< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wenqax -- 7 Ekim 2024; 17:35:43 > |
Deepcool Mystique 360 lcd?
-
-
Hayırlı olsun. Cihazın testlerini paylaşmanızı bekliyorum. 14700KF işlemciye Deepcool LS720 360mm sıvı soğutma takmıştım. Performansı çok iyiydi fakat aşırı şekilde pompa sesi vardı bu sebepten ötürü iade ettim. Sonrasında ise Lian Li Galahad SL Edition 360mm aldım, hala kullanıyorum ama performansı Deepcool'a göre işlemci tam yük altında 5 derece daha sıcak çalışıyor. Memnun kalacağınızı düşünüyorum.
-
Şansa tam şuan ramlerde geldi tüm parçalar tam oldu kuruluma başlıyorum kasa yeni de :D 21 db pompa sesi vaad ediyor hadi bakalım nasıl olucak acaba kasayı kurmayı başarırsam sonuçları paylaşırım bakalım 6k lcd ekran 360 deepcool nasılmış. -
Biraz şans işi gibi gözüküyor. Benim aldığım Deepcool soğutucunun pompasını anakartım kontrol edemiyordu. İnternette araştırma yaptım benim sistemle aynı kombinasyonu yapanlar pompayı kontrol edebiliyordu. Senin aldığın soğutucuyu araştırdım. Pompa sesinden şikayetçi olanlar gördüm. Montaj sonrası umarım ses sorunu yaşamazsınız. Performans sorunu yaşamayacağınıza eminim.
-
Açıkcası ses benim için pek sıkıntı değil çünkü kasa y60 benzeri kasa ve 9 tane fan takıcam onların sesinden araya kaynar herhalde ama şuan sıvı sogutucunun 3 kasanin kendisindede 1 toplam 4 fan var 1 haftaya geliyor digerleri suanlik fan akis yonu nereye olmali ama onu cozemedim bi 4 fanla -
Ses sıkıntı değil fakat pompa sesi öyle gıcık bir şey başına gelince anlıyorsun. Tıkır tıkır sesler yapıyor. Benim kasada önde üç fan var, havayı dışarıdan alıp içeriye veriyor. Aşağıda iki fan var, havayı dışarıdan alıp içeriye veriyor. Üst tarafta ise radyatör var ve radyatörün üç adet fanı kasa içerisindeki havayı egzoz görevi görüp dışarıya veriyor. Klasik egzoz fan konumunda ise aynı şekilde kasının içindeki sıcak havayı dışarıya tahliye ediyor.
-
Deep cool ürünlerine ABD'de yaptırım uygulanıyor, kötü bir marka değil F/P kasa, psu ve soğutucuları var. -
Kanka üzerindeki macun kalsınmı yoksa tf7 macun var onumu suriyim yeni aldim -
Öncelikle yazacağim bu yorumu dikkatle okursan ne kadar şahane bir soğutucu aldığını anlarsın.. Hem Deepcool LT720 hem de Mystique 360 kullanan, vee 4 ayrı sistemde çevresine de kullandıran biriyim.. Madde madde yazacağim, umarım her soruna cevap olur, senden başka merak edenlere de cevap olur.. Merak ettiğin bir şey varsa da sor cevaplarım, bilindik marka fanboylarını es geç.
Bir kere Deepcool markasını bilmeyene kısaca Zır teknoloji cahili de geç, anlatma uzun uzun iyidir şudur budur diye boşver.. Yılların markasıdır..
2023'den bu yana LT720, 2024'de sinerji bilgisayara geldiğinden bu yana da Mystique 360 kullanan hatta ilk alanlardan biriyim, LT720'i 3 ayrı arkadaşa daha aradan geçen sürede aldırmış, kii onlar corsair'in H150'sini Arctic'in LF II 360'ini falan kullanıyorlardı hepsi şuan iyi ki LT720 veya Mystique 360 aldık diyorlar.. Arctic kullanan pompa arızası ve işlemci Heatsink'i ile alakalı sorunlar yaşadı, Arctic'den yedek parça istedi gelmedi o öyle değiştirdi, corsair kullanan ise pompa arızası verdi servis onarım için kullanıcı hatasını bahane etti ve 3000 TL para isteyince, bana sordular ne alayım tavsiyen ne diye bende direkt LT720 aldırdım.. Dediğim gibi şuan 3 tanesi LT720, biri'de Mystique 360 kullanıyor.. Bende ki Mystique 360'i da sistemi satarken arkadaş ricacı olunca hediye ettim sistem üstünde gitti, helal olsun benden yana.. Şimdi ise yedekte tee sene başında elimde bulunsun diye aldığım daha bir kere sisteme bile takılmamış Beyaz LT720 var, öylece şuan arkamda ki kutuda hala yeni sistemi kurmamı bekliyor, Intel şu yeni işlemcileri veya AMD yeni 9800X3D'i çıkarsın o da kutusundan çıkıp kullanılmaya başlayacak..
