknolojisi ile imkansız olmakla beraber, belirsiz bir alandır deniliyor. Madem imkansız ve belirsiz; o zaman nasıl oluyor da kesin rakam çıkarıyorlar? Ayrı bir espri konusu...

• Resmen boşa zaman kaybı dediginiz oldu mu peki? Çünkü bende öyle dedim...

• mysterious79 M kullanıcısına yanıt
    Pek sanmıyorum deep webin kökü biraz zor kurutulur. Zaten çoğu uyuşturucu satıcısı, sahtekar, katil vs ajan veya polis kılığında. Avlama yapıldığı için hele hiç gerek duymazlar diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: Mert##23

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Bilmeden amma abartıyorsunuz yav.

Deep web öyle geniş bir içeriğe sahip değil. .Onion sadece bilinen arama motorlarının indexlemediği indexlemek istemediği siteleri içeriyor o kadar.

Deep web içinde birde dark web dediğimiz yasa dışı içerikler var onlarda öyle eskisi gibi değil çoğu sunucu ele geçirildi basıldı kapatıldı filen. Freenet zaten FBI tarafından ele geçirildi.

Kısacası öyle çokta büyük olmayan gizlilik sağladığı için yasa dışı içerikler için uygun olan bir ağ. Adıda Onion ağı.

Geniş bir içeriğe sahip dostum. Bu yüzden buzdağının görünmeyen kısmı benzetmesi yapılmış zaten.

World wide web'e göre çok daha büyük en azından ama nasıl büyük? Çoğu büyük kısmı saçma salak iğrençliklerle vs dolu belki de yarısından fazlası...

Dediginize de katılıyorum ayrıca çoğunluğu artık deşifre olmuş durumda ama sunucuları protokol olmadığı yani bireysel olduğu için her dakika yeniden türeyebiliyorlar malesef.

Bunların dışında ulaşılamayan "Primarch System" diye son bir katmanı olduğu söyleniyor deep web'in. Bu bana çok büyük bir efsane ve uydurma gibi geliyor aslında. İnternet dünyasına istemsiz olarak ve sürekli sinyaller gönderiyormuş falan yani Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz peki?

Yok öyle bir katman. Hikaye onlar. Ben buradan daha fazlası orada vakit geçiriyorum. Kendi sosyal medyası vs. var hespalarımın çoğu orada.

Bahsedilen o ulaşılamayan yer filan dedikleri olay irc chat odalarında saatlik olarak dağıtılan adreslerden ibaret site açılır o kanala girmeye izni olanlar adresi alır girer veriyi çeker sonra site kapanır bir daha açılmaz

Başka zaman başka bir yerde başka bir adresle tekrar açılır. O kanallara girmeey izni olan kişilerde bu açılıp kapanmalardan haberdar olur olay bu yani çok gizemli bir şey değil.

Yasaklı içerikte neredeyse tamamen eritilmiş durumda FBI açımıyor her geçen gün senin bahsettiğin şahsi sunucuları barındırıldığı makineleri ele geçiriyorlar zaten en büyük barındırıcı freenet tüm makinelerini kaptırdı ve 2 yıl önce kapatıldı. Geri kalanlar çerezlik.

Dark web'i kenera alırsak deep web zaten .onion ağından ibaret ki bu gün kullanmakta olduğumuz yüzeysel internet dediğiniz yapının %10.000 /1 i kadar yoktur içeriği.

Dandirik bir ağın tüm internet ortamından geniş olması mantığa ters zaten.

Oranın tek cazibe noktası TOR browserin bir veriye ulaşacağın zaman sana random makinelerden bir yol belirleyip exit node dediğimiz bilgisayarlardan veriye ulaşman ve geriye doğru takibin çoook zahmetli olması ile alakalı. Ki bu bile riskli çünkü dediğin gibi siteler bireysel olduklarından dolayı kullandıkları hazır scriptleri pek incelemiyorlar ve bu scriptler sen veriye ulaşmak için dolaylı bir yol izlesen bile makinenin mac adresini yada hdd seri nosu gibi abudik guidik bilgileri kaydedip seni ele veriyorlar.

Örnek verelim hemen.. playpen isimli pedofili sayfası.. Bu siteyi barındıran makineleri fbi ele geçirdi. sonrasında siteye erişip sitenin kullandığı scriplerdeki bir açıktan dolayı bazı bilgileri kayıt edilmiş tüm makineleri ifşa ettiler.
    Türkiyeden o siteye giren makinelerde ifşa edildi.

Bu ifşa sonunda Trakya Üniversitesinde bir profesor hapse girdi.

Durum bu.

Belli ki bu konuda adaplı ve edepli cevap vermek üzere epey bilgilisiniz bunları görmek güzel.

Yani kesinlikle devlet sırları vs var diyorlar veya çok alt seviyeler var diyorlar ama çoğu hurafe ve amaçları milleti hayretler içinde bırakmak. Adam dediğiniz gibi niye devlet sırlarını koysun ortaya? Deep web gibi karanlık bir yerde Bitcoin ile satar yani. Ki olay bu orada. Niye kamuya açsın?

Ayrıyeten en çok güldüğüm de bu Primarch System denilen seviye oldu. Arkadaş bu kadar olur ya. Buraya girmeye günümüz teknolojisi yetmiyormuş, bu seviye internet dünyasına istemsiz sinyaller gönderiyormuş, insan tarafından oluşturulmamış falan filan... günümüz teknolojisi yetmiyorsa ve insan tarafından oluşturulmadıysa kendiliğinden falan mı oluştu bu ya?

Bende bu seviye dediklerinin gizli chat odalarından vs başka bir şey olduğunu düşünmüyorum zaten. Onlar da dediginiz gibi sürekli adres değiştiriyorlar; bir orda bir burda. Ama birbirlerinden haberdarlar tabii.

Ayrıca örneğiniz de güzel hoşuma gitti epey.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.