Şimdi Ara

deepfreeze virüsten korur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    okulda ki 20 bilgisayarın hepsine koruma amaçlı deep freeze kurdum.
    acaba bu deep freeze bilgisayarı virüslerden de koruyabilir mi?

yoksa hiç bir etkisi yokmudur acaba? (ram'e yerleşen virüsleri de duyunca deep freze olan güvenim biraz sarsıldı)

virüs programı kurmayı düşünüyorum ama ram'ler 256 mb olduğu için virüs programları da pc yi çok kasıyor.

not: deep freeze harddiskin c ve d bölümüne de kurdum. yani korunmasız bölüm yok. buna rağmen herhangi bir virüs deepfreeze i aşıp c sürücüsüne girerek sistemi çökertebilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melifkaya -- 30 Ekim 2009; 13:12:13 >

• mümükn ama çok zor
  • Bence deep sizi korur.
  • Korurmu bilmemde en sevmediğim programdır. o okulun müdürüne söyle okulun bütçesinden birazcık para verip bilgisayarlara ram alsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

Korurmu bilmemde en sevmediğim programdır. o okulun müdürüne söyle okulun bütçesinden birazcık para verip bilgisayarlara ram alsın

Sanırım konu sevmek sevmemek değil. Ayrıca virüsten korunmak için ram almakta neyin nesi??

Soruya yanıtım ise 4 yıldır labratuarda toplam 15 Pcde deep freeze yuklu sorun yaşamadım. Autorun virüsleri bulaştıysa bile bir kaç dkda combofix ile temizletip dersime devam ediyorum. (Pclerde 256Mb ram mevcut.)
    Not: Lab.daki Pclerin sadece C: leri koruma altında. Kimi zaman netsupport ile bağlandığımda Autorun virüsleri dersi işlenmez yapıyor. Combofix ile birkaç dk ayırmak yeterli oluyor.
    Öğrenci verilerini saklamak gerekli olduğunda sorun olmuyor ki senin sisteminde c: ve d: koruma altında sorun yaşamayacağın ortada.

Saygılarımla MiNiK_eŞeK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiNiK_eSeK -- 10 Kasım 2009; 12:47:30 >

• @Plan-M

Ram le olan ilgiyi anlamadı.Ram alınca virüs girmiyomu.
  • Arkadas onu mudur ram alsin da virus programi kurun demek amaciyla soylemstir.. 256 ram var kasiyo demisti arkadas..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MiNiK_eSeK

quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

Korurmu bilmemde en sevmediğim programdır. o okulun müdürüne söyle okulun bütçesinden birazcık para verip bilgisayarlara ram alsın

Sanırım konu sevmek sevmemek değil. Ayrıca virüsten korunmak için ram almakta neyin nesi??

Soruya yanıtım ise 4 yıldır labratuarda toplam 15 Pcde deep freeze yuklu sorun yaşamadım. Autorun virüsleri bulaştıysa bile bir kaç dkda combofix ile temizletip dersime devam ediyorum. (Pclerde 256Mb ram mevcut.)
    Not: Lab.daki Pclerin sadece C: leri koruma altında. Kimi zaman netsupport ile bağlandığımda Autorun virüsleri dersi işlenmez yapıyor. Combofix ile birkaç dk ayırmak yeterli oluyor.
    Öğrenci verilerini saklamak gerekli olduğunda sorun olmuyor ki senin sisteminde c: ve d: koruma altında sorun yaşamayacağın ortada.

Saygılarımla MiNiK_eŞeK

vallahi hocam d'yi de kullanıma açtığımda bizim canavarların bilgisayarı sağ bırakacağına hiç ihtimal vermiyorum.
    hepsine netop school kurdum. öğrenci ürünlerini ana bilgisayara aktarıyorum.

ram konusunda ise; 10 yıldır 32 mb ramli ve windows 98 li pc ler ile uğraşınca bu seneki 256 mb ram bana uçak hızı gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melifkaya -- 10 Kasım 2009; 20:19:26 >

• Birkaç yıl önce ben de Deep Freeze'li bilgisayarıma virüs girmez sanıyordum. Ama sistem birgün çöktü ve datalarmı kurtarmak için epey uğraşmıştm. Yani virüs girmez diye birşey yok. Virüs DeepFreze'i aşıyor. Benden söylemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iuvenis

Arkadas onu mudur ram alsin da virus programi kurun demek amaciyla soylemstir.. 256 ram var kasiyo demisti arkadas..

Bir sen anlamışsın heralde dediğimi.

Adam bana ram kullanınca virüs girmiyor mu diyor yaa. Neyse ben başka bişiy söylemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 11 Kasım 2009; 23:20:00 >
  • ????
  • öncelikle korur ama önlemlerini almak kaydı ile mesela;

autorun kapatmalı, güncel güvenlik güncellemelerini yapmalı, bir virüs taramasından geçirmeli ve deepfreeze öyle kurmalı.
  • sistemi komple deepfreze yaparsan koruyabilir

misal c d e ne varsa deep freeze yapman lazımki o zamanda çok zahmetli olur

bilg hiçbişey kaydedemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

sistemi komple deepfreze yaparsan koruyabilir

misal c d e ne varsa deep freeze yapman lazımki o zamanda çok zahmetli olur

bilg hiçbişey kaydedemezsin

hocam zaten çok da kaydedilecek bir şey yok açıkçası.
    sadece word ve excel vs. de çalışılmış öğrenci ürünleri olur.
    onları da aynı ders ana bilgisayara aktarırım zaten
  • Deep Freze sistem üzerine işlenen herşeyi geri yükleme işlemi yapar. Dolayısı ile virüsten zarar dahi görse deep freze bilgisayarı zarar görmeden önceki haline getirdiğinden. Virüs sistemi bozamaz zarar veremez. Ancak: Harddisk'in mbr denilen alanına etki eden virüsler, mesela en popüleri chernobil virüsü gibi bulaştığında (çernobil virüsü tarih e paralel zarar verir) sisteminin çökme ihtimali mevcuttur.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaworld92 -- 23 Ocak 2020; 1:24:43 >
  • Bilgilendirme :
    Birincisi Ram'a virüs bulaşmaz.
    İkincisi Deep Freeze'e virüs bulaşır oda Bilgisayara reset atana kadar.
    Deep Freeze kurulu bir bilgisayara virüs bulaştığı zaman tek resetle bilgisayar eski haline gelecektir.
    Yani Sen Bilgisayarını kapatana kadar virüs bilgisayarında işlem yapmaya devam eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.