Şu ana kadar 3 LT720'de veya 2 adet Mystique 360'da ne pompa sesi ne fan sesi ne kuş civciv sesi ne duydum ne duyduk ne duydular ne işittiler.. 4'ü de canavar gibi işini misler gibi yaptı.. Hatta benim aldığım ve aldırdığım dönemde DeepCool ürün kutularına Fabrikasyon güçlü 2300 - 2350 RPM'de dönen, 0.22 amperlik, 86 CFM'li, sanıyorum 3.30 mm değerinde statik basınçlı güçlü fanları ile satıyordu.. Aradan geçen sürede o fanlar iyi soğutsada Rüzgar sesi sebebiyle LT720'lerde ki fanları 1800 RPM sınırlı 0.12 amperlik daha güçsüz fanlarla değiştirdi, onaa rağmen hala kullananlar LT720'i övüyor.. Mystique 360'da zaten komple Deepcool yeni galiba modeli FT12'di o fanları kullanmaya başladığı için onda her şey daha iyi, pompa sistemi, fanlar, radyatörler v.s.v.s..
Bir gün sistemini oldu da yeni Intel işlemcilere dönüştürürsen 1851'e uygun soket bağlantı parçaları da piyasaya düşer zaten çok ihtiyaç hissedersen soğutucuyu değiştirmeye bile gerek kalmadan direk soket uyumlu parçaları alırsın yola devam.. AM5 sokete zaten uygun geliyor sorun da kalmıyor direkt Am5 soketlere al tak bitti gitti..
Aldığın üründe Eğer ki fabrikasyon bir hata yoksa, Elektronik her zaman şans işidir saçma sapan bir sorun yoksa merak etme şahane bir soğutucu aldın.. Arctic martik fanboylarının içi boş yorumları es geç keyfine bak.. Çoğu testte ya birinci ya ikinci, Editörün tercihi ödülünü alacak kadar iyi bir soğutucu bunlar.. Tabii ki aradan geçen sürede iyinin iyisi, çok iyinin çok iyisi her zaman çıkar çıkacak ama günün sonunda şuan elindeki soğutucuda şansına bir sorun çıkmazsa senelerce yeni sıvı soğutucu alsam mı acaba sorusunu sen rafa kaldırdın.. Hayırlı olsun güle güle kullan tam bir F/P kralı Sıvı soğutucudur..
-
Saol kral cidden ağzımda ne kadar laf varsa hepsini tuttun bi seferde üstelik bunu sıfır ve 5.999tl ye aldım garantisi adıma başladı direk yani bu fiyata bu muazzam cidden şuan aklımda 2 soru var üzerindeki macun kalsamı yoksa tf7 geldi yanında hediye onumu sürsem birde sıvıyı üste takıcam bi tanede anakartın yanında var toplam 4 fan dizilişleri nasıl olmalı -
Kasa dragos north beyaz -
Rica ederim, güle güle sorunsuzca keyifle kullan..
Üzerinde gelen macun aslında çok kaliteli, Deepcool'un DM9 modeli bir termal macun ama sonuçta sen alana kadar kutusunda sürülü halde bekleyen bir macun kralı olsa etkisini az çok kaybeder.. Eee zaten elinde yepyeni termal macun varken temizle yüzeyi yenile gereksiz risk alma..
- Sıvı soğutucuyu Üste takacaksın, kasanın içerisindeki havayı dışarı atacak..
- Arkada ki Egzoz fan zaten görevini yapacak, kasa içerisindeki havayı dışarı atacak..
- Şimdi veya ileride alt tarafa takacağin fanlar, Temiz havayı kasanın içerisine çekecek, ekran kartını da ekstra soğutacak..
- Kasanın ön tarafındaki dikey bölüme şimdi veya ileride fan takarsan onlarda Kasaya temiz havayı çekecek ve içeride hava sirkülasyonu oluşturmuş olacaksın.. Alttan ve yanlardan gelen temiz soğuk hava, Üstten ve arka egzoz kısımdan sıcak hava çıkışı olarak çıkıp gitmeli..
- Alta veya ön tarafa fan takacaksan Mutlaka havayı içeri almalı. Zaten böyle bir kasada hava sirkülasyonu çok önemli çünkü direkt EN önden hava girişi yok o kasada, mecburen alt ve ön yanlardan kasaya Temiz hava girişini sağlaman lazım yoksa Tüm sistem bileşenleri normalden daha sıcak çalışır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 8 Ekim 2024; 13:8:10 >
-
Peki sogutucununı fanlar ön yüzünemi dönük bakacak arka yüzünemi -
Fanlar havayı radyatöre İtecek, radyatörden çekmeyecek.. Yani radyatörü kasanın üstüne montajla, fanları da anakarta bakacak şekilde radyatöre montajla.. Fanlar kasanın içerisinde kalacak, radyatör ile kasa arasında değil.. umarım anlatabilmişimdir.
Yani aynı şöyle olacak..
Bu arada senin anakartta uygunsa soğutucunun boruları attığım fotodaki gibi sağda Değil altına denk gelsin.. Bazen Gen5 SSD soğutucular büyük oluyor mecburen sola veya sağa döndürmek gerekiyor, çok etkilemez ama yine de borular aşağı denk gelse daha iyi olur. Direkt soğuk su sıcak su akışı dengelenmiş olur.
Yani şöyle,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 8 Ekim 2024; 13:24:13 >
-
Şimdi yandaki fan normal mi bakıcak anakarta yoksa tamtersi mi radyatördekilerde anakarta düz mü bakıcak yoksa ters mi -
Soruyu tam anlamadım ama anladığım kadarıyla yazayım..
Fanların yanlarında çizgiler olur, hangi yöne doğru döndüğü ve hangi yöne hava ittiği.. Ona göre fanı nereye hangi yönde montajlaman gerek ona göre bakacaksın düzü çaprazını sen görerek bakacaksın ona ben bir şey diyemem burdan. Yukarıda hava akımının hangi yönlere doğru olması gerektiğini ve radyatörle fanların yerleşim 1-2-3-4-5 diye yazdığım gibi olmalı...
Radyatör fanlarının Marka logosu kasa içerisine baksın, teknik kısımlar yazan 12v dc bilmem kaç amper bilgisi radyatör tarafına v.s.v.s..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 8 Ekim 2024; 13:32:0 > -
Hocam dm9 ile tf7 arasında fark varmı çok taze duruyorda sıvıdaki termal macun bilemedim -
Yanı fark çok az.. Ama burada asıl farkı şu belirliyor, TF7 daha korunaklı kendi kabında hava almadan muhafaza edilmiş şekilde mevcut, souğutucunun üzerine Sürülü gelen ise sürüleli ne kadar zaman geçti bilemezsin, belki 1 senedir orada öyle sürülü duruyor, taze gibi görünebilir ama sonuçta üzerinde şeffaf koruma kapağı olsa bile Sonuçta sürülü orada öyleee bekleyen bir macun.. Yok ben illa denemek istiyorum diyorsan da dene bak ama Bence işi garantiye al, macunu temizle güzelce kalıntı kalmasın hiç, sür yeni macunu en azından kafan rahat olur, macun yepyeni dersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 8 Ekim 2024; 13:38:46 > -
Hocam sildim ama çizikler oldu sorun olyrmu bide bi turlu kurulumu beceremedim -
Hocam herşeyi kurdum da stres testi yapmak istiyorum hangi uygulamayi onerirsiniz bu arada sistem apu daha ekran karti almadim birsey degistirirmi test de occt testi yapiyorum ama bilmiyorum guvenilirmidir kac olmali sicakliklar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